Ο Σάκοτα και τα... ρεκόρ του!

Ο Σάκοτα και τα... ρεκόρ του!

Κάτια Πετροπούλου
Ο Σάκοτα και τα... ρεκόρ του!

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα μεγαλούργησε κόντρα στο Ρέθυμνο και μπήκε σε ένα «κλειστό» κλαμπ της ΑΕΚ. Δείτε όλα του τα επιτέυγματα.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν σε ακόμα ένα ματς εξαιρετικός κι έφτασε τους 23 πόντους (8/8δ., 1/4τρ., 4/4β.) κόντρα στην κρητική ομάδα, σημειώνοντας ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, ο Σάκοτα έγινε ο 9ος παίκτης με την κιτρινόμαυρη φανέλα που φτάνει τους 1.000 πόντους στο πρωτάθλημα και ο 7ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου! Ακόμη, τα 8/8 δίποντά του αποτελούν την καλύτερη επίδοσή του φέτος.

Αναλυτικά τα επιτεύγματα του 31χρονου φόργουορντ, όπως τα παρουσίασε ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν εξαιρετικά παραγωγικός με 23 πόντους και 8/8 δίποντα, επίδοση που είναι η κορυφαία του φετινού Πρωταθλήματος στη νίκη της ΑΕΚ επί του Ρεθύμνου Cretan Kings. Η προηγούμενη ήταν τα 3/3 που σημείωσαν Μαραγκός, Πέρι, Χάρις και Κουζέλογλου στην 1η αγωνιστική, ο Φαγιέ στη 2η και χθες ακόμη ο Φαγιέ –για δεύτερη φορά- Σαχπατζίδης, Τσούποβιτς και Τουτζιαράκης.

Η κορυφαία περσινή επίδοση διπόντων ήταν εκείνη που σημείωσε στη 13η αγωνιστική ο Γιάννης Ψαθάς έχοντας 10/10 με τη Δόξα Λευκάδας στο Ρέθυμνο.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σημείωσε διπλό ρεκόρ καριέρας τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτους αριθμούς. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του με 100% ήταν εκείνη που σημείωσε με τον Παναθηναϊκό Superfoods την περίοδο 2005-06 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels. Σε απόλυτους αριθμούς, η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του ήταν τα επτά εύστοχα δίποντα (7/8) κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών στην προπέρσινη σεζόν (2015-16).

Όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ σημείωσε κι άλλα ξεχωριστά επιτεύγματα, στις ιστορικές λίστες της ομάδας του σε αγώνες, πόντους, δίποντα και ριμπάουντ…

*Έκανε την 96η εμφάνιση Πρωταθλήματος με την «Ένωση», ξεπέρασε τον Άντριου Μπετς και έγινε ο 11ος σε συμμετοχές.

*Με τους 23 πόντους του έγινε ο 9ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που έφτασε τους 1.000 πόντους Πρωταθλήματος. Παράλληλα φτάνοντας τους 1.022, ξεπέρασε τους Μπετς (1.011) και Αλεξάντερ (1.015) και έγινε ο 7ος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ.

*Με τα οχτώ εύστοχα δίποντα του έγινε ο 12ος της σχετικής λίστας για την ΑΕΚ. Έφτασε τα 211 και ξεπέρασε κατά ένα τον Γιάννη Μπουρούση.

*Μαζεύοντας τρία αμυντικά ριμπάουντ έγινε ο 15ος της σχετικής λίστας της ΑΕΚ. Έφτασε τα 197 και προσπέρασε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (196).

*Είχε συνολικά τέσσερα ριμπάουντ και έγινε ο 17ος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League καθώς έφτασε τα 283 κι άφησε πίσω του, τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Ντέρεκ Χάμιλτον (από 279).

*Τέλος ο Σάκοτα με το ένα κλέψιμο του μπήκε στην πρώτη 10άδα της ιστορίας της «Ένωσης» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 65 και προσπέρασε τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα