Στα όρια της παραφιλολογίας

Στα όρια της παραφιλολογίας

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Στα όρια της παραφιλολογίας

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος προσπαθεί να κολυμπήσει στο… ποτάμι πληροφοριών που διοχετεύονται στον Άρη τις τελευταίες ημέρες και αφορούν εφικτές λύσεις και ευφάνταστα όνειρα.

Μάντσεστερ Γιουν. - Μπενφίκα με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λουκάκου σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αγωνιστικά, το Σαββατοκύριακο ήταν φυσιολογικό για τον Άρη. Διότι η επίδειξη δύναμης της ομάδας ποδοσφαίρου επί του Αιγινιακού – βάσει και της εικόνας που είχαν παρουσιάσει οι δύο ομάδες στα μεταξύ τους φιλικά παιχνίδια – ήταν αναμενόμενη και σε τελική ανάλυση, αυτή η ομάδα θα κριθεί σε άλλους αγώνες. Όπως για παράδειγμα σε αυτόν που ακολουθεί απέναντι στα Τρίκαλα. Αυτό που καλλιεργεί προσδοκίες είναι η αγωνιστική συμπεριφορά της, το γεγονός ότι (σε αντίθεση με πέρυσι) βλέπει κανείς στον (τραγικό) αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης έντεκα εργάτες. Παίκτες που θεωρούν εαυτούς ισάξιους με τον κάθε συμπαίκτη τους, μακριά από βεντετισμούς και την (κακή) νοοτροπία του τύπου… ας τρέξουν οι άλλοι για την μπάλα γιατί εγώ τη θέλω στα πόδια μου.

Από τα φιλικά παιχνίδια βλέπεις επίσης μια ομάδα με πλάνο, με ξεκάθαρη φιλοσοφία να χτυπήσει από τα άκρα, με τους πλάγιους επιθετικούς να συγκλίνουν στον άξονα και τα μπακ να θέλουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Κύρια συμπεράσματα θα βγουν όμως στους αγώνες απέναντι στις ομάδες που μπήκαν στον αγωνιστικό μαραθώνιο της Football League με την προσδοκία ότι θα πολεμήσουν για την άνοδο.

Στο μπάσκετ, συνδυάστηκε η κακή αγωνιστική συμπεριφορά και η ανάδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Άρης στη θέση «1» (σ. σ. όπου λειτουργεί καλύτερα όταν επωμίζεται αυτή την ευθύνη ο Δημήτρης Φλιώνης ή ο Στέλιος Πουλιανίτης στα λιγότερα λεπτά συμμετοχής που παίρνει, καθώς τόσο ο Γιάννης Αθηναίου όσο και ο Κουάμε Βον δεν είναι point guard) με την εντυπωσιακή ευστοχία του Ολυμπιακού στο μακρινό σουτ. Είχε δηλαδή το πλεονέκτημα σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, απέκτησε και το ποσοστό του 50% στο τρίποντο και οι υπόλοιποι απλά περιμέναμε το τελικό αποτέλεσμα. Αν ο αγώνας του Κυπέλλου θα είναι διαφορετικός θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την απόδοση του Ολυμπιακού, το επίπεδο συνέπειας και προσήλωσης που θα έχει στο πλάνο. Την Κυριακή(29/10) πρέπει να πλησίασε στο 100%. Εκτός κι αν ο Άρης αγγίξει την τελειότητα κι εκεί δοκιμαστούν οι δυνάμεις των Πειραιωτών.

Μόνο όμως που τα αγωνιστικά ζητήματα απασχολούν λίγα λεπτά του χρόνου στην καθημερινότητα του απλού αρειανού φιλάθλου. Οι συζητήσεις επί του προσωπικού ή στα social media περιστρέφονται γύρω από τους Τούρκους «λεφτάδες» και τον ομογενή επιχειρηματία που φέρεται να ενδιαφέρεται για την ΚΑΕ. Κι όταν η ανάγκη για την (οικονομική) αποκατάσταση μιας ομάδας μοιάζει επιτακτική, τότε γίνεται ακόμη δυσκολότερη η διατήρησης της ισορροπίας σου καθώς βαδίζεις επί της λεπτής γραμμής που ενώνει τον μύθο από την πραγματικότητα.

Η παραφιλολογία εμπλέκει τους πάντες και τα πάντα στον σύλλογο Άρη και ουσιαστικά αραδιάζονται – στους διψασμένους για όραμα φίλους του Άρη – πληροφορίες οι οποίες επί του παρόντος έχουν την μορφή χτισμένων παλατιών στην άμμο. Δεν αμφισβητούμε ότι εμπεριέχουν αλήθεια αλλά και η ισχυρή δόση υπερβολής βλάπτει σοβαρά την αξιοπιστία του εγχειρήματος. Και πολύ περισσότερο η διαρροή πληροφοριών που θα έπρεπε να είναι απόρρητες έως ότου οριστικοποιηθεί αυτή η υπόθεση, σε σημείο να αναρωτιέται ο υποψιασμένος φίλαθλος για την γνησιότητά τους. Εκατομμύρια ευρώ ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και κατευθύνονται στα δύο σπίτια του Άρη σε σημείο να μετατρέπεται ο απλός αρειανός σε «πάλιουρα» που μετράει μέρες μέχρι την απόλυσή του από τον στρατό γιατί νιώθει τη βεβαιότητα ότι σήμερα-αύριο αλλάζουν τα πάντα στον ΣΥΛΛΟΓΟ Άρη.

Επί της ουσίας, αυτή η ιστορία (των Τούρκων επιχειρηματιών) θα ξεκαθαρίσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία στο τεχνικό κομμάτι, σε επιμέρους όρους της συνεργασίας σε αυτό που λέει και ο απλός λαός «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Μέχρι τότε, έστω στην ύστατη στιγμή, οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στις συζητήσεις και όφειλαν να είχαν ήδη διαφυλάξει το επίπεδο σοβαρότητας της υπόθεσης και να λειτουργήσουν με αποκλειστικό γνώμονα την οριστικοποίηση της συμφωνίας καλό θα είναι να επικεντρωθούν στις τελικές επαφές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.