Ελόνου: «Μου αρέσει όπως έχτισε την ΑΕΚ ο Μανωλόπουλος»

Κάτια Πετροπούλου
Ελόνου: «Μου αρέσει όπως έχτισε την ΑΕΚ ο Μανωλόπουλος»

bet365

Ο Τσινεμέλου Ελόνου μιλάει στο gazzetta.gr γι΄αυτό που τού αρέσει στην φετινή ΑΕΚ και για την άμυνα που θα κάνει φέτος την διαφορά, το κλίμα οικογένειας που επικρατεί και το νέο του προσωνύμιο.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Είναι ο... ηλεκτρολόγος της ΑΕΚ!

Τουλάχιστον έτσι αποκαλούν τον Τσινεμέλου Ελόνου τον τελευταίο καιρό όσοι παρακολουθούν αγώνες των «κιτρινόμαυρων», αφού δεν έχει βαρεθεί να... σβήνει τα φώτα στους αντιπάλους του.

Ο ίδιος βέβαια δεν το γνώριζε και στο άκουσμα αυτού έβαλε τα γέλια! «Δεν το ήξερα αυτό, αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο (γέλια)», ανέφερε αρχικά στο gazzetta.gr ο σέντερ της «Βασίλισσας» και πρόσθεσε χαμογελαστός για το αν τον πειράζουν οι συμπαίκτες του γι' αυτό: «Όλοι κάνουν πλάκα με όλους σε αυτή την ομάδα! Είναι καλό όταν έχεις συμπαίκτες σαν αυτούς, που σε πειράζουν όταν κάνεις κάτι καλό, αλλά ακόμα και όταν κάνεις κάτι κακό. Είμαστε πολύ κοντά, περνάμε καλά, στεκόμαστε ο ένας στον άλλον, μπορεί να σπάμε και τα νεύρα ο ένας του άλλου κάποιες φορές, αλλά αυτό ακριβώς είναι η οικογένεια».

Ο Νιγηριανός ψηλός έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την νέα σεζόν, αφού στο ματς Κυπέλλου με το Ρέθυμνο είχε 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 τάπες, ενώ στην πρεμιέρα της Basket League με τα Τρίκαλα έκανε double double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η ομάδα του πήρε την νίκη (91-72), ωστόσο εκείνος έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Κώστα Μέξα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τα Τρίκαλα ήταν για την ακρίβεια καλύτερη ομάδα από ότι περίμενα! Είχαν κάποιους πολύ καλούς rookies, που είναι η πρώτη τους χρονιά στην Ελλάδα, ακόμα και στην Ευρώπη. Πιστεύω πως μπορούν να κάνουν μια καλή πορεία. Ήταν πολύ σημαντικό ότι ο κόουτς μας έλεγε συνεχώς πως δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε με τα Τρίκαλα, γιατί όταν το κάναμε κάποιες φορές, είδαμε πως αντέδρασαν και βαρούσαν τρίποντα, ειδικά προς το τέλος. Στην αρχή, το σκορ νομίζω ήταν ακόμα και 2-8! Οπότε εκεί ξέραμε πως έπρεπε να τους πάρουμε πιο σοβαρά. Είναι πολύ καλή ομάδα!».

Με τις δύο νίκες στις πρώτες επίσημες αναμετρήσεις της σεζόν, η ΑΕΚ πάει με αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει την Εστουδιάντες (10/10, 19:30), για την πρεμιέρα του Champions League, και ο Ελόνου ανέφερε: «Παίξαμε ενάντια σε δύο πολύ καλές ελληνικές ομάδες κι εμείς τα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Νομίζω πως θα τα πάμε καλά. Η Εστουδιάντες θα έρθει εδώ έτοιμη να τα δώσει όλα. Θα δουλέψουμε πολύ στις προπονήσεις μας, θα κάνουμε καλό σκάουτινγκ και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι γι' αυτούς».

Το μικρό διάστημα που έμεινε ο 30χρονος αθλητής στα κιτρινόμαυρα πέρυσι ήταν αρκετό για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης των ανθρώπων της ομάδας, αλλά και του προπονητή του, και να τον φέρουν πίσω. Όμως, και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος φαίνεται πως έχει κερδίσει τον ίδιο. Άλλωστε, όπως υποστήριξε, αυτό που του αρέσει στην φετινή ΑΕΚ είναι: «Ο τρόπος που έχτισε ο κόουτς την ομάδα φέτος. Ξέρουμε πως αρκετοί από την ομάδα μπορούν να σκοράρουν, αλλά θέλει όλα να ξεκινούν από την άμυνα. Όλοι, την περισσότερη ώρα που βρίσκονται στο παρκέ, παίζουν καλή άμυνα. Οπότε αυτό θα μας βοηθήσει πολύ φέτος και οπωσδήποτε θα κάνει την μεγαλύτερη διαφορά, σε σχέση με πέρυσι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα