Ο Σάκοτα και τα... ρεκόρ του!

Ο Σάκοτα και τα... ρεκόρ του!

Κάτια Πετροπούλου
Ο Σάκοτα και τα... ρεκόρ του!

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα μεγαλούργησε κόντρα στο Ρέθυμνο και μπήκε σε ένα «κλειστό» κλαμπ της ΑΕΚ. Δείτε όλα του τα επιτέυγματα.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν σε ακόμα ένα ματς εξαιρετικός κι έφτασε τους 23 πόντους (8/8δ., 1/4τρ., 4/4β.) κόντρα στην κρητική ομάδα, σημειώνοντας ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, ο Σάκοτα έγινε ο 9ος παίκτης με την κιτρινόμαυρη φανέλα που φτάνει τους 1.000 πόντους στο πρωτάθλημα και ο 7ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου! Ακόμη, τα 8/8 δίποντά του αποτελούν την καλύτερη επίδοσή του φέτος.

Αναλυτικά τα επιτεύγματα του 31χρονου φόργουορντ, όπως τα παρουσίασε ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν εξαιρετικά παραγωγικός με 23 πόντους και 8/8 δίποντα, επίδοση που είναι η κορυφαία του φετινού Πρωταθλήματος στη νίκη της ΑΕΚ επί του Ρεθύμνου Cretan Kings. Η προηγούμενη ήταν τα 3/3 που σημείωσαν Μαραγκός, Πέρι, Χάρις και Κουζέλογλου στην 1η αγωνιστική, ο Φαγιέ στη 2η και χθες ακόμη ο Φαγιέ –για δεύτερη φορά- Σαχπατζίδης, Τσούποβιτς και Τουτζιαράκης.

Η κορυφαία περσινή επίδοση διπόντων ήταν εκείνη που σημείωσε στη 13η αγωνιστική ο Γιάννης Ψαθάς έχοντας 10/10 με τη Δόξα Λευκάδας στο Ρέθυμνο.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σημείωσε διπλό ρεκόρ καριέρας τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτους αριθμούς. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του με 100% ήταν εκείνη που σημείωσε με τον Παναθηναϊκό Superfoods την περίοδο 2005-06 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels. Σε απόλυτους αριθμούς, η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του ήταν τα επτά εύστοχα δίποντα (7/8) κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών στην προπέρσινη σεζόν (2015-16).

Όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ σημείωσε κι άλλα ξεχωριστά επιτεύγματα, στις ιστορικές λίστες της ομάδας του σε αγώνες, πόντους, δίποντα και ριμπάουντ…

*Έκανε την 96η εμφάνιση Πρωταθλήματος με την «Ένωση», ξεπέρασε τον Άντριου Μπετς και έγινε ο 11ος σε συμμετοχές.

*Με τους 23 πόντους του έγινε ο 9ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που έφτασε τους 1.000 πόντους Πρωταθλήματος. Παράλληλα φτάνοντας τους 1.022, ξεπέρασε τους Μπετς (1.011) και Αλεξάντερ (1.015) και έγινε ο 7ος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ.

*Με τα οχτώ εύστοχα δίποντα του έγινε ο 12ος της σχετικής λίστας για την ΑΕΚ. Έφτασε τα 211 και ξεπέρασε κατά ένα τον Γιάννη Μπουρούση.

*Μαζεύοντας τρία αμυντικά ριμπάουντ έγινε ο 15ος της σχετικής λίστας της ΑΕΚ. Έφτασε τα 197 και προσπέρασε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (196).

*Είχε συνολικά τέσσερα ριμπάουντ και έγινε ο 17ος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League καθώς έφτασε τα 283 κι άφησε πίσω του, τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Ντέρεκ Χάμιλτον (από 279).

*Τέλος ο Σάκοτα με το ένα κλέψιμο του μπήκε στην πρώτη 10άδα της ιστορίας της «Ένωσης» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 65 και προσπέρασε τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα