Σφαιρόπουλος: «Όποιος παίκτης δεν είναι έτοιμος, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Όποιος παίκτης δεν είναι έτοιμος, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο και για μία ακόμη φορά τόνισε πως «δεν υπάρχουν δικαιολογίες και αν κάποιος δεν είναι έτοιμος, τότε δεν κάνει για τον Ολυμπιακό».

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο (25/10) και καλείται να σταματήσει το αήητητο της ιταλικής ομάδας. Η αναμέτρηση δε θα είναι εύκολη με τον ¨Ελληνα προπονητή να τη θεωρεί, «την καλύτερη Αρμάνι των τελευταίων ετών». Εκτός αυτών ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χτύπησε καμπανάκι στους παίκτες πως «δεν αποτελεί δικαιολογία η κούραση τόσο νωρίς και αν δεν είναι κάποιος έτοιμος τότε δεν κάνει για τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για το ματς με την Αρμάνι: «Καλησπέρα σας, παίζουμε αύριο με μια ομάδα που έχει ξεκινήσει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα. Έχει δύο νίκες και πιστεύω πως η Αρμάνι, αυτή τη στιγμή, είναι η καλύτερη Αρμάνι των τελευταίων ετών. Έχει διακριτούς ρόλους, κορμό από πέρσι και καλό σύνολο που έχει αποδώσει μέσα στο παρκέ και γι’ αυτό έχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Έρχεται για να παλέψει και πρέπει να είμαστε κυρίως πνευματικά έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι. Στην έδρα μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλά στην άμυνα και να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας ατού και τις αδυναμίες των αντιπάλων. Ελπίζω ο κόσμος να είναι ακόμη περισσότερες αύριο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και να σπρώξει την ομάδα στη νίκη»

Για το ματς στη Λευκάδα και το ότι ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ήττα: «εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, τα προηγούμενα ματς τα έχουμε ξεχάσει ήδη. Ασχολούμαστε μόνο με αυτό το ματς. Θέλουμε να παίξουμε πιεστικά στην άμυνα, να είμαστε προσηλωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα, να μην πάει ο αντίπαλος το ματς στα δικά του μέτρα και ρυθμό. Είναι κομμάτι της τακτικής αυτό, έτσι θέλουμε να παίξουμε. Το πώς θα εξελιχθεί αυτό, θα το δούμε. Μας ενδιαφέρει να αποδώσουμε σωστά και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και την κατάσταση που βρίσκεται η ιταλική ομάδα: «Σίγουρα η Αρμάνι έρχεται με καλή ψυχολογία, έχει κερδίσει και τα δύο ματς, δεν έχει να χάσει κάτι. Όλα αυτά, την κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Μπορεί το ματς να κρύβει παγίδες αν δεν προσέξουμε. Σε ό,τι αφορά τους ημίψηλους όπως λέτε, είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο που παρουσιάζουν φέτος. Έχουν διάφορους παίκτες, που μπορούν να υποστηρίξουν πολλά στυλ παιχνιδιού και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα έτοιμοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

Για την κατάσταση του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Είχε έναν ερεθισμό στον τένοντα στο γόνατο και προτιμήσαμε να τον ξεκουράσουμε. Έκανε προπόνηση και δεν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του».

Για τα συνεχόμενα ταξίδια και εάν αυτό είναι δύσκολο ώστε οι παίκτες να ανταποκριθούν: «Είναι πολύ εύκολο, αν κάποιος νομίζει ότι είναι δύσκολο, σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι στην ομάδα. Είναι νωρίς να μιλάμε για ταξίδια, κούραση και άλλα τέτοια. Σε δυο μήνες δηλαδή τι θα λέμε; Δεν υπάρχει η λέξη κούραση για εμάς. Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό, πρέπει να είναι έτοιμος, να τα δίνει όλα ανεξαρτήτως συνθηκών. Οι παίκτες πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι. Οτιδήποτε άλλο, είναι απλώς δικαιολογία για εμένα».

Για το νέο σύστημα της Euroleague και ότι ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει αυτή την εβδομάδα δύο ματς για τη συγκεκριμένη διοργάνωση: «Σίγουρα το ότι μπαίνουμε σε μια εβδομάδα με τρία ματς, όπως και την εβδομάδα που πέρασε, παίξαμε δύο για την Ελλάδα ένα για την Euroleague, τώρα δύο Euroleague και ένα Ελλάδα. Δηλαδή έξι ματς σε δύο εβδομάδες. Έτσι είναι πλέον με τη νέα Euroleague. Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο να ανταπεξέλθεις στο πρωτάθλημα της χώρας σου με τα συνεχόμενα ματς. Εγώ δεν δέχομαι την κούραση. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος για κάθε τέτοιο ματς, αν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος, τότε δεν κάνεις για τον Ολυμπιακό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.