Το 2ο τρίποντο στην καριέρα του Βουγιούκα και ο... σκόρερ Καλάθης!

Το 2ο τρίποντο στην καριέρα του Βουγιούκα και ο... σκόρερ Καλάθης!

Γιώργος Κούβαρης
Το 2ο τρίποντο στην καριέρα του Βουγιούκα και ο... σκόρερ Καλάθης!

bet365

Ο Ίαν Βουγιούκα ευστόχησε στο δεύτερο τρίποντο της καριέρας του στην Basket League, ενώ ο Νικ Καλάθης έγινε ο 13ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Αρκετά ήταν τα ρεκόρ που σημειώθηκαν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λάρισα απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο.

Ο Ίαν Βουγιούκας κατάφερε να δει τη μπάλα να καταλήγει στο αντίπαλο διχτάκι για δεύτερη φορά στην καριέρα του ύστερα από προσπάθεια τριών πόντων.

Συγκεκριμένα πέτυχε το 2ο τρίποντο στην Basket League έχοντας στο σύνολο 2/20! Το προηγούμενο τρίποντο το σημείωσε τον Δεκέμβριο του 2011 και σε ματς Παναθηναϊκού-Αμαρουσίου και όχι το 2008 όπως είπε... ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς.

Αξιοσημείωτη η βραδιά και για τον Νικ Καλάθη! Μπορεί να έμεινε στους 3 πόντους ωστόσο αυτό το... τρίποντο στάθηκε αρκετό για περάσει στην 13η θέση του πίνακα των σκόρερ του Παναθηναϊκού, αφήνοντας πίσω του, τον Τιίτ Σοκ! Συγκεκριμένα έφτασε στους 1.388 πόντους έναντι 1.386 που είχε ο Εσθονός!

Όσο για τους υπόλοιπους αριθμούς του αγώνα;

*Με τα 2/4 δίποντα του ο Νίκος Παππάς συμπλήρωσε τα 400 εύστοχα στην κατηγορία. Έχει 400/817 (48,95%).

*Ο Τζέιμς Γκιστ έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού και 5ος ξένος του που ξεπέρασε τα 600, μαζεύοντας έξι στο σημερινό παιχνίδι.

*Ο Αμερικανός με το 132ο παιχνίδι του έφτασε στην 31η θέση της λίστας των ξένων παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, τους Τρέβον Μπράιαντ και Μίλος Τεόντοσιτς.

*Ο Ματ Λοτζέσκι έφτασε στην 62η θέση της ίδιας λίστας τους Βίκτορ Αλεξάντερ και Κίκι Κλαρκ με 102.

*Ο Γκιστ είναι πλέον ο 16ος παίκτης στη λίστα των παικτών του «τριφυλλιού» με τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία, ξεπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη (131).

*Ο Νίκος Παππάς είναι πια στην 21η θέση της αφού με τις 107 εμφανίσεις προσπέρασε τον Ντούσαν Σάκοτα. Ακόμη με τα τρία τρίποντα του έφτασε τον Κώστα Παταβούκα στην 23η θέση της αντίστοιχης λίστας.

*1/2 βολές είχε ο Κρις Σίνγκλετον που έτσι συμπλήρωσε τις 100 εύστοχες στη Stoiximan.gr Basket League. Είναι ο 42οςπαίκτης στην ιστορία των «πράσινων» που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

*Ο Νικ Καλάθης με το ένα επιθετικό ριμπάουντ που είχε στη Λάρισα, έφτασε τα 109 και είναι ο 15ος αυτής της λίστας αφήνοντας πίσω του τον Νίκολα Πέκοβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα