Μαρκόπουλος: «Θετική ψυχολογία από το ντέρμπι, διαφορετικό παιχνίδι»

Μαρκόπουλος: «Θετική ψυχολογία από το ντέρμπι, διαφορετικό παιχνίδι»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Μαρκόπουλος: «Θετική ψυχολογία από το ντέρμπι, διαφορετικό παιχνίδι»

bet365

Ο Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι με την Ουσάκ Σπορτίφ (25/10, 19:00)και αναφέρθηκε στην ψυχολογία της ομάδας μετά τη μεγάλη νίκη επί του Άρη.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανέφερε κατά τη media day της ομάδας για τη 2η αγωνιστική του Champions League: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μη κοιτάτε που έχασε στην έδρα της αυτό δε λέει τίποτα. Η ίδια ομάδα έχει κερδίσει την Φενέρμπαχτσε πριν από 15 μέρες, έχει πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της και παίζει από καλό μέχρι πολύ καλό μπάσκετ. Βέβαια είναι αρχή περιόδου και για αυτούς, ορισμένα σημεία ίσως αργότερα να τα κάνουν πολύ πιο εύκολα στο παιχνίδι τους από ότι τα κάνουν σήμερα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεσή τους. Οι παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στο ρόστερ έχουν προσωπικότητα, ξέρουν τι ζητάνε μέσα στο γήπεδο και μπορούν να δημιουργήσουν οποιαδήποτε στιγμή μια κατάσταση η οποία θα είναι δύσκολη για την ομάδα σου αν δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις διάφορες καταστάσεις που δημιουργούνε με τον τρόπο που αγωνίζονται».

Ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει την τουρκική ομάδα σε φιλική αναμέτρηση και είχε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα (29-0 στο 6'): «Δεν έχουν καμία σχέση τα φιλικά παιχνίδια με ένα επίσημο. Στο φιλικό παιχνίδι, πολλές φορές, δε δίνεις καμία εντολή στους παίκτες πως θα παίξουν, τους αφήνεις οι ίδιοι να σκέφτονται και να βρίσκουν λύση μες τον αγωνιστικό χώρο. Τώρα δίνεις πληροφορίες πως παίζουν οι αντίπαλοι, πληροφορίες που και οι αντίπαλοι δίνουν για σένα. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, ανάλογα με τα προσόντα που έχει κάθε ομάδα προσπαθείς να χτίσεις ένα τρόπο παιχνιδιού, κάτι που κάνουν και οι αντίπαλοι για σένα».

Για την ψυχολογία που θα φέρει η μεγάλη νίκη επί του Άρη: «Η νίκη σου δημιουργεί αίσθημα θετικής ψυχολογίας μες τον αγωνιστικό, χώρο αλλά το κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό. Αύριο είναι ένα άλλο παιχνίδι που δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου. Τελείως διαφορετικές ομάδες, εμείς καλούμαστε να είμαστε το ίδιο δυνατοί και στην άμυνά μας και στην επίθεσή μας, να βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα που θα μας δημιουργήσει η άλλη ομάδα. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά δεν πρέπει να το βλέπουμε σαν επιβάρυνση αυτό καθότι είμαστε αναγκασμένοι σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για 2-3 μήνες να παίζουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις σε αυτά τα παιχνίδια είναι πως οι ομάδες έχουν παίκτες στο ρόστερ που έχουν ικανότητες πολύ μεγαλύτερες και η προσπάθεια που καταβάλλουν οι παίκτες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα χρειαζόταν να καταβάλλουν σε διαφορετικές προϋποθέσεις. Αυτό είναι ένα θέμα που καλούμαστε να διαχειριστούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τους ξένους της Ουσάκ Σπορτίφ: «Δεν έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο που εκφράζονται μέσα στο παιχνίδι. Άλλες φορές παίζουν μόνο με το ταλέντο τους, άλλοτε παίζουν μέσα από ομαδική τακτική. Εμείς πρέπει με ομαδική άμυνα και με βοήθειες ο ένας δίπλα στον άλλο, να μπορέσουμε να αμβλύνουμε τις δύσκολες καταστάσεις που θα δημιουργηθούν».

Την προσαρμογή των νέων παικτών: «Μόνο από άποψη ατμόσφαιρας έγινε ένα βήμα. Τα υπόλοιπα σιγά σιγά, δεν γίνονται εύκολα. Δηλαδή αν εσύ γράφεις με το δεξί χέρι και σου πούνε να γράψεις με το αριστερό είναι εύκολο; Δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να περάσει χρόνος για να το συνηθίσεις. Πιστεύω όμως από παιχνίδι σε παιχνίδι, από τις καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στο παιχνίδι σίγουρα είναι εικόνες και παραστάσεις που μένουν στον παίκτη γιατί η επανάληψη σίγουρα του δημιουργεί τον εθισμό ότι με αυτό τον τρόπο πρέπει να αγωνίζεται και αυτός».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα