Μπουντούρης: «Σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός, ο Πασκουάλ είναι σοφός»

Gazzetta team
Μπουντούρης: «Σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός, ο Πασκουάλ είναι σοφός»
Ο Νίκος Μπουντούρης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ενώ αναφέρθηκε και στους επόμενους... Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μπουντούρης στον «Sport FM»...

Για τη νίκη του Ολυμπιακού στη Βαλένθια: «Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει μια σοβαρότητα και έχει δώσει στίγμα. Όχι μόνο με τις εμφανίσεις του, αλλά και με τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Αυτό το συνεχίζει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που είναι πολύ καλός προπονητής. Στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή και πάντα υπάρχουν γκρίνιες, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλό δρόμο. Υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά η γενική εικόνα είναι καλή».

Για τον Παναθηναϊκό και τον Τσάβι Πασκουάλ: «Είναι ένας προπονητής που επίσης έχει αμφισβητηθεί, και πριν τον Παναθηναϊκό. Είναι κι αυτός ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στα γήπεδα. Έχει κάνει κάτι σοφό φέτος ο Παναθηναϊκός. Έχει κρατήσει έναν κορμό, έστω κι αν δεν είναι από Έλληνες παίκτες, και αυτό του έχει δώσει μεγαλύτερη σταθερότητα από πέρυσι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Για την Εθνική και την κόντρα Euroleague-FIBA: «Τον φίλαθλο λίγο τον ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες των σχέσεων μεταξύ Euroleague και FIBA. Τον ενδιαφέρει να πάει στο γήπεδο και να δει ένα καλό προϊόν. Βέβαια η Εθνική είναι ιδέα και ιδανικό και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προϊόν. Οι άνθρωποι που διοικούν το μπάσκετ θα έπρεπε να το δουν πιο ανοιχτόμυαλα και να στηρίξουν το άθλημα ο καθένας από το δικό του κομμάτι».

Για το αν μπορούν να βγουν κι άλλοι Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα: «Εγώ ασχολούμαι με μικρές ηλικίες. Έχω το προνόμιο να βλέπω πολλά παιδιά πριν τα δει ο πολύς κόσμος. Και με τον Γιάννη και τον Θανάση συνέβη αυτό. Βλέπω πολλά παιδιά που έχουν τρομερές προοπτικές και επειδή έχω παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, μπορώ να το αξιολογήσω. Εμείς οι προπονητές προσπαθούμε, όχι πάντα στον σωστό δρόμο, αλλά η πίεση που υπάρχει από το οικονομικό περιπλέκει τα πράγματα. Θα έπρεπε τα παιδιά αυτών των ηλικιών να παίζουν σε αντρικά τμήματα, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανθίσουν. Το έχω προτείνει, αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια στο να γίνει αυτό. Και φυσικά εκτός των άλλων, πρέπει να προπονήσουμε και τους γονείς, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως μπορούν να εξελιχθούν τα παιδιά τους».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα