Παλαιό Φάληρο: Οκτώ χρόνια ήταν πολλά! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Παλαιό Φάληρο: Οκτώ χρόνια ήταν πολλά! (pics & vids)

bet365

Ο ΑΟΠ Φαλήρου επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες και οι προπονητές Αλέξης Παπαδάτος - Θάνος Καμαριώτης και ο πρόεδρος, Νίκος Δέτσης, μιλούν ευτυχισμένοι στο gazzetta.gr για την επιτυχία της ομάδας τους!

100% Επιστροφή* χρημάτων Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με μεγάλους στόχους για την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου, αλλά η πορεία του δεν θα μπορούσε, παρά να βάλει τον πήχη ψηλά για τους πρωταγωνιστές του.

Με καινούριο προπονητή στο «τιμόνι», τον Αλέξη Παπαδάτο, και λίγους μήνες αργότερα στο πλευρό του τον Θάνο Καμαριώτη, με τον οποίο είχαν στεφθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές με την Εθνική Εφήβων το '95, ο ΑΟΠΦ έβαλε... πλώρη για την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Το φαβορί μπορεί να μην ήταν και άλλοι να διεκδικούσαν αυτόν τον τίτλο, το... τρένο, όμως, του ΑΟΠΦ έκανε πολλούς να αναθεωρήσουν.

Η χρονιά άρχισε με 13 σερί νίκες, για να έρθει το... στοπ στον εκτός έδρας αγώνα με τους Τράχωνες (58-57). Ακολούθησαν άλλα 6 καλά αποτελέσματα, η ήττα από buzzer beater στο Πέραμα (82-80) και ακόμα 5 νίκες, για να κλείσει η σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως στα ντέρμπι με τον Μίλωνα, τον βασικό διεκδικητή, επικράτησε εντός (67-65) κι εκτός (69-76). Απολογισμός: 24 νίκες και 2 ήττες, η πρώτη θέση στην ΕΣΚΑΝΑ και η άνοδος στην Γ' Εθνική!

Μετά από οκτώ χρόνια περιπλάνησης στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ Α' και ΕΣΚΑΝΑ Β', το Παλαιό Φάληρο πανηγύρισε την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες και γέμισε με χαρά τον κόσμο που το ακολουθούσε πιστός σε αυτό το ταξίδι.

Από την ίδρυσή του, ο ΑΟΠΦ έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από την Α1. Σε αυτή προβιβάστηκε το 2002-03, όταν και τερμάτισε στην δεύτερη θέση της Α2, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κατάφερε να παίξει στα «μεγάλα σαλόνια».

Στα χρόνια που ακολούθησαν ένα από τα πιο σημαντικά «αγκάθια» για την ομάδα ήταν αυτό του γηπέδου, αφού «ξεσπιτώθηκε» το 2003 από το «Ρέστειο», το οποίο γκρεμίστηκε στο πλαίσιο εργασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

Από το 2017, όμως, έχει «μπει» στο Κλειστό «Σοφία Μπεφόν», που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα από την Μαρίνα Φλοίσβου, και το οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος στην ομάδα, για να την διευκολύνει στις υποχρεώσεις της, δείχνοντας έτσι τη στήριξή του.

Έχοντας πλέον τα... απαραίτητα, ανθρώπους να το στηρίζουν και παίκτες που με εγωισμό, έκαναν πρωταθλητισμό υπό δύσκολες συνθήκες, το Παλαιό Φάληρο θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη Γ' Εθνική και οι πρωταγωνιστές του μιλούν στο gazzetta.gr για τα συναισθήματά τους.

«Αλέξη, δεν ξέρω τι θα κάνεις, θα ανέβει η ομάδα»!

Ο Αλέξης Παπαδάτος ανέλαβε τα «ηνία» της ομάδας με το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου κι από την μικρή συναναστροφή μαζί του, μοιάζει άνθρωπος αυστηρός, που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτό που ξέρει ότι μπορούν να δώσουν οι παίκτες του στο παρκέ. Αυτό φάνηκε κι από τις αντιδράσεις του στο τελευταίο ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Μόλις ένιωθε ότι οι παίκτες του επαναπαύονταν, αφού, ούτως ή άλλως μετά το παιχνίδι, θα έκαναν την φιέστα τους, αμέσως τους τα... έψελνε, για να τους «ξυπνήσει». Βέβαια, τους το... ξεπλήρωσαν μετά, με το ανάλογο μπουγέλο στα αποδυτήρια!

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους στο φινάλε και ο ίδιος είπε στο gazzetta.gr: «Τελείωσε μια χρονιά κι είμαστε ευχαριστημένοι κι ευτυχισμένοι. Πήραμε ένα πρωτάθλημα που είναι πολύ σημαντικό για το Φάληρο. Μας μένει μια γλυκιά γεύση. Πάντα είσαι ευτυχισμένος, όταν πανηγυρίζεις το πρωτάθλημα και την άνοδο! Η προσπάθεια των παιδιών ήταν τεράστια όλη την χρονιά. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών κάποιες φορές, δεν ήμασταν ποτέ το φαβορί, αλλά το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και την τελευταία αγωνιστική, που ήμασταν αδιάφοροι, δείξαμε το χαρακτήρα μας και τη συνέπειά μας, όπως όλη τη χρονιά».

Κάνοντας τον απολογισμό του, ανέφερε: «Κανείς, ούτε ο πιο αισιόδοξος Φαληριώτης, δεν περίμενε πως θα τελειώσουμε έτσι το πρωτάθλημα. Κάναμε μόλις δύο ήττες όλη τη χρονιά, κι αυτές ήταν η μία με buzzer beater στο τελευταίο δευτερόλεπτο και η άλλη με δύο πόντους διαφορά. Κερδίσαμε όλους τους ανταγωνιστές μας εντός κι εκτός. Οι παίκτες είχαν μια τεράστια συνέπεια όλη τη χρονιά, από την προπόνηση μέχρι το παιχνίδι. Η δουλειά που κάναμε μέσα στο γήπεδο ανταμείφθηκε 100% κι αυτό είναι επιτυχία και της διοίκησης, και των προπονητών και των παικτών».

Δίπλα του είχε και τον Θάνο Καμαριώτη, με τον οποίο πανηγύρισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο με την αήττητη Εθνική Εφήβων το 1995 και η φωτογραφία τους κοσμεί το «Σοφία Μπεφόν». Η... συνταγή ήταν πετυχημένη και ο ίδιος υποστήριξε: «Τον Θάνο τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια, ήμασταν μαζί στην Εθνική Ομάδα. Είναι ένα εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Δεν έχω να πω κάτι για τον Θάνο, η συνεργασία μας ήταν 100% τέλεια!».

Δυσκολίες υπήρχαν, αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, δεν χωρούν δικαιολογίες και ο 43χρονος κόουτς, που έχει αγωνιστεί σε Σπόρτιγκ, Άρη, Περιστέρι, Απόλλωνα Πατρών, Κολοσσό και Ηρακλή, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό, σε όποιο επίπεδο κι αν είσαι, πάντα υπάρχει πίεση και πρέπει να ανταποκριθείς. Θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε σε όλα τα επίπεδα και αυτό ήταν το "όπλο" μας. Ήμασταν μια πολύ καλή παρέα μεταξύ μας, τα παιδιά ήξεραν τι πίεση θα υπάρχει στις προπονήσεις κι ότι θα υπάρχουν απαιτήσεις. Μόνοι τους ζητούσαν τις απαιτήσεις. Είχαν κίνητρο και στόχο και το έδειχναν σε κάθε παιχνίδι. Το λέω ξανά, πως ακόμα και τις δύο τελευταίες αγωνσιτικές, που παίξαμε με την Δραπετσώνα και τον Ίκαρο, δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη για να μείνουν στην κατηγορία, δείξαμε τον χαρακτήρα μας και πήραμε τα ματς. Αυτό έδειξε το πόσο πολύ νικητές είναι οι παίκτες και το έβγαλαν όλη την χρονιά αυτό».

Για την βοήθεια του Δήμου σχολίασε: «Από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ, είχα μιλήσει και με τον Δήμαρχο, τον κύριο Χατζηδάκη, ο οποίος είναι πολύ κοντά μας. Θυμάμαι μού είχε πει "Αλέξη, δεν ξέρω τι θα κάνεις, θα ανέβει η ομάδα". Προσπαθήσαμε, ήταν πάντα κοντά μας, ακόμα και την τελευταία ημέρα. Θεωρώ πολύ σημαντικό, σε μια περιοχή, όπως είναι το Φάληρο, να είναι κοντά και ο Δήμος στην ομάδα. Μη γελιόμαστε, χρειάζεται βοήθεια από παντού, για να μπορέσει να κρατηθεί μια ομάδα σε υψηλό επίπεδο».

Όσο για τη συνέχεια; «Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για οτιδήποτε. Θα δούμε, αφού ηρεμήσουμε και κάνουμε τις διακοπές μας το Πάσχα. Θα μιλήσουμε με τη διοίκηση, θα δούμε τους νέους στόχους. Δεν είναι εύκολο να ανεβαίνει κάθε χρόνο μια ομάδα. Μην θεωρήσουμε πως αυτό που έγινε στην ΕΣΚΑΝΑ είναι εύκολο, γιατί όταν ανεβαίνει ένας σε ένα πρωτάθλημα, είναι δύσκολο και θέλει συνέπεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως είπα και πριν. Σιγά σιγά, δεν είναι ανάγκη να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Θα θέσουμε τους στόχους, όταν έρθει η ώρα, κι από εκεί και πέρα, όποιο στόχο θα έχουμε, θα θέλουμε και το κάτι παραπάνω, γιατί είναι στο χαρακτήρα μας αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα υπάρχει μια καλή συνέχεια».

Καμαριώτης: «Διπλή η χαρά»!

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ο Θάνος Καμαριώτης επέστρεψε μετά από δύο δεκαετίες στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά (1987-1994) και ευτύχησε να πανηγυρίσει την άνοδο.

Τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά για τον ίδιο: «Σίγουρα το συναίσθημα είναι πάρα πολύ όμορφο! Όταν τελειώνει μια χρονιά και μάλιστα επιτυχημένα, με μια άνοδο, σίγουρα τα συναισθήματα είναι ιδιαίτερα δυνατά, πόσω μάλλον μετά από οκτώ χρόνια που η ομάδα ήταν σε κατηγορίες τοπικές και από του χρόνου θα είναι στις εθνικές κατηγορίες. Είναι διπλή η χαρά μου! Έχω ανδρωθεί εδώ, ξεκίνησα το μπάσκετ από το Φάληρο κι επέστρεψα μετά από 22 χρόνια στο προπονητικό τιμ. Και το ότι η επιστροφή μου συνδυάστηκε με αυτή την άνοδο, με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο. Η ομάδα πέτυχε τους στόχους της. Γι' αυτό το λόγο ήρθαμε και προσπαθήσαμε. Κάναμε προπονήσεις και δουλεύαμε, για να πετύχουμε τους στόχους και να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Όσο για το μέλλον; «Από εδώ και πέρα το διασκεδάζουμε. Τα παιδιά το ευχαριστιούνται και το γιορτάζουν. Σε μια εβδομάδα θα μαζευτούμε πάλι, θα μιλήσουμε με την διοίκηση και θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας στη Γ' Εθνική».

Δέτσης: «Δικαιωμένοι, να ανέβουμε ακόμα ψηλότερα»!

Ο πρόεδρος του Παλαιού Φαλήρου, Νίκος Δέτσης, παρακολούθησε όλη την χρονιά τα πάνω και τα κάτω της ομάδας του και σχολίασε με το φινάλε της σεζόν: «Νιώθουμε δικαιωμένοι που η ομάδα μας, παρόλο που δεν ήταν το φαβορί, τερμάτισε πρώτη στην κατηγορία. Το βασικό ήταν να παίζουμε καλά, κι αυτό έγινε. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και αυτό οφείλεται κυρίως στους παίκτες, στους προπονητές και στη διοίκηση, που συνέβαλε, όσο μπορούσε. Τώρα, βήμα βήμα, να κρατηθούμε στην κατηγορία και να ανέβουμε ακόμα παραπάνω».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Ο Δήμος, όπως ξέρουν οι περισσότεροι, μας έχει παραχωρήσει το γήπεδο για όλα τα τμήματα του συλλόγου και χωρίς αυτή την υποδομή, δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε το στόχο μας. Είχαμε άγχος, γιατί μπήκαμε και στο κλειστό, που ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, την ανδρική ομάδα και τις Ακαδημίες, για να φτάσουμε την ομάδα όσο γίνεται ψηλότερα».

Οι παίκτες του ΑΟΠΦ 2018-19: Λεωνίδας Βαϊδάκης, Χρήστος Τσελεμπής, Δημήτρης Πρόγκας, Νάσος Κοκαλιάς, Λάζαρος Τσορμπατζίογλου, Κώστας Τσιπίδης, Σάββας Δορκοφίκης, Γιώργος Κέκκης, Βασίλης Εξηνταβελώνης, Γιώργος Καψαρίδης, Αλέξανδρος Καράμπελας.

 

Τελευταία Νέα