Μέξας: «Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε ένα ντέρμπι»

Gazzetta team
Μέξας: «Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε ένα ντέρμπι»

bet365

Ο Κώστας Μέξας μίλησε για την ήττα των Τρικάλων από την Λάρισα (77-70) και μίλησε για τη διαιτησία και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο Έλληνας προπονητής είπε στην Συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στη Λάρισα για τη δίκαιη νίκη, με βάση τη γενική εικόνα του αγώνα. Εμείς στο δεύτερο δεκάλεπτο φύγαμε από το γήπεδο, ήμασταν πολύ κακοί, η Λάρισα με τους έμπειρους παίκτες της το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Εμείς ακόμη δυστυχώς παλεύουμε να βρούμε την ισορροπία μας, συν του ενστίκτου και της σκέψης και αυτά τα ματς νομίζω είναι ένα καλό μάθημα για εμάς.

Δεν ήμασταν έτοιμοι εμείς για να παίξουμε ένα ντέρμπι, μπήκαμε για να παίξουμε ένα παιχνίδι νορμάλ και αυτό φάνηκε στο πως έπαιζε ο Παπαμακάριος τον Βασιλειάδη και πως παίζαμε εμείς σε κάποιες φάσεις. Στο β’ ημίχρονο με την ζώνη της προσαρμογής περιορίσαμε αρκετά την Λάρισα, η αλήθεια είναι ότι δεν μας ταιριάζει και σαν ομάδα. Βρήκαμε αρκετές λύσεις εκεί στην άμυνά μας και η Λάρισα σταμάτησε να έχει καλή κυκλοφορία, και να βάζει καλάθια στην πλάτη της άμυνάς μας. Από εκεί πήραμε αυτοπεποίθηση, βάλαμε και 2-3 μεγάλα σουτ και φτάσαμε το ματς ουσιαστικά στο σουτ. Στο τέλος μια δυο φάσεις εκεί που ήμασταν κοντά να βάλουμε κάποια καλάθια δεν τα καταφέραμε για να έχει άλλη εικόνα το παιχνίδι. Αυτά συμβαίνουν, πρέπει να συνεχίσουμε, να καταλάβουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Νομίζω λίγο οι νίκες και η διακοπή, μας αποσυντόνισαν πνευματικά και δεν πρέπει και αυτό είναι και δική μου ευθύνη. Συνεχίζουμε την δουλειά και ελπίζουμε σε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Καλή συνέχεια στη Λάρισα και καλή επιτυχία στον κόουτς με την Εθνική ομάδα.

Η διαιτησία είναι μέρος του παιχνιδιού, μπορεί μια δυο φάσεις να ήταν φάουλ, δεν τα έδωσαν οι διαιτητές δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πάμε παρακάτω.

Όσο αφορά τον Σχορτσιανίτη, δεν προετοιμαζόταν για αυτό το παιχνίδι, αλλά γενικά για να επανέλθει. Ένα κορμί το οποίο είναι αρκετά καλά, αλλά έχει ενάμιση χρόνο να παίξει και είναι λογικό να έχει πισωγυρίσματα. Όταν θα είναι σε θέση να κάνει ολόκληρη την προπόνηση θα μπορεί να παίξει και με την ομάδα, έχουμε υπομονή είναι και στο χέρι του να συνεχίσει την δουλειά για να επιστρέψει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα