Ο Άρης και οι τρεις «εκπρόσωποί» του στην Εθνική

Ο Άρης και οι τρεις «εκπρόσωποί» του στην Εθνική

Ο Άρης και οι τρεις «εκπρόσωποί» του στην Εθνική

Τρεις παίκτες του Άρη συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αθηναίου και Βασίλης Χρηστίδης μίλησαν για τη συμμετοχή τους.

Οι τρεις καλαθοσφαιριστές αναφέρθηκαν στα συναισθήματα που τους γεννά η κλήση στην Εθνική ομάδα. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου αλλά και του ασημένιου μεταλλίου στη Σαϊτάμα. «Η Εθνική μου έλειψε πολύ όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ και πάλι με τη φανέλα με το εθνόσημο. Το συναίσθημα του να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αγωνίζεσαι καθώς και του να εκπροσωπείς την πατρίδα σου, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο! Σίγουρα είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αυτή που θα ζήσουμε με τους προκριματικούς αγώνες, μεσούσης της σεζόν. Όλοι ξέρουμε τι έχει προηγηθεί, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχουμε ελάχιστες μέρες να προετοιμαστούμε», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Θα βρεθούμε στην προετοιμασία παίκτες που δεν έχουμε συνυπάρξει στο παρελθόν σε ομάδες και θα πρέπει γρήγορα να γίνουμε «ομάδα», γιατί αυτό που μετράει είναι τα αποτελέσματα. Χαίρομαι για έναν επιπλέον λόγο γιατί θα είμαστε τρεις παίκτες από τον ΑΡΗ κι αυτό είναι σίγουρα τιμητικό και για την ομάδα».

Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν στην ομάδα του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Τορίνο. «Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον καθένα από εμάς να συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στις προπονήσεις και στους αγώνες, προκειμένου να πετύχει η ομάδα τους στόχους της σ' αυτά τα δυο παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι ο ΑΡΗΣ μετά από αρκετά χρόνια θα έχει τρεις παίκτες στην προετοιμασία της Εθνικής και θα προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια και την ομάδα», είπε.

Ο Βασίλης Χρηστίδης είναι ο νεότερος από τις επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου. «Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι κάτι το μοναδικό, πόσο μάλλον όταν είσαι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που θα πάρει μέρος στην προετοιμασία. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και σε γεμίζει με όρεξη γι' ακόμη πιο σκληρή δουλειά. Προσωπικά για μένα, η συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα των ανδρών είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, έχοντας περάσει από μικρή ηλικία απ' όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σ' αυτή την πρώτη σειρά αναμετρήσεων της προκριματικής φάσης. Παράλληλα η παρουσία τριών παικτών του ΑΡΗ στην προετοιμασία της Εθνικής αποτελεί τιμή και για την ομάδα μας που στο παρελθόν έχει δώσει πολλούς παίκτες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Best of internet