Γιαννάκης: «Η άμυνα είναι χρηματιστήριο»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γιαννάκης: «Η άμυνα είναι χρηματιστήριο»

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για την αξία της άμυνας που χαρακτηρίζει τον Άρη μέχρι στιγμής, ενώ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αλλαγών στην ομάδα του.

«Συμφωνώ με τον κόουτς Σκουρτόπουλο για τον σεβασμό με τη διαφορά ότι εμείς πήγαμε 26 βολές στην έδρα μας σε αντίθεση με τη Λάρισα που πήγε 30 παρότι παίζαμε στην έδρα μας και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν είχαμε συγκέντρωση στο πρώτο δεκάλεπτο κι όταν βάλαμε ενέργεια στο παιχνίδι μας και αποκτήσαμε ρυθμό βρήκαμε τον τρόπο για να ελέγξουμε το παιχνίδι. Από το 11ο λεπτό και μετά και μέχρι το 35’ ελέγξαμε το παιχνίδι. Ο ΓΣΛ έχει ενθουσιασμό, δεν είχε άγχος και πίεση, ενώ εμείς κάναμε εύκολα λάθη γιατί σε καθαρές φάσεις δώσαμε πάσες στον αντίπαλο δίνοντάς του τη δυνατότητα να σκοράρει και να φτιάξει την ηρεμία του στο παιχνίδι. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, εμάς μας αρέσει να παίζουμε δύσκολα ματς. Πιστεύω ότι έτσι δημιουργείς καλύτερη πνευματική προσέγγιση στις δύσκολες στιγμές που μπορούν να δημιουργηθούν σ’ ένα παιχνίδι. Καλή επιτυχία στον κόουτς και στην Εθνική ομάδα. Όλοι ευχόμαστε να είναι μια ομάδα που θα παλεύει», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για τον Πέτγουεϊ: «Αυτή τη στιγμή είναι με την ομάδα. Δεν προαναγγέλλονται αυτά»

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Για την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου: «Ήταν θέμα συγκέντρωσης, είναι απλό. Είναι σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά ότι κάθε μπάλα είναι σημαντική, είτε είναι στο ζέσταμα είτε στο παιχνίδι. Όταν κάνεις ζέσταμα το λέι απ πρέπει να βάζεις. Όταν δεν τα βάζεις, και στο παιχνίδι δεν θα τα βάλεις. Αυτά τα ματς σε βοηθούν, όταν ο αντίπαλος είναι σκληρός και δημιουργεί πρόβλημα. Δεν θα μου άρεσε το παιχνίδι αν ήταν εύκολο».

Για την αποτελεσματικότητα της ομάδας του στην άμυνα: «Η άμυνα είναι χρήματα στην ευρωπαϊκή τράπεζα. Η επίθεση είναι χρηματιστήριο. Πολλές φορές συζητάμε πράγματα εδώ και τα παίρνετε και τα τραβάτε. Την προηγούμενη φορά είχα πει για έναν φίλαθλο που είπε σ’ έναν παίκτη όχι όλο το γήπεδο. Τα παιδιά κάνουν προσπάθεια και ο ένας πρέπει να συμπαραστέκεται στον άλλον κι αυτό θέλω να δώσω σε όλους. Αυτό είναι το ζητούμενο, να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλον. Νομίζω ότι κάνουμε βήματα μπροστά, με επιμονή και υπομονή θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Η άμυνα είναι ένα ζητούμενο που σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση, αυτό μου έχει διδάξει η καριέρα μου και η προπονητική μου ενασχόληση. Από την καλή άμυνα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για καλό ποσοστό στην επίθεση. Δεν είναι φυσιολογικό να έχουμε γκαρντ με 1/8 και 1/9 σουτ. Να βλέπουμε όχι μόνο πόσους πόντους βάζει μια ομάδα αλλά και πόσους δέχεται. Τι να το κάνω αν βάλω 75 και δεχθώ 100. Προτιμώ το άλλο σκορ».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές: «Υπάρχει ομάδα στον κόσμο που δεν κοιτάει μη τυχόν συμβεί κάτι. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο. Όλες στον κόσμο είναι στον δρόμο της πρόσθεσης ή της αφαίρεσης και πρέπει να είναι έτοιμες να το καταφέρουν. Από εκεί και πέρα όμως, ο Άρης προσπαθεί να δημιουργήσει ομάδα που θα είναι δυνατή, θα έχει υπομονή και επιμονή παιχνίδι και θα παλεύει από πρώτο έως τελευταίο λεπτό και σε αυτό δεν μπορεί και οι 15 να έχουν τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης από την πρώτη στιγμή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα