Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 89-74

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 89-74

bet365

Όταν... πήρε μπροστά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 89-74 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και να κάνει το 2/2 στην Basket League. Καλύτεροι Ντένμον, Λοτζέσκι και double double o Καλάθης!

Μπορεί για ένα ημίχρονο να είχε συμπτώματα... Βαρκελώνης, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την δεύτερη αγωνιστική της Basket League ο Παναθηναϊκός φρόντισε να επιβάλει τον ρυθμό του και να φτάσει στην εύκολη επικράτηση με 89-74 για το 2/2 στην Basket League.

Οι Μάρκους Ντένμον και Ματ Λοτζέσκι ήταν εκείνοι που υπέγραψαν τη νίκη του Παναθηναϊκού με συνεχόμενα τρίποντα στην τρίτη περίοδο, το διάστημα, δηλαδή, που οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» από τον... λήθαργο του πρώτου ημιχρόνου και φρόντισαν να αλλάξουν άρδην την εικόνα του αγώνα. Μαζί τους και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε double double με 11 πόντους και 12 ασίστ!

Συγκεκριμένα, ένα διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο στάθηκε αρκετό για τον Παναθηναϊκό να ανατρέψει το μέτριο σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου και να πάρει διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Ντένμον ήταν εκείνος που έδειξε το δρόμο με τα σουτ από την περιφέρεια, ο Λοτζέσκι τον συμπλήρωσε ιδανικά και σε συνδυασμό με την άμυνα που ανέβασε ρυθμούς, η διαφορά έφτασε και τους 22 πόντους (69-47) ύστερα από ένα επιμέρους 26-8 από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο δεκάλεπτο (72-50) ο Παναθηναϊκός είχε 7/13 τρίποντα, με τον Ντίνο Μήτογλου να κλέβει την παράσταση με τα περιφερειακά του σουτ. Η μεγαλύτερη διαφορά σημειώθηκε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου φτάνοντας και στο +23 (75-52) ύστερα από τρίποντο του Μάρκους Ντένμον.

Βέβαια το πρώτο μισό του αγώνα ήταν τελείως διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τρεις σημαντικές απουσίες, αλλά παρουσιάστηκε υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικός στο ξεκίνημα του αγώνα και προσπάθησε να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό στην αδυναμία του. Όπερ και σημαίνει μέσα στο καλάθι, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που έφερε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό». Φυσικά δεν ήταν εξίσου... αποτελεσματικός όσο η Μπαρτσελόνα ωστόσο φρόντισε να κάνει τη ζημιά στα ριμπάουντ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεωδόρου είχαν 16 ριμπάουντ περισσότερα (26-10!!) εκ των οποίων 12 επιθετικά! Μόνο και μόνο από αυτό το στατιστικό εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος το μεγάλο πρόβλημα των «πρασίνων» στο «ζωγραφιστό» οι οποίοι έχασαν και οκτώ βολές στο πρώτο μισό του αγώνα (11/19). Ο Καλάθης ήταν αρκετά συνεπής με 7 πόντους και 8 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Λοτζέσκι αποτέλεσε τον πιο σταθερό παίκτη σε αυτό το διάστημα.

Πάντως, όσες φορές ο Παναθηναϊκός πίεσε λίγο περισσότερο είχε την ευκαιρία να πάρει διαφορά στο σκορ, φτάνοντας τον δείκτη του σκορ και στο +8 (42-34) λίγο πριν από το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου. Ενδιαφέρον στατιστικό του πρώτου ημιχρόνου είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε 18 πόντους από λάθη του ΠΑΟΚ έναντι... μηδέν του αντιπάλου του, ενώ ο «δικέφαλος» είχε πάρει 16 πόντους από τα... επιθετικά του ριμπάουντ!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε 7/13 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ανταγωνιστικό -σε γενικές γραμμές- ΠΑΟΚ. Συνολικά οι «πράσινοι» είχαν 12/28 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα και ήταν το «κλειδί» για την τελική επικράτηση, σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα σε αυτό το διάστημα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάρκους Ντένμον έδωσε το έναυσμα στο γ' δεκάλεπτο με 17 πόντους στο σύνολο (οι εννέα σε αυτό το διάστημα) έχοντας 5/8 τρίποντα, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι τον συμπλήρωσε ιδανικά με άλλους 14 πόντους και 3/4 τρίποντα.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Νικ Καλάθης έκανε όλη τη δουλειά στο παρκέ με 11 πόντους και 12 τελικές πάσες, ενώ δύο σερί τρίποντα για το +22 πέτυχε ο Ντίνος Μήτογλου!

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Όουεν Κλάσεν ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και έμεινε στους 3 πόντους με 1/5 σουτ και 1/4 βολές στα 28 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Όλο το τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα επιμέρους 29-11 και πήρε διαφορά 22 πόντων!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή ενέργεια του Ιαν Βουγιούκα στην τρίτη περίοδο, όταν πήρε την εσωτερική από την baseline και κάρφωσε μέσα στο πρόσωπο του Κρουμπάλι, κερδίζοντας και το φάουλ!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός και πάλι την αστοχία στις βολές με 10 χαμένες (15/25) όπως επίσης και τα 15 λιγότερα ριμπάουντ. Ο ΠΑΟΚ το κακό ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς (22/61) εκ των οποίων 15/42 δίποντα (36%)

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-39, 72-50, 89-74

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα