Ο Στρέλνιεκς είναι ο αγαπημένος παίκτης κάθε προπονητή

Ο Στρέλνιεκς είναι ο αγαπημένος παίκτης κάθε προπονητή

Ο Στρέλνιεκς είναι ο αγαπημένος παίκτης κάθε προπονητή
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες βγάζει το «καπέλο» στον Γιάνις Στρέλνιεκς και σχολιάζει την καλή λειτουργία της επίθεσης του Ολυμπιακού στη Ρόδο.

Ξέρετε ποια είναι η πρώτη απαίτηση κάθε προπονητή ανεξαρτήτως επιπέδου (είτε στη Euroleague, είτε στο basketaki);

Παίξε άμυνα.

Ξέρετε ποια είναι η δεύτερη απαίτηση κάθε προπονητή;

Μην κάνεις λάθος.

Προφανώς και δεν έπαιξα ποτέ το μπάσκετ που μπορούσα γιατί δεν έκανα τίποτα από τα δύο (είτε στην Α1 είτε στο basketaki ακόμη και τώρα).

Επίσης προφανώς ο Γιάνις Στρέλνιεκς μεγαλώνοντας στην πόλη Telsi της Λετονίας τα έκανε μπασκετικό «Ευαγγέλιο». Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό αφού και καλός αμυντικός είναι και λάθη δεν κάνει.

Καλά τα τρίποντα, καλή η δημιουργία (ασίστ), αλλά αυτό με τα λάθη να ξέρετε είναι πολύ σημαντικό. Σε 8 ματς της Euroleague μετρά 10 εκ των οποίων για τα δύο δεν ευθύνεται (μπρος πίσω μετά από κακή επαναφορά με τον Ερυθρό Αστέρα και εσκεμμένη παράβαση 5'' στο ματς με τη Φενέρ όπου έκανε την επαναφορά και το χρεώθηκε) και το άλλο είναι επιθετικό φάουλ. Ουσιαστικά έχει 7 στην Ευρώπη.

Στην Basket League σε 6 αγώνες μετρά μόλις 6 λάθη.

Σε αυτό το σημείο θέλω να προσθέσω ένα ακόμη πλεονέκτημά του, αλλά δεν ταίριαζε με τον πρόλογο μου και τις απαιτήσεις των κόουτς.

Ο Στρέλνιεκς στην Α1 έχει 7/7 βολές και στην Euroleague 11/11. Σύνολο 18/18 δηλαδή.

Στον Ολυμπιακό πίστευα πως υπήρχε μία επιδημία κι όποιος παίκτης ερχόταν έβλεπε το ποσοστό του στις βολές να πέφτει.

Ο Στρέλνιεκς απέδειξε πως κάτι τέτοιο συνέβαινε στη «σφαίρα» μόνο της δικής μου φαντασίας.

Ο Λετονός δε μας ήταν άγνωστος από το πέρασμά του στη Μπάμπεργκ, αλλά όπως έχω γράψει πολλάκις είναι τελείως διαφορετικό να φοράς τη φανέλα της Μπάμπεργκ από τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Δεν τον περίμενα τόσο καλό.

Μάλλον για να είμαι πιο ακριβής τον περίμενα καλό, αλλά όχι τόσο γρήγορα. 'Επαιξε Eurobasket, ήρθε κουρασμένος, βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 18 Σεπτεμβρίου (δύο μήνες ακριβώς) κι όμως έχει καταφέρει να κερδίσει όλο τον κόσμο.

Από τον Σφαιρόπουλο και τους συμπαίκτες του μέχρι κάθε οπαδό.

Ο Στρέλνιεκς κυκλοφορεί μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του, αλλά πρόκειται για ένα χαμόγελο μεταξύ του «περνάω υπέροχα» και του ταπεινού χαρακτήρα του.

Δεν υπάρχει περίπτωση να τον πλησιάσει κάποιος δημοσιογράφος για δηλώσεις και να μην του μιλήσει κοιτώντας χαμηλά. Όχι από ντροπή, αλλά από ταπεινότητα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Πάμε και λίγο στο ματς με τον Κολοσσό.

Αυτό το οποίο με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η άριστη λειτουργία της επίθεσης των «ερυθρόλευκων».

Οι 72 πόντοι δεν είναι εντυπωσιακό νούμερο, αλλά θα μπορούσε εύκολα να είναι +85.

Καλή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορη μεταφορά με πάσες και πολλά ελεύθερα σουτ.

Παρά την απουσία του Μιλουτίνοφ, είδαμε αρκετά πλαϊνά pick n roll με τον Μπόγρη σε ρόλο πρωταγωνιστή ο οποίος κανά δυο φορές «έσπασε» και τη μπάλα στην weak side δίνοντας ελεύθερο σουτ σε συμπαίκτη του.

ΥΓ: Ο Σπανούλης δεν πιστεύω πως θα ταξιδέψει στο Μιλάνο. Ο Μιλουτίνοφ θα πάει, αλλά δύσκολα να είναι 100% έτοιμος.

ΥΓ 2: Ο Παπανικολάου μετά από καιρό πήρε έναν παίκτη και τον «έπιασε» από το λαιμό. Ανάσα δεν πήρε ο Γκρίφιν από το μαρκάρισμα του «Παπ». Ο Αμερικανός γκαρντ του Κολοσσού είναι ικανότατος σκόρερ.

Θα βάλει και τα τρίποντα για να φτιάξει την ψυχολογία του μπροστά.

ΥΓ 3: Για κάντε κανά follow στο instagram να αυξηθούμε λίγο: melayesss

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα