Ευρωπαϊκή περιφέρεια στο ΝΒΑ! (vid & pics)

Αντώνης Καλκαβούρας
Ευρωπαϊκή περιφέρεια στο ΝΒΑ! (vid & pics)

bet365

Στο περιθώριο της συνεργασίας Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για το ΝΒΑ Junior League, o Τσους Μπουένο αποκάλυψε τα σχέδια της λίγκας για τις ευρωπαϊκές ομάδες!

Η Ευρώπη στο ΝΒΑ; Γιατί όχι; Αν λάβουμε υπόψιν μας τα όσα υποστήριξε ο Τσους Μπουένο, αντιπρόεδρος της λίγκας, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ΝΒΑ για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δημιουργώντας το πρώτο Junior NBA league στην Ελλάδα, ρωτήθηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την.. αίτηση για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ!

«Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα γίνει αργά η γρήγορα, αλλά σίγουρα είναι υπό σκέψη. Έχει να κάνει με κάποια κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ομάδες. Και όταν υλοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο δεν θα γίνει για μια ομάδα, αλλά για τη δημιουργία ευρωπαϊκής conference».

Αυτό σημαίνει ότι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την παρουσία ευρωπαϊκών ομάδων στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, αρκεί -βέβαια- να μπορούν να έχουν κάποιες απαραίτητες και αναγκαίες προϋποθέσεις.

Όσον αφορά το Junior ΝΒΑ league θα είναι κατ' ουσία δύο πρωταθλήματα με έδρα τα σχολεία και ακαδημίες, το Jr. ΝBA Ολυμπιακός Basket League και το Jr. NBA Παναθηναϊκός Basket League για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών, σε 60 σημεία της Αθήνας και του Πειραιά αρχίζοντας τον Νοέμβριο.

Η Regular season του Ολυμπιακός league θα πραγματοποιηθεί από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο και το Παναθηναϊκός league από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Κάθε σχολείο/ακαδημία θα εκπροσωπεί μία από τις 30 ομάδες του NBA και θα λάβει αντίστοιχα στολή με τα σήματα απο τις αντίστοιχες ομάδες για τα παιχνίδια τους.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με το NBA αρχίζοντας το πρώτο Jr. NBA Ολυμπιακός League στην Ελλάδα. Ο ρόλος μας σαν ομάδα μπάσκετ και εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη είναι να προωθήσουμε το παιχνίδι, τις αξίες του και να φέρουμε κοντά στο σπορ όλα τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να αισθανθούν το πάθος και την εμπειρία αυτών των μοναδικών στιγμών που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Χρήστος Σταυρόπουλος.

Από τη πλευρά του, ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, εκτελεστικός Διευθυντής του Παναθηναϊκού Superfoods, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνδιοργανώνουμε το πρώτο Jr. NBA league για την Ελλάδα. Το NBA, ο κορυφαίος μπασκετικός οργανισμός, ενώνει τις δυνάμεις του με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα το οποίο σκοπό έχει να προωθήσει τις αξίες της ομάδας στην ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι παράλληλα με τη δέσμευση πάντα για την επιτυχία, αναμιγνύοντας τα με το ταλέντο των νέων παιδιών στις ακαδημίες που αποτελούν την επόμενη γενιά των πρωταθλητών στο μπάσκετ για την Ελλάδα. Η επιτυχής λειτουργία των ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με πανω απο 400 παιδιά, είναι η απόδειξη για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προπόνησης».

Τέλος, ο ο ΝΒΑ ΕΜΕΑ Vice President, Basketball Business Operations, Τσους Μπουένο, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δύο ιστορικά ευρωπαϊκά σωματεία στο μπάσκετ προκειμένου να ξεκινήσουμε το πρώτο Jr. ΝBA League στην Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα για σχολείο και ακαδημιες θα φέρει ένα χαρούμενο περιβάλλον για τα παιδιά για να μπορέσουν να συναγωνιστούν το ένα το άλλο και όχι μόνο να μάθω το άθλημα του μπάσκετ άλλα σημαντικά μαθήματα ζωής όπως η ομαδικότητα και σεβασμός. Περιμένουμε με ανυπομονησία να οργανώσουμε και να έχουμε τους πρώτους πρωταθλητές από το Jr. NBA Olympiacos και Jr. NBA League για το 2017».
Οπως και στο σύστημα του NBA, οι ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα θα χωρίζονται σε δύο περιφέρειες και έξι κατηγορίες. Σε κάθε πρωτάθλημα οι πρώτες οκτώ ομάδες από κάθε περιφέρεια θα προκρίνονται για τα πλέι οφ με τις δύο επικεφαλής να συναντιώνται στον τελικό προκειμένου να αναδειχθεί ο πρώτος Jr ΝBA Ολυμπιακός και Jr ΝΒA Παναθηναϊκός πρωταθλητής.
Παράλληλα με το ενδιαφέρον που υπάρχει οι τζούνιορ λιγκες θα προωθούν όλες τις αξίες του NBA του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σχετικά με την ομαδική συνεργασία την σωστή αθλητική παιδεία, την αγωνιστική ετοιμότητα και τον υγιή τρόπο ζωής μέσα από την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος αλλά και των Jr NBA Youth Clinics.


Το Jr NBA, το παγκόσμιο πρόγραμμα μπασκετικής συμμετοχής για αγόρια και κορίτσια διδάσκει πέραν των βασικών προσόντων ταυτόχρονα και τις ηθικές αξίες του παιχνιδιού από τις χαμηλότερες ηλικιακές ηλικίες με γνώμωνα να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερη η Μπασκετική εμπειρία για τους παίκτες τους προπονητές και τους γονείς. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015 – 16 το ΝBA θα καταφέρει να εμπνεύσει αυτες τις αξίες σε 12 εκατομμύρια νέους, από την μπασκετική συμμετοχή σε αυτά τα Junior προγράμματα σε 35 χωρες!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Jr NBA Olympiacos και το Jr ΝBA Panathinaikos Basket League επισκεφθείτε το επισκεφθείτε http://jr.nba.com/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΝΒΑ, οι οπαδοί μπορούν να επισκεφθούν NBA.gr/, Facebook.com/NBAHellas και @NBAhellas στο Twitter. Οι φίλοι μπορούν να κατεβάσουν το ΝΒΑ App για ειδήσεις, ενημερώσεις, βαθμολογίες, στατιστικά, πίνακες, βίντεο και πολλά άλλα.

Σχετικά με τον Ολυμπιακό

O Ολυμπιακός BC είναι ένας ελληνικός επαγγελματικός σύλλογος μπάσκετ που ιδρύθηκε το 1925, και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας κερδίσει 3 Πρωταθλήματα Ευρώπης, ένα Triple Crown, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 1 Ελληνικό πρωτάθλημα και 9 Κύπελλα Ελλάδας. Ολυμπιακός BC είναι ένα σημαντικό κομμάτι της Ευρωλίγκα και εκτός από τα τρία Πρωταθλήματα Ευρώπης (1997, 2012, 2013), έχει καταλαβει τη δεύτερη θέση στον τελικό στην Ευρωλίγκα τέσσερις φορές (1994, 1995, 2010, 2015) και έχουν συμμετάσχει σε εννέα Ευρωλίγκα Final Fours συνολικά (1994, 1995, 1997, 1999, 2009, 2010, 2012, 2013, 2015), που τους καθιστά το πιο επιτυχημένο ευρωπαϊκό οργανισμό μπάσκετ τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Σχετικά με τον Παναθηναϊκό

Ο Panathinaikos BSA έχει μια επιτυχημένη παρουσία τα τελευταία 96 χρόνια και ιστορικά υποστηρίζεται από εκατομμύρια πιστούς οπαδούς. Η δέσμευση της ομάδας για την επιτυχία αποδεικνύεται μέσα από 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 34 Ελληνικά πρωταθλήματα, 17 Κύπελλα Ελλάδας και το Διηπειρωτικό Κύπελλο που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τη συνέπειά του στο να είναι μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BSA είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος του περασμένου αιώνα" (Οκτώβριος 2012).

Σχετικά με το NBA

Το ΝΒΑ είναι μια παγκόσμια εταιρία αθλητικών και media, γύρω από τρεις επαγγελματικές λίγκες: NBA, WNBA και ΝΒA Development League. Το πρωτάθλημα έχει δημιουργήσει μια σημαντική διεθνή παρουσία με παιχνίδια σε 215 χώρες και σε 49 γλώσσες, το NBA έχει εμπορεύματα προς πώληση σε περισσότερα από 125.000 καταστήματα σε 100 χώρες σε 6 ηπείρους. Στο NBA ρόστερ κατά την έναρξη της σεζόν 2015-16 είχε 100 διεθνείς παίκτες από 37 διαφορετικές χώρες και εδάφη. Στο ΝΒΑ Digital περιλαμβάνονται το NBA.com και το ΝΒΑ app, το οποίο πέτυχε την κυκλοφορία ρεκόρ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015-16, καθώς και το NBA TV. Το ΝΒΑ έχει δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στον κόσμο, με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο likes και followers σε όλες τις πλατφόρμες, τα πρωτάθλημα, τις ομάδες, και σε παίκτες. Μέσω ΝΒΑ Cares, το πρωτάθλημα αντιμετωπίζει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς νεολαίας, που εξυπηρετούν, υποστηρίζουν την εκπαίδευση, τη νεολαία, την οικογένεια, την ανάπτυξης, καθώς και την υγεία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα