Σκουρτόπουλος: «Δεν γινόταν να καλέσουμε 15 παίκτες EuroLeague»

Gazzetta team
Σκουρτόπουλος: «Δεν γινόταν να καλέσουμε 15 παίκτες EuroLeague»

bet365

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τις κλήσεις της Εθνικής ομάδας εν όψει των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εξήγησε το σκεπτικό της προεπιλογής.

Μετά την αναμέτρηση μεταξύ ΓΣΛ Φάρου-Παναθηναϊκού στη Λάρισα, ο ομοσπονδιακός προπονητής σχολίασε στην κάμερα της ΕΡΤ το σκεπτικό για την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας.

«Η προεπιλογή μας περιέχει τα πάντα. Είναι αμφίβολο πόσοι από τους παίκτες EuroLeague θα μπορούν να είναι μαζί μας. Πρέπει να να έχουμε ένα γκρουπ παικτών για τους αγώνες» ήταν τα πρώτα λόγια του Σκουρτόπουλου, ο οποίος συνέχισε:

«Δεν γινόταν να καλέσουμε 15 παίκτες EuroLeague κι αν δεν παίξουν να είμαστε χωρίς παίκτες. Αν δεν παίξουν οι εννέα της EuroLeague έχουμε 15 παίκτες που είναι δομημένη ομάδα από τις πιο μικρές εθνικές και ομάδες για να πάρουν συμμετοχές και εμπειρία με την Εθνική».

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Και κατέληξε: «Είναι το καλύτερο υλικό που μπορούσαμε να έχουμε. Δεν ξέρω τις εξελίξεις, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Λίγο αργότερα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: « «Είχαμε έτσι και αλλιώς ένα δύσκολο παιχνίδι, θέλαμε όμως να έχουμε λίγο καλύτερη εικόνα. Δεν δείξαμε την διάθεση που έπρεπε, δεν κοντράραμε στις επαφές, στα ριμπάουντ, στις διεκδικήσεις και αυτό κρατάμε σαν αρνητικό.

Τα προβλήματα για μας είναι πολλά, γαστρεντερίτιδες, τραυματισμοί, σήμερα πάλι δεν είχαμε τον Μαραγκό, είχε ένα τράβηγμα, το θέμα είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι να βρεθούμε όλοι μαζί και να δουλέψουμε καλά. Όπως είπα και στα παιδιά, όμως, η διάθεση δεν είναι κάτι που εξαρτάται από την αρρώστια ή τον τραυματισμό, την διάθεση την δημιουργούμε εμείς και μπαίνουμε μέσα για να παίξουμε το καλύτερο δυνατό.

Σήμερα αυτό το κάναμε μόνο για ένα πολύ μικρό διάστημα, έπειτα δεν αντιδράσαμε σωστά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος, με πολύ μεγαλύτερη διάθεση, διεκδικούσαν όλες τις μπάλες και αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για μας.

Συνεχίζουμε, από αύριο ξεκινάμε την προετοιμασία για το παιχνίδι με την Κύμη, είναι ένα καλό ματς εκτός έδρας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το διεκδικήσουμε, το μυαλό μας είναι εκεί.

Τα δύο καινούργια παιδιά θέλουν χρόνο ακόμη να προσαρμοστούν, ο Γκάλαγουεϊ κουράστηκε γιατί έπαιξε λίγο παραπάνω διότι ταίριαζε καλύτερα με κάποιους παίκτες του αντιπάλου.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα, το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά, ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να ανταποκριθούμε έτσι στις απαιτήσεις του κόσμου.

Όσο για τους παίκτες που τραυματίστηκαν δυστυχώς σήμερα, οι Διαμαντάκος και Φορμπς θα μείνουν δύο μέρες έξω και από την Τετάρτη θα είναι πάλι στην προπόνηση. Όμως δυστυχώς για μας άλλη μια βδομάδα ξεκινάει προβληματικά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα