Ο μήνας που θα θρέψει τους άλλους

Ο μήνας που θα θρέψει τους άλλους

Ο μήνας που θα θρέψει τους άλλους

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος αναλύει τα δυο βασικά δεδομένα που πιέζουν τον Πασκουάλ ενόψει του «βάρβαρου» ευρωπαϊκού προγράμματος που ακολουθεί.

Όσο κι αν δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, ο Παναθηναϊκός είναι σε μια κρίσιμη καμπή. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη φορά, αλλά ο τρόπος που ο προπονητής του, Τσάβι Πασκουάλ (ξανα)απολογήθηκε για την τραγική εικόνα της ομάδας του στην τελευταία περίοδο της Βαρκελώνης και ζήτησε την συμπαράσταση του κόσμου της για το κρίσιμο, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, παιχνίδι της Πέμπτης με την Γερμανική Μπάμπεργκ για την 2η αγωνιστική της Euroleague, δεν φάνηκε να είναι μέσα στο πλαίσιο των τυπικών παραινέσεων που προηγούνται από τέτοια ματς.

Ο Καταλανός, παρότι έχει αποκτήσει ένα τεράστιο credit με την νίκη επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεται ότι ο μεγάλος καημός της πράσινης ηγεσίας, αλλά και των οπαδών, είναι η Ευρώπη. Η επιστροφή σε ένα final4 μετά από το 2012. Ξέρει ότι, σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το μέτρο με το οποίο κρίθηκαν όλοι οι προπονητές μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ομπράντοβιτς. Κι ο ίδιος βίωσε την εμπειρία του πούλμαν και σίγουρα ενημερώθηκε για τις προειδοποιήσεις περί ποδηλάτων και μάλιστα μετά από δυο ήττες σε φιλικά παιχνίδια.
Και θα είναι σε κρίσιμη καμπή, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα, για δυο βασικούς λόγους.

Ο ένας είναι γιατί οφείλει να μετατρέψει ορισμένους από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι σε …επιπέδου Euroleague. Είτε μέσα από την ομαδική προσπάθεια, είτε με ψυχολογικό μασάζ και ξεμπλοκάρισμα του καθενός, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αλλαγή της κλίμακας.
Αισθάνομαι ότι δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι ο Κρις Σίνγκλετον, δεν έχει βρει ακόμη τον περσινό λαμπρό του εαυτό. Περισσότερο τον ενδιαφέρει να ξεψαρώσουν ο Ντένμον, ο Βουγιούκας, ο Μήτογλου και να πάρει έστω ένα σημάδι από τον Ογκουστ. Τον Θανάση, λόγω ειδικών χαρακτηριστικών δεν τον συμπεριλαμβάνω σε αυτή την κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ίαν, στα ματς με τον Κολοσσό και τον ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από ΟΚ, ή ότι ο Ντένμον ήταν άφαντος στο ΣΕΦ και στο «Παλάου» και στο ΟΑΚΑ με τον ΠΟΑΚ, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, ξεδίπλωσε τις αναμφισβήτητες επιθετικές αρετές του. Ο μόνος που ακόμη δεν έχει δώσει τη παραμικρή υπόσχεση, έστω και σε παιχνίδι ήσσονος σημασίας ή δυσκολίας είναι ο Ογκουστ. Αυτά έχουν τα πολλά στοιχήματα. Πολλοί λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αν κερδίσεις το 50% από αυτά που έβαλες, ευχαριστημένος πρέπει να είσαι.

Ο δεύτερος, γιατί στο ματς με την, αποδυναμωμένη φέτος, Μπάμπεργκ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη. Όπως επισημάναμε από την ημέρα της κλήρωσης, το πρόγραμμα των πρώτων εβδομάδων είναι από ζόρικο έως και βάρβαρο: ΤΣΣΚΑ έξω, Φενέρμπαχτσε μέσα, Μπασκόνια έξω, Ολυμπιακός έξω. Η φετινή ομάδα έχει δημιουργηθεί από ένα κράμα έμπειρων και σχετικά άπειρων παικτών από τα κατατόπια της Euroleague και κανείς δεν ξέρει ποιο υποσύνολο θα ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στην ψυχολογία της, αν τα αποτελέσματα δεν έρθουν με έναν τέτοιο τρόπο που να αφήνουν ανοικτές τις προοπτικές για την συνέχεια, όταν δηλαδή τα πράγματα θα εξομαλυνθούν και η ακολουθία των αγώνων γίνει πιο βατή, όσο βατή μπορεί να είναι μια αναμέτρηση σε μια τέτοια διοργάνωση.
Και ποια θα είναι αντίδραση της διοίκησης αν κάτι πάει στραβά; Ενίσχυση, αλλαγές, τιμωρίες;

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, η τύχη με το πρόγραμμα δεν ήταν τόσο καλή μαζί του. Κι ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος την τύχη του να την κυνηγήσει και να την δημιουργήσει μόνος του. Με όσο λιγότερους κραδασμούς καταφέρει να ξεπεράσει το μήνα που λέγαμε παραπάνω, τόσο πιο αισιόδοξος και γεμάτος προσδοκίες θα δικαιούται να είναι για την συνέχεια.

Παρεμπιπτόντως, το να χάνεις και από τον ελλιπή ΠΑΟΚ την μάχη των ριμπάουντ (42- έναντι 25), δεν το λες και καλό σημάδι.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος