Η καταγγελία για Κολοσσό και η απάντηση

Gazzetta team
Η καταγγελία για Κολοσσό και η απάντηση

bet365

Φίλαθλος του Κολοσσού Ρόδου καταγγέλει την ομάδα για την περιπέτεια που πέρασε πριν το ματς με την ΑΕΚ με «θύμα» το γιο του, με τους Νησιώτες να τονίζουν πως έκαναν όλες τις ενέργειες για την προστασία τους,

Ο Γιώργος Ντάκας, φίλαθλος του Κολοσσού κατήγγειλε την περιπέτεια που πέρασε στις 28/10 μαζί με τον 22χρονο γιο του, όταν και πήγαν στο «Βενετόκλειο» για να παρακολουθήσουν το ματς με την ΑΕΚ, για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Ο κ. Ντάκας κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των Αστυνομικών Αρχών Δωδεκανήσου και του διευθυντή του Κολοσσού, κ. Γκοτζογιάννη κι ευχαρίστησε μέλος διοίκησης της ΑΕΚ.

Αντιθέτως, οι Ροδίτες έδωσαν διευκρινήσεις και τόνισαν πως έκαναν όλες τις ενέργειες για την ασφάλεια των φιλάθλων τους.

Η ανάρτηση του πατέρα του 22χρονου στα social media:

«28η Οκτωβρίου, απόγευμα στη συννεφιασμένη αλλά πάντα σαγηνευτική Ρόδο. Ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε όμορφες αθλητικές στιγμές, με τον Κολοσσό μας, να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, που φαντάζει αδύνατον να σταματήσει την ομάδα των θαλασσί της πόλης μας. Τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια, ζούμε τέτοιες στιγμές, όμορφες, στο Βενετόκλειο, μαζί με όλη την οικογένειά μου. Το όμορφο κλίμα, η σχεδόν ίδια φιλική παρέα στη Θύρα 1, αλλά και η αγάπη μας για τον ΚΟΛΟΣΣΟ, επέτρεψαν να συμμετέχουμε αδιάλειπτα στα παιγνίδια της ομάδας μας.

Ξεκινήσαμε, εγώ και ο 22χρονος γιός μου, για το Βενετόκλειο νωρίς, για να αποφύγουμε τα στριμωξίδια, αν και είχαμε προμηθευτεί τα εισιτήρια μας, από το διαδίκτυο. Ο Σταμάτης, φίλος του Παναθηναϊκού, φόρεσε την πράσινη ζακέτα της αγαπημένης του ομάδας, επειδή μία ώρα μετά το ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΑΕΚ, θα γινόταν το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στο ποδόσφαιρο και αμέσως θα φεύγαμε για το χωριό, για να το παρακολουθήσουμε.

Πριν φτάσουμε στο προαύλιο του γηπέδου, ακούσαμε τα νταούλια που παραπέμπουν σε τύμπανα του πολέμου. 'Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ντυμένοι στα κιτρινόμαυρα. Μια αγέλη, που μια φορά το χρόνο, προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της. Η Ρόδος είναι μια ήσυχη και υποδειγματικά φιλόξενη πόλη, σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Η ατμόσφαιρα, ειδικά στο Βενετόκλειο, από φιλική έως οικογενειακή. Πλησιάσαμε λοιπόν στην Είσοδο του γηπέδου, αμέριμνοι όπως πάντα. Αλλά φευ !

Πριν να αντιληφθώ τι συμβαίνει, ακούω κάποιους από την αγέλη, να βρίζουν με το γνωστό τους λεξιλόγιο, αυτό της Τρούμπας, που χρησιμοποιούν και στο σπίτι τους, το Σταμάτη. Ποιο ήταν το έγκλημα του; 'Ότι φορούσε ζακέτα, διαφορετικού χρώματος από τη δική τους. Στα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα, επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, χωρίς να μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Αμέσως προσέφυγα στους Άντρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι παρακολουθούσαν ατάραχοι και απλοί θεατές, τους κιτρινόμαυρους αλήτες.

Όταν τους είπα σε έντονο ύφος, γιατί παρακολουθούν και δεν επεμβαίνουν, για να προστατέψουν το παιδί μου, που δεν είχε προλάβει ούτε να ανοίξει το στόμα του, δεν αντέδρασαν καθόλου. Μόνο ένας απ' αυτούς μου ψιθύρισε στ' αυτί: Είναι αλήτες. Τίποτε άλλο. Ευτυχώς, κάποιοι πολίτες, κατάφεραν να τον αρπάξουν από τα νύχια τους και να μας συνοδέψουν στο εσωτερικό του γηπέδου, όπου καθίσαμε στις θέσεις μας.

Λίγα μέτρα δίπλα μας ήταν ένας αστυνομικός με πολιτικά, που μπροστά στα μάτια του, προσπαθούσαν να λιντσάρουν το παιδί μου. Κατευθύνθηκα προς το μέρος του και τον ρώτησα, γιατί έμεινε θεατής, στο παραλίγο έγκλημα και πήρα την αφοπλιστική απάντηση ότι ο γιος μου προκάλεσε με την πράσινη φανέλα που φορούσε και μου πρότεινε να φορέσει άλλη φανέλα !!!! Μάλιστα κύριοι, για την Ελληνική Αστυνομία, είναι κακούργημα, να φοράς την πράσινη φανέλα, σε αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ δύο ομάδων, άσχετης με τα χρώματα των διαγωνιζομένων, σε ένα γήπεδο που είναι εκκλησία σε κάθε αγώνα.

Δυστυχώς, κύριε Διοικητά της Αστυνομικής Διοίκησης Δωδεκανήσου. Αυτή η νοοτροπία και η συμπεριφορά των ανδρών της ΕΛΑΣ, νομίζω δεν συνάδει με την αποστολή τους, που είναι η προστασία των πολιτών, από την αυθαιρεσία και την παραβατικότητα αυτών που εδώ και χρόνια απομάκρυναν τις οικογένειες και τους φίλους του αθλητισμού, από τους αθλητικούς χώρους.

Αλγεινή εντύπωση όμως προκάλεσε, η απαράδεκτη και πρωτοφανής συμπεριφορά της Διοίκησης του Κολοσσού, η οποία, διά του Διευθυντή της κ. Γκοτζογιάννη, αντί να βρει δύο λόγια συμπαράστασης για την αήθη επίθεση που δεχτήκαμε, προφανώς με απαίτηση του αστυνομικού με πολιτικά, ζήτησε από το Σταμάτη, να φορέσει μια μπλούζα του Κολοσσού, προκειμένου να εξευμενίσει τους χουλιγκάνους οπαδούς της ΑΕΚ, δείχνοντας με τον πιο ειδεχθή τρόπο, την επιλογή του, ανάμεσα σε μια οικογένεια πιστών φίλων του Κολοσσού και μιας αγέλης ανθρωπόμορφων χουλιγκάνων και μάλιστα ξένης ομάδας.

Στο σημείο αυτό, προτίμησα να εξαργυρώσω τα εισιτήριά μας και να αποχωρήσω από το γήπεδο, στο οποίο θα ξαναπατήσω, μόλις ο Γκοτζογιάννης αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω, αλλά και να συγχαρώ, το μέλος της Διοίκησης της ΑΕΚ, ο οποίος έζησε από κοντά τα τεκταινόμενα και εκ μέρους της επίσημης ΑΕΚ, ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά των οπαδών της, δείχνοντας έτσι τη διαφορά φιλοσοφίας, μεταξύ μιας σοβαρής διοίκησης και ενός αστείου "διευθυντή", που συγκυριακά, μπορεί να εκπροσωπεί την αγαπημένη ομάδα του τόπου μας, σε καμία όμως περίπτωση, τα αισθήματα και την κουλτούρα των Ροδιτών.

Ζητώ από τους μετόχους του Κολοσσού και ιδιαίτερα από τον κ. Χατζηλαζάρου, γνωστούς για τα Ροδίτικα αισθήματα τους, να απομακρύνουν άμεσα τον κ. Γκοτζογιάννη, από τη θέση του Διευθυντή της ομάδας μας. Περιμένω δε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, να πράξει τα δέοντα, για να αποκαταστήσει το κύρος και την έξωθεν καλή μαρτυρία της Αστυνομίας".

Γιώργος Ντάκας».

Η απάντηση του Κολοσσού Ρόδου:

«Σε ό,τι αφορά την επιστολή του κυρίου Γεωργίου Ντάκα, η οποία δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να ζητηθεί προηγουμένως η επίσημη θέση της ομάδας για όσα αναφέρονται σε αυτήν, αισθανόμαστε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε στους φιλάθλους μας και σε όλο το Ροδιακό λαό, τα ακόλουθα:

Η ομάδα μας τα τελευταία συνεχόμενα χρόνια λαμβάνει από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος το Βραβείο Ήθους για τον λόγο ότι όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας διεξάγονται σε απόλυτα φίλαθλο κλίμα.

Όσοι φίλοι της ομάδας μας παρακολουθούν τους αγώνες, είναι πιστοί στις αρχές του αθλητικού ιδεώδους χωρίς ποτέ να προκαλούν με οποιοδήποτε τρόπο τα μέλη των αποστολών και τους φιλάθλους των φιλοξενούμενων ομάδων.

Η διεξαγωγή των αγώνων σε τέτοιο κλίμα είναι βασική επιδίωξη της Διοίκησης, ώστε να προσελκύουμε στο γήπεδο όλο και περισσότερους φιλάθλους και κυρίως παιδιά που θα αγαπήσουν το άθλημα και την ομάδα μας και να βοηθούμε την ομάδας μας να είναι προσηλωμένη στους στόχους της και να κερδίζει τους εντός έδρας αγώνες της.

Κατά τον περασμένο αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΚ κάποιοι θερμόαιμοι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, πριν την έναρξη του αγώνα και εκτός του γηπέδου επιτέθηκαν φραστικά σε έναν εικοσιδυάχρονο που τον συνόδευε ο πατέρας του, με αφορμή το γεγονός ότι προσήλθε για να παρακολουθήσει τον αγώνα φορώντας την επίσημη εμφάνιση του Παναθηναϊκού, την οποία τράβηξαν με δύναμη και την έσκισαν, όμως με την παρέμβαση της αστυνομιας το επεισόδιο έληξε αμέσως.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Γεν. Διευθυντής της ομάδας μας κύριος Γεώργιος Γκοτζογιάννης, ο οποίος προσέτρεξε και μίλησε με τον εικοσιδυάχρονο και τον πατέρα του, αφού εισήλθαν στο γήπεδο, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό και να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή. Μάλιστα προσφέρθηκε να χαρίσει στον εικοσιδυάχρονο εμφάνιση της ομάδας μας προκειμένου να αντικαταστήσει την σχισμένη μπλούζα του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα να εκτονωθεί η ένταση που συνεχιζόταν με τους φιλάθλους της ΑΕΚ, με άμεσο κίνδυνο την δημιουργία επεισοδίων εντός του γηπέδου.

Ενώ αρχικά ο εικοσιδυάχρονος δέχθηκε την πρόταση αυτή, με παρέμβαση του πατέρα του, άλλαξε γνώμη και ζήτησαν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους, όπερ και έγινε και αποχώρησαν από το γήπεδο.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν με γνώμονα την ασφάλεια των συγκεκριμένων θεατών και όλων των φιλάθλων που βρίσκονταν εντός του γηπέδου και με σκοπό να διαφυλαχθεί η ήρεμη διεξαγωγή του αγώνα, όπως και τελικά έγινε και μάλιστα με νίκη της ομάδας μας.

Η Διοίκηση σέβεται, τιμά και ευχαριστεί κάθε φίλαθλο που έρχεται στο γήπεδο και συμπαραστέκεται στην ομάδα μας, όμως προέχει η ασφαλής και η ομαλή διεξαγωγή κάθε αγώνα.

Με αφορμή το ως άνω περιστατικό, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία που όλα αυτά τα χρόνια εγγυάται την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων της ομάδας και να στηρίξουμε δημόσια το Διευθυντή της ομάδας μας κύριο Γεώργιο Γκοτζογιάννη που εμπράκτως όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας έχει επιτελέσει σημαντικότατο έργο στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας μας εντός και εκτός γηπέδων».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα