Άρης - ΓΣΛ Φάρος 71-60

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - ΓΣΛ Φάρος 71-60

bet365

Ο Άρης επικράτησε του ΓΣΛ/Φάρου με 71-60 στο Nick Galis Hall αλλά σ’ ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε να χωλαίνει στην επίθεση εμφανίζοντας παράλληλα τρομακτική αστάθεια στην απόδοσή του. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν μόλις με δύο ξένους κι έτσι η μοίρα τους ήταν… προδιαγεγραμμένη.

Το επιθετικό πρόβλημα του Άρη «αναπτύχθηκε» σε πλήρη διάσταση στο πρώτο δεκάλεπτο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη χρειάστηκε επτά αγωνιστικά λεπτά για να πετύχει το πρώτο της καλάθι με τον Κουάμι Βον. Από την άλλη πλευρά ο ΓΣΛ/Φάρος με το σχήμα των τριών κοντών ήλεγξε τον ρυθμό κι έφτασε να προηγηθεί έως και με 1-13 (6:40), για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδο με σκορ 10-18 καθώς τα μακρινά σουτ του Γκάρι Μπελ έδωσαν στους «κίτρινους» αυτό που τους έλειπε.

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Στη δεύτερη περίοδο, ο Άρης άρχισε από την άμυνα ενώ στην επίθεση πήρε αρχικά λύσεις από τον Βον. Οι δε φιλοξενούμενοι πλήρωσαν το τίμημα των κακών επιλογών τους στην επίθεση κι έτσι οι γηπεδούχοι αφού ισορρόπησαν την κατάσταση (21-21), στη συνέχεια πήραν διαδοχικούς πόντους από τον Ντεμέτρις Μοράντ. Συνολικά στη δεύτερη περίοδο έκαναν επιμέρους σκορ 23-9 και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 33-27.

Ο Κιθ Μπένσον ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς οι δικοί του επτά πόντοι σε συνδυασμό με τις άμυνες που έβγαλε έδωσαν τη δυνατότητα στον Άρη να χτίσει πάνω στη διαφορά των έξι πόντων του πρώτου ημιχρόνου και να προηγηθεί ακόμη και με διαφορά 16 πόντων (49-33, 27’). Ο ΓΣΛ Φάρος κρατήθηκε όρθιος χάρη στον Σάφτενααρ και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 50-39.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν έως και στους οκτώ πόντους (50-42) στα πρώτα δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου. Σε αυτά τα επίπεδα ήταν η διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Άρης την κράτησε λόγω της άμυνάς του καθώς μέχρι το 38’ είχε πρόβλημα εκτέλεσης (60-54), για να ακολουθήσει επιμέρους σκορ 11-6 στα τελευταία δύο λεπτά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί πλεονεκτεί σε ποιότητα και σε ρόστερ. Ανά δεκάλεπτο είχε διαφορετικό πρωταγωνιστή σε αντίθεση με τον ΓΣΛ Φάρο ο οποίος κάποια στιγμή ξέμεινε από λύσεις.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Στο διάστημα που ο Άρης πήγε το παιχνίδι στο +16, ο Κιθ Μπένσον είχε επτά πόντους και δύο κοψίματα.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Μπελ κράτησε όρθιο τον Άρη ενώ στο δεύτερο Βον και Μοράντ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο επιμέρους σκορ 23-9 της ομάδας τους.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γκάλογουεϊ είχε περισσότερες λανθασμένες αποφάσεις στο παιχνίδι. Για τον Άρη, ο Ουίβερ έδειξε να μην είχε ρόλο στο παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης το πρώτο δεκάλεπτο όπου «κατάφερε» να εκνευρίσει τους περίπου 1.500 φίλους του με το μπάσκετ που απέδωσε.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 33-27, 50-39, 71-60

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα