Λυκογιάννης: «Μεγάλη υπόθεση να νικάς αντίπαλο σαν την ΑΕΚ»

Κάτια Πετροπούλου
Λυκογιάννης: «Μεγάλη υπόθεση να νικάς αντίπαλο σαν την ΑΕΚ»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε για την νίκη (82-78) επί ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου, όπως η ΑΕΚ, το σχήμα της «Βασίλισσας» που τον... βόλεψε και τον ηγέτη του Κολοσσού.

Αρρχικά ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου είπε στην Συνέντευξη Τύπου: «Πάρα πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αλλαγές και νέα πρόσωπα έχουμε καταφέρει σχετικά γρήγορα να δημιουργήσουμε χημεία και το κυριότερο να περάσουμε το πνεύμα και τη φιλοσοφία που έχει η ομάδα την τελευταία τετραετία. Με μεγάλη μου χαρά, βλέπω ότι οι παίκτες ανταποκρίνονται, γιατί παίζουν με πάθος και αυταπάρνηση και έχουν κίνητρο να αποδείξουν πράγματα. Είναι από τις νίκες που εκτός από το ψυχολογικό και το βαθμολογικό κέρδος, το μεγαλύτερο κέρδος έχει να κάνει με το κύρος και το πρεστίζ της ομάδας, γιατί το να κερδίζεις έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο με τόσο μεγάλους παίκτες, όπως είναι η ΑΕΚ, σίγουρα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Μας άφησε μία πικρία το αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας και κυρίως ο τρόπος που ήρθε αυτό, αλλά νομίζω ότι είμαστε πιστοί και σταθεροί στις αρχές μας, όσον αφορά το μπάσκετ που παίζουμε και θεωρώ ότι όσο καιρό συμβαίνει αυτό, εμείς θα βρίσκουμε τη λύση. Συγχαρητήρια στα παιδιά και καλή συνέχεια στην ΑΕΚ, στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος».

LA LIGA 200+ ειδικά στοιχήματα (21+)

Για το αν περίμενε η ομάδα του να «πληγωθεί» από την κούραση λόγω του μικρού αριθμού παικτών: «Είχαμε φάουλ αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά νομίζω ότι μας βοήθησε το τρίτο δεκάλεπτο για να συντηρηθούμε. Παίξαμε υποδειγματική άμυνα και κρατήσαμε τον αντίπαλο χαμηλά και βρήκαμε πολύ καλό ρυθμό. Σίγουρα φοβάσαι αν έχεις παίκτες φορτωμένους με φάουλ. Ο Τζόουνς σχεδόν δεν έπαιξε στο ματς, ο Χάρις είχε τρία φάουλ από το πρώτο ημίχρονο και ο Ράιτ είχε δύο γρήγορα φάουλ. Αλλάξαμε την άμυνά μας πάνω στον Μαυροειδή, κάναμε παγίδες. Μετά και η ΑΕΚ έπαιξε με σχήματα που δεν είχαν πολλά ποστ απ και αυτό μας βοήθησε να συντηρηθούμε και γενικά μας βόλεψε αυτή η διαδικασία».

Για το αν ο Μάλκολμ Γκρίφιν είναι ο ηγέτης του Κολοσσού: «Ηγέτης του Κολοσσού είναι ο Κολοσσός. Ποτέ δεν υπήρξε ηγέτης σε αυτή την ομάδα. Ηγέτης δεν ήταν ούτε ο Ουότερς, ούτε ο Ρέλεφορντ, ούτε κανένας. Ο ηγέτης του Κολοσσού είναι η ομάδα. Τη μία ημέρα είναι ο Μάλκολμ (σ.σ. Γκρίφιν), την άλλη ο Μπρέι, ο Γεωργαλλής, ο Σχίζας…».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα