Μαυροειδής: «Το μυαλό όλων να βρίσκεται στην θέση του»

Μαυροειδής: «Το μυαλό όλων να βρίσκεται στην θέση του»

Κάτια Πετροπούλου
Μαυροειδής: «Το μυαλό όλων να βρίσκεται στην θέση του»

bet365

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μιλάει για την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο (21/10, 17:00), τονίζει πως η ΑΕΚ ανέκτησε την ψυχολογία της στην Βενετία και υποστηρίζει πως κανείς δεν πρέπει να αφήσει την κρητική ομάδα «ήσυχη» στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Ξεχνάμε την Ιταλία και συγκεντρωνόμαστε στο Ρέθυμνο

Επιστρέφουμε στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει, ότι ξεχνάμε τι κάναμε στην Ιταλία και προχωράμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε. Το Ρέθυμνο είναι πάντα μια ομάδα επικίνδυνη. Έχει άγνοια κινδύνου. Το έχουμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα φέτος. Βέβαια, το Πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Το Ρέθυμνο θα είναι πιο πλήρες και πιο προσεκτικό στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Είναι έτσι ή αλλιώς μια αθλητική ομάδα, που παίζει καλό μπάσκετ, έχει έφεση στο σουτ και χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση στην αντιμετώπισή της.

Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση τη νίκη μας επί της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Στη Βενετία δείξαμε χαρακτήρα. Ανακτήσαμε τη ψυχολογία μας. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίζεις εκτός έδρας μια ομάδα, που θα κάνει μεγάλες ζημιές ειδικά στην Ιταλία και γενικά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση.

Όμως, δεν έχουμε χρόνο να σκεφτόμαστε την Ευρώπη. Δεν πρέπει να αφήσουμε το Ρέθυμνο να πιστέψει, ότι μπορεί να μας αμφισβητήσει μέσα στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Αποδείχθηκε και στην Ιταλία πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του ιδίως όταν το ματς δυσκολεύει.

Θέλω να πιστεύω, ότι το μυαλό όλων μας βρίσκεται στη θέση του. Ότι όλοι μας θα έχουμε 100% στραμμένη την προσοχή μας στο ματς. ‘Έχουμε ποιότητα ως ομάδα και την ικανότητα να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα