Καλαμπάκος: «Κόντεψε να με πνίξει η γραβάτα»!

Καλαμπάκος: «Κόντεψε να με πνίξει η γραβάτα»!

bet365

Ο προπονητής του Κόροιβου, Ντίνος Καλαμπάκος μίλησε στο gazzetta.gr για το αγχωτικό φινάλε του αγώνα με τον Κολοσσό και την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια στην Ηλεία.

Η τελευταία σημείωση σε ό,τι έχει πετύχει φέτος ο Κόροιβος του Ντίνου Καλαμπάκου ήταν το 79-76 επί του Κολοσσού με το νικητήριο τρίποντο του Μάρκους Πόσλεϊ στα 2" για το φινάλε του αγώνα με τους Ροδίτες. Έτσι η ομάδα της Ηλείας ανέβηκε στο 2-1 στην κατάταξη και υποχρέωσε τον Κολοσσό στην πρώτη ήττα του στην Basket League ενώ ο 53άχρονος προπονητής κλήθηκε να περιγράψει on camera την τελευταία επίθεση, εξηγώντας πως «είπαμε να σουτάρει ο Πόσλεϊ κι ο Θεός βοηθός»!

Πέρσι ο Κόροιβος τα κατάφερε κι έσωσε τη χρονιά με ρεκόρ 8-18, φέτος θέλει να ξεμπερδεύει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την παραμονή και ο Καλαμπάκος παραδέχθηκε στο gazzetta.gr πως «γίνονται πράγματα στην Κουρούτα! Κάτι καλό γίνεται εδώ κάτω»! Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα στο ματς με τους Ροδίτες και το ρεσιτάλ που δίνει τα τελευταία δυο χρόνια μαζί με τους συνεργάτες του ώστε να βρίσκουν λαβράκια, αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ.

«Ας πετάγαμε την μπάλα και ό,τι γίνει»!

«Εντάξει, αυτά είναι τυχερά πράγματα. Μην λέμε κι ό,τι θέλουμε τώρα! Σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε θέμα ικανότητας είναι, ούτε Θεού, ούτε τίποτα άλλο. Αν μπει το σουτ είσαι ήρωας, αν δεν μπει άσ' το καλύτερα. Θέλαμε, λοιπόν, να πάμε σε μια αργή επίθεση έχοντας την ασφάλεια της παράτασης στο χειρότερο σενάριο. Ας πετάγαμε την μπάλα και ό,τι γίνει! Το παιδί ήταν σε τρομερή μέρα, από ένα σημείο και μετά τα έβαζε όλα. Δικαιωματικά πήρε την τελευταία επίθεση. Τέλος καλό, όλα καλά» τόνισε αρχικώς ο προπονητής του Κόροιβου κάνοντας rewind στο φινάλε του αγώνα με τον Κολοσσό.

Ο Πόσλεϊ ήταν εκείνος που ισοφάρισε αρχικώς για τον Κόροιβο με 2/2 βολές στα 33" για τη λήξη κάνοντας το 76-76 ενώ με δικό του τρίποντο διαμόρφωσε το 79-76, σφραγίζοντας τη δεύτερη νίκη της ομάδας του έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Πως έζησε ο Καλαμπάκος τα τελευταία δευτερόλεπτα στο κλειστό της Ήλιδας; «Τι να σου πω, κόντεψε να με πνίξει η γραβάτα, να μου κοπεί η αναπνοή! Δεν ξέρω κι εγώ τι διάολο… Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο όποιος και να το κέρδιζε, θα ήταν τυχερός και ευχαριστημένος. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ήμασταν προσηλωμένοι στο πλάνο απέναντι σε μια καλή ομάδα όμως πήγαμε να χάσουμε το ματς από δικές μας βλακείες».

«Νομίζουν ότι τελειώνει το πρωτάθλημα κάθε Σάββατο»

Ο Κόροιβος έχει ήδη νικήσει τον Άρη και τον Κολοσσό Ρόδου, ηττήθηκε στα… σημεία από το Ρέθυμνο και ο Ντίνος Καλαμπάκος υπενθυμίζει πως «είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Όλες οι ομάδες ακόμα μοντάρονται και φτιάχνονται. Εγώ έχω μια ιδιαίτερη δυσκολία αφού έχω να κάνω με 11 νέους παίκτες και συγχρόνως 11 πολύ νέα παιδιά! Έχουμε μια νέα ομάδα, ο μέσος όρος της οποία δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 23. Καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό είναι δύσκολο. Δύσκολο και επικίνδυνο από ένα σημείο και μετά… Οι παίκτες ενθουσιάζονται μετά από τέτοιες νίκες, ενδεχομένως να νομίζουν ότι τελειώνει το πρωτάθλημα κάθε Σάββατο. Δουλειά μας είναι να τους βάζουμε σε… τάξη μέσα στην εβδομάδα».

«Ψάχνουμε, βρίσκουμε, τρεις το λάδι τρεις το ξύδι...»

Τα τελευταία δυο καλοκαίρια ο Καλαμπάκος και οι άμεσοι συνεργάτες του, Νίκος Παπανικολόπουλος και Αλέξανδρος Βελισσαράκος κάνουν σπουδαία δουλειά αναφορικά στο χτίσιμο του Κόροιβου. «Γίνεται μια πραγματικά τρομερή προσπάθεια. Ψάχνουμε, βρίσκουμε, τρεις το λάδι τρεις το ξύδι… Προσπαθούμε να βρούμε κάποια παιδιά που νομίζουμε ότι μας ταιριάζουν. Σε πολλές περιπτώσεις είμαστε και τυχεροί». Μετά την περσινή rookie χρονιά του στην Basket League, που έχει σκοπό να φτάσει με τον Κόροιβο; «Ως το επόμενο… Σάββατο. Δεν είμαστε τώρα για να λέμε μεγάλα πράγματα. Κάναμε κάποιες νίκες που δεν είχαμε κάνει πέρσι ωστόσο δεν ξέρουμε αν τις νίκες που πετύχαμε πέρσι, θα μπορέσουμε να τις κάνουμε και φέτος»!

Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον Ντίνο Καλαμπάκο αν πιστεύει ότι οι παίκτες του παίζουν και για αυτόν. «Οι Έλληνες ναι, είναι παιδιά δικά μου. Παιδιά που τους επιλέγω, τους ξέρω και με ξέρουν. Τώρα τους Αμερικανούς… Που τους ξέρω, που με ξέρουν, που θα με ξαναδούν (γέλια)»;

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα