Δεν είναι απλό αυτό που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Δεν είναι απλό αυτό που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον απολογισμό της 4ης αγωνιστικής στην Basket League. Ο αινιγματικός Παναθηναϊκός, ο πολύ σοβαρός Ολυμπιακός, η απογοήτευση της ΑΕΚ και οι μικρομεσαίες ευχάριστες εκπλήξεις που καλά κρατούν.

Μάντσεστερ Γιουν. - Μπενφίκα με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λουκάκου σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η 4η στροφή της κανονικής περιόδου, έδωσε τροφή για ορισμένα συμπεράσματα, που όμως δεν αφορούν στους δύο εκπροσώπους μας στην Euroleague, που λόγω budget, ποιότητας και βάθους στο ρόστερ τους, έχουν - εδώ και πολλά χρόνια - την πολυτέλεια να χρησιμοποιούν τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, επί το πλείστον ως δυνατά «φιλικά» παιχνίδια.

Δηλαδή ως πιο ενδιαφέρουσες «προπονήσεις», οι οποίες παρέχουν στους προπονητές τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα, να ξεκουράσουν κάποιους παίκτες και αντίστοιχα να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους που δεν παίζουν πολύ στην Ευρώπη και γενικότερα να διορθώσουν - χωρίς να απειληθούν με ήττα - όσα κακώς κείμενα βλέπουν στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Καλώς ή κακώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Basket League διεξάγεται για να δούμε ποιος εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού θα πάρει τον τίτλο, ποια ομάδα μπορεί να τους πιάσει στον ύπνο και να τους κερδίσει έστω μία φορά, ποιοι θα είναι οι δύο που θα πέσουν στην Α2 Κατηγορία και ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της 3ης θέσης!

Η άμυνα είναι ο μόνος τρόπος!

Όπως επισημάναμε και στο απολογιστικό blog της 1ης αγωνιστικής, με τη νίκη του στο άδειο - λόγω τιμωρίας - Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας στην πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός (4-0) πήρε κεφάλι στην κούρσα της πρωτιάς στην κανονική περίοδο και συνάμα «αγόρασε» πολύτιμο χρόνο, που όπως αποδείχτηκε στην πορεία, ήταν άκρως απαραίτητος για μία ομάδα με επτά καινούρια πρόσωπα, που όμως, ακόμη δεν έχει βρει τον τρόπο να καλύψει τα μεγάλα κενά που άφησαν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Μάϊκ Τζέϊμς.

Η νίκη επί της Φενέρμπαχτσέ, χάρη στο κρεσέντο του Παππά και την αμυντική υπερπροσπάθεια του 2ου μέρους, στο οποίο οι «πράσινοι» δέχτηκαν μόλις 24 πόντους και θύμισαν για πρώτη φορά φέτος ότι μπορούν να παίξουν άμυνα, ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο άτυπο «ντέρμπι κορυφής» με τον Προμηθέα, οι πρωταθλητές είχαν πάλι ένα εκπληκτικό διάστημα 6 λεπτών (από το 33' έως το 39' έκαναν ένα σερί 23-0) στο οποίο «έκρυψαν» την μπάλα και τη θέα προς το καλάθι τους και η εύκολη νίκη (94-62), πιστοποίησε ότι η σκληρή προσπάθεια στα μετόπισθεν είναι ο μόνος τρόπος για να συνδυάσουν την περίοδο προσαρμογής που διανύουν, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στην Ευρώπη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ κρατάει το «ξεμπούκωμα» του Τζέϊμς Γκιστ (19π., 6ρ. & 3κλ. με 7/8 σουτ) κατά πρώτο λόγο και την επιστροφή του Ρίβερς (14π. με 6/7 σουτ) στις καλές εμφανίσεις, ο Νικ Καλάθης (14π., 5ρ., 10ασ. & 3κλ.) αποτελεί το βαρόμετρο του «τριφυλλιού», ενώ ο Σίνγκλετον (9π., 9ρ. & 3ασ.) ακόμη ψάχνεται. Όταν βρεθεί ένας 5ος παίκτης, που θα έχει σταθερή συνεισφορά σε άμυνα κι επίθεση και ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κάνει λιγότερο ευάλωτη την ρακέτα του, τότε θα μπορεί να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες μέρες και στην Euroleague.

Πρωτόγνωροι αυτοματισμοί χωρίς τον Σπανούλη!

Μπορεί η απουσία του Βασίλη Σπανούλη να μην έχει φανεί, παρά ελάχιστα έως τώρα, στην απόδοση του Ολυμπιακού (3-1), όμως, οι ενοχλήσεις που εξακολουθούν να τον ταλαιπωρούν στο γόνατο και η συνεχιζόμενη αγωνιστική του αποχή (δεν θα παίξει ούτε με την Μπαρτσελόνα), εντείνουν τον προβληματισμό στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Καλώς ή κακώς, οι «ερυθρόλευκοι» χτίστηκαν γύρω από τον φυσικό τους ηγέτη, έστω κι αν χωρίς αυτόν, για την ώρα παρουσιάζουν ένα πολύ συγκροτημένο πρόσωπο και με όπλα την επιθετική πολυφωνία και την εξαιρετική «χημεία» μεταξύ παλαιών και νέων, είναι αήττητοι στην Euroleague (4/4).

Στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (Αγραβάνης 12π. & 8ρ.) ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο, ένα δεκαήμερο-«φωτιά» με 5 νίκες (80-55) σε ισάριθμους αγώνες σε Basket League και Euroleague, αποδεικνύοντας ότι είναι μία από τις πιο ομοιογενείς ομάδες και ότι παίζουν την καλύτερη άμυνα σε όλη την Ευρώπη (μ.ο. 58,5π. στην εγχώριες και 70,5π. στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις). Οι Πειραιώτες έχουν ξεκινήσει τη χρονιά με εντυπωσιακή ωριμότητα, βγάζουν απρόσμενους - για την εποχή - αυτοματισμούς και δείχνουν ότι αν δεν αντιμετωπίσουν περαιτέρω προβλήματα τραυματισμών, θα παίξουν για μία ακόμη χρονιά πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να διατήρησε αναλλοίωτο τον βασικό κορμό των Ελλήνων, ωστόσο, πλην του Μιλουτίνοφ άλλαξε και τους πέντε ξένους του, αλλά παρ' όλα αυτά, δεν δείχνει να έχει απωλέσει στο ελάχιστο την ταυτότητα και τον χαρακτήρα του μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό και ειδικότερα χωρίς την ασφάλεια που παρέχει στο παρκέ η ποιότητα και η ηγετική φυσιογνωμία του αρχηγού του και σίγουρα τα εύσημα ανήκουν στον προπονητή του που έκανε τις επιλογές παικτών-χαρακτήρων.

Μένει να δούμε τι μπορεί να προσφέρει και πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί ο νεοαποκτηθείς Κάϊλ Ουίλτζερ (γιος του παλαίμαχου Καναδού σέντερ του Άρη, Γκρεγκ), που είναι ένα ελαφρύ τεσσάρι με έφεση στο μακρινό σουτ, αλλά έχει να παίξει μπάσκετ από την προπερυσινή σεζόν (πέρυσι ήταν στο ρόστερ των Ρόκετς, αλλά έπαιξε από ελάχιστα έως καθόλου), που ήταν η τελευταία του στο πανεπιστήμιο του Γκονζάγκα (μ.ο. 20,4π. & 6,3ρ. με 43,7% στα τριπ.)

«Εισπράττουν» τις καλές επιλογές στους ξένους!

Στην Αμαλιάδα, ένα σερί 13-0 (από το 27' έως το 30') έβαλε τους γηπεδούχους στην θέση του οδηγού και το airball του Στιντλ στην εκπνοή, τους χάρισε την 3η εφετινή νίκη (68-67) σε ισάριθμα ματς στο κλειστό της Ίλιδας. Ο Κόροιβος (3-1) πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην Basket League και μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι η μοναδική έως τώρα ήττα του, ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα στο Ρέθυμνο, θα καταλάβει τη σπουδαιότητα της δουλειάς που κάνει για 2η συνεχή χρονιά ο Ντίνος Καλαμπάκος. Οι γηπεδούχοι έχασαν τα ριμπάουντ, είχαν χειρότερα ποσοστά σε βολές και δίποντα, αλλά πήραν το 82,3% των πόντων τους από τους Αμερικανούς τους (Ντεκόζι 17π., 6ρ. & 3κλ., Χάϊνς 16π. & 4ρ. με 6/8 σουτ), που μέχρι στιγμής, «έχουν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»!

Στη Βενετόκλειο, ο Κολοσσός (3-1) ήταν απόλυτος κυρίαρχος και ειδικότερα στο 2ο μέρος, δεν επέτρεψε (82-78)σε κανένα σημείο στην ΑΕΚ να πλησιάσει απειλητικά. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +12 (26') και η ανωτερότητα των παικτών του Άρη Λυκογιάννη (Γκρίφιν 22π., 4ρ., 3ασ. & 4κλ. με 8/10 διπ. & 6/7 βολ.), αποτυπώθηκε στην κυριαρχία των γηπεδούχων στα ριμπάουντ (+13) αλλά και εν γένει στην μάχη της ρακέτας, γεγονός που μεταφράστηκε και σε ένα ποσοστό της τάξεως του 60% στα δίποντα. Αν την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν αποφύγει το τρίποντο του Πόσλεϊ στην εκπνοή, τότε οι Ροδίτες θα ήταν τώρα αήττητοι και συγκάτοικοι του Παναθηναϊκού στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η σκληρή πραγματικότητα της «πρώτης» ήττας

Ο Προμηθέας (3-1) είχε καλές και κακές στιγμές στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τον Μάκη Γιατρά να κρατάει το εξαιρετικό 3ο δεκάλεπτο και την επαναφορά της ομάδας από το -24 στο -9, την πολλά υποσχόμενη απόδοση του Μίλαν Μιλόσεβιτς (19π. & 7ρ. με 8/12 σουτ) και την βελτίωση του Λάνγκστον Χολ (10π.). Πάντως, η συνολική διαφορά των 32 πόντων (64-96), αδικεί την προσπάθεια των Πατρινών, αν και με -20 ριμπάουντ και 35,9% στα σουτ εντός πεδιάς, δύσκολα θα μπορούσαν να αποφύγουν την συντριβή.

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος κι έτσι μετά 4 σερί εντός έδρας νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάποια στιγμή θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη ήττα (55-80) του Άρη (2-2) στο «Nick Galis Hall». Κόντρα στον πανίσχυρο Ολυμπιακό και με δεδομένες τις φτωχές επιθετικές της δυνατότητες, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη (Τσαϊρέλης 11π. & 4ρ.) έπρεπε να υπερβάλει εαυτόν για να είναι ανταγωνιστική. Έτσι λοιπόν, λίγο ο τραυματισμός του Αθηναίου και πιο πολύ το 32,2% εντός πεδιάς, χαμήλωσαν υπερβολικά το «ταβάνι» των «κιτρινόμαυρων» που για να κοιτάξουν ψηλότερα, πρέπει να βελτιώσουν εντυπωσιακά την παραγωγικότητά τους, που μέσα στο γήπεδό τους δεν ξεπερνάει τους 65,8 πόντους.

Λανθασμένος σχεδιασμός, κατώτερη των προσδοκιών!

Το «διπλό» στη Βενετία επί της πρωταθλήτριας Ιταλίας για το Basketball Champions League, έκρυψε προς στιγμήν τα προβλήματα της ΑΕΚ (2-2) κάτω από το... χαλάκι και έδιωξε προς στιγμήν τον προβληματισμό για ένα ξεκίνημα που έδειχνε να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της εφετινής σεζόν. ! Ο ουδέτερος παρατηρητής δεν χρειάζεται να ξέρει πολύ μπάσκετ για να καταλάβει ότι ο Γκριν δεν είναι δημιουργός, ότι η ομάδα δεν έχει προσανατολισμό στην επίθεση, υστερεί στο ριμπάουντ αλλά και ότι δεν μπορείς να περιμένεις από ένα παίκτη (Μάνι Χάρις) που δεν έχει κάνει προετοιμασία, να γίνει αυτόματα ο ηγέτης σου στην επίθεση.

Όταν χάνεις (78-82) καθαρά από τον Κολοσσό, υποκλίνεσαι στις λεπτομέρειες από τον προβληματικό Άρη και μετράς δύο ήττες σε ισάριθμα ευρωπαϊκά ματς στην ΟΑΚΑ, τότε δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι κάτι έχουν γίνει λάθη.

Ο λόγος για τους διοικούντες και τον προπονητή της «Ένωσης», Σωτήρη Μανωλόπουλο (χειρουργήθηκε στην μέση και απουσίασε από το ματς της Ρόδου, όπου «κοούτσαρε» ο συνεργάτης του, Θανάσης Παπαχατζής), που για την ώρα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους μεγαλεπήβολους στόχους της ανάληψης του ευρωπαϊκού Final 4 (BCL) και της «σφήνας» στο δίπολο των «αιωνίων αντιπάλων». Η «κιτρινόμαυρη» υπέρβαση απαιτεί ακόμη πολλά... ψωμιά, αλλαγή νοοτροπίας σε πολλούς τομείς, προσεκτικές επιλογές και πρωτίστως χαμηλότερους τόνους.

Η επέλαση της Θεσσαλίας και η «απάντηση» του Λαυρίου

Στα Τρίκαλα (2-2), ο Μιχάλης Λούντζης (17π., 4ρ. & 2ασ.) άρχισε να ξεδιπλώνει τα πρώτα δείγματα του πληθωρικού ταλέντου του, ο Λαμόντ Μάρεϊ Τζούνιορ (23π. & 6ρ. με 10/17 σουτ) έπαιξε και για τον ανέτοιμο Τζόουνς, ενώ ο Τέγιτς (16π., 8ρ., 2κλ. & 3κοψ.) επιβεβαίωσε γιατί αποτελεί πολυτέλεια για μία επαρχιακή ομάδα της Α1 Κατηγορίας! Με μόλις 7 λάθη, 55,5% στα δίποντα, 79,3% στις βολές και 42,1% στα τρίποντα, η ομάδα του Κώστα Μέξα θα ήταν δύσκολο να χάσει και η αξία αυτής της νίκης (87-78) θα φανεί μακροπρόθεσμα, όταν ο πλήρης ΠΑΟΚ, θα έχει βρει ρυθμό και θα «καθαρίζει» εύκολα ή δύσκολα τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τις ομάδες που έχουν ως στόχο την παραμονή. Σημαντική λεπτομέρεια για την εξαφάνιση του Ντίλαρντ (4π. & 6ασ. με 2/7 σουτ): Ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας ήταν ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα, πριν τρία χρόνια για λογαριασμό του Απόλλωνα Πατρών.

Η νίκη (71-70) του Γ.Σ.Λάρισας/Φάρου (2-2) μέσα στο κλειστό της Κανήθου παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από το γεγονός ότι η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου κατόρθωσε να ξεπεράσει αναίμακτα την «τρικυμία» της 3ης περιόδου, στην διάρκεια της οποίας έχασε τον έλεγχο του ματς κι επέτρεψε στους γηπεδούχους να μπουν στην διεκδίκηση της νίκης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κρατάει την πρώτη αξιόλογη εμφάνιση του Ουέαρ (16π. & 6ρ.) και την σπουδαία απόδοση του 37χρονου Μανώλη Παπαμακάριου (13π., 5ρ. & 6ασ.), τη συνεχώς βελτιούμενη εικόνα του Μουράτου (9π., 4ρ. & 2ασ.) και περιμένει πως και πως την επιστροφή του Κένι Χολ.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», το Λαύριο (2-2) έπαιξα πολύ απελευθερωμένα και πιάνοντας εξαιρετική απόδοση, «κάλυψε» (95-73) την ήττα την ήττα-σοκ (με βάση την εξέλιξη του αγώνα) της προηγούμενης εβδομάδας από τον Άρη! Ο Χρήστος Σερέλης, που πήρε 71 από τους ξένους της ομάδας (Νίξον 16π. & 5ασ. με 3/4 τριπ.), είδε τους παίκτες του να τελειώνουν τον αγώνα με εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας (58,1% διπ. & 52,1% τριπ.) για εκτός έδρας αγώνα! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Λαυριώτες πετυχαίνουν κατά μ.ο. 87,0 πόντους μακριά από το γήπεδό τους και μ.ο. 73,5 στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης.

Η άμυνα κερδίζει και... χάνει τα παιχνίδια!

Το Ρέθυμνο (1-3) άντεξε κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο στην καταιγιστικό επιθετικό ρυθμό του Λαυρίου και χωρίς αντίδοτο στο κρεσέντο του Στίβεν Γκρέϊ (25π. & 2κλ. με 6/10 τριπ.), δέχτηκε 90+ πόντους (73-95) για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα του! Το παράδοξο για την ομάδα του Νίκου Βετούλα είναι ότι δέχεται κατά μ.ο. 72,5 πόντους μακριά από την Κρήτη και ακριβώς 20 πόντους περισσότερους (μ.ο. 92,5π.) μέσα στο σπίτι της. Έτσι πήγε στράφι η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Χάρη Γιαννόπουλου (19π. με 5/9 τριπ.). Με 20 λιγότερα ριμπάουντ και 38,6% στα σουτ εντός πεδιάς, όμως, δεν μπορούσε να περιμένει κάτι πολύ καλύτερο...

Ο ΠΑΟΚ (1-3) επέστρεψε από την Σικελία με το πρώτο εφετινό «διπλό» (Κάπο ντι Ορλάντο) και την καλύτερη αμυντική επίδοση της σεζόν αλλά στα Τρίκαλα, «έπεσε» πάνω σε μία καταπληκτική επιθετική βραδιά των γηπεδούχων (78-87), που έβαζαν όλα τα κρίσιμα σουτ κάθε φορά που η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πλησίαζε επικίνδυνα. Το πρόβλημα του «δικεφάλου του Βορρά» (Μαργαρίτης 21π. & 4ρ.) εντοπίζεται περισσότερο στην έλλειψη χημείας (απόρροια των απουσιών) και λιγότερο στην άμυνα (2η χειρότερη στο πρωτάθλημα με μ.ο. 84,5π.), με τον Κέβιν Ντίλαρντ (μ.ο. 10,0π. & 3,5ασ. με 42,4% στα σουτ εντός πεδιάς) να αποδεικνύεται ο μέχρι στιγμής πιο αδύναμος κρίκος της συνολικής προσπάθειας.

Η ζώνη του... λυκόφωτος

Η επιρροή του Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν κάτι περισσότερο εμφανής στην αγωνιστική εικόνα του Πανιωνίου (0-4), παρ' όλα αυτά όμως δεν στάθηκε αρκετή για να χαρίσει στους νεοφώτιστους μία νίκη, που θα ήταν... βάλσαμο ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Παρ' ότι αγωνίστηκαν χωρίς τους δύο βασικούς περιφερειακούς τους, οι «κυανέρυθροι» (Σακελλαρίου 18π., 8ρ. 2ασ. & 2κλ.) ήταν πολύ βελτιωμένοι στην άμυνα, κατεβάζοντας κατά 23 πόντους τον μέσο όρο του παθητικού τους (μ.ο. 91,6π.). Η 4η σερί ήττα τους (67-68), οφείλεται αποκλειστικά και στην κατώτερη του αναμενόμενου προσφορά των ξένων (18π.) τους, που βάσει αριθμών είναι ίσως οι χειρότεροι του πρωταθλήματος. Το ότι ο αειθαλής Νίκος Μίχαλος (10π. & 3ασ.) έπαιξε σχεδόν 35 λεπτά, σε ηλικία 40 ετών, τα λέει όλα!

Λίγο-πολύ τα ίδια ισχύουν και για την Κύμη (0-4), που ανέτρεψε μία διαφορά 13 πόντων χάρη στις εκλάμψεις των Μανωλόπουλου (14π.) και Τσαγκαράκη (12π.), αλλά είχε σε κάκιστο απόγευμα τους αλλοδαπούς της, που ναι μεν έβαλαν τους μισούς σχεδόν πόντους της (35/71), ωστόσο, σούταραν με ποσοστό 34,3% (11/32 σουτ). Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη εκτός προγράμματος ήττα (70-71) για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, η οποία έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και χωρίς ενίσχυση, δείχνει ότι δεν έχει το υλικό για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την σωτηρία της.

Yγ.: Συγκινητική αν μη τι άλλο η αφιέρωση - με πολύ θερμά λόγια - της νίκης των Τρικάλων επί του ΠΑΟΚ, από τον Κώστα Βασιλειάδη στην αδικοχαμένη μητέρα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!