Γκριμάου: «Πέτυχε στην Μπάρτσα, θα αποτύχει στον ΠΑΟ;»

Γκριμάου: «Πέτυχε στην Μπάρτσα, θα αποτύχει στον ΠΑΟ;»

Γκριμάου: «Πέτυχε στην Μπάρτσα, θα αποτύχει στον ΠΑΟ;»

bet365

Ο παλαίμαχος άσος των «μπλαουγκράνα», Ρότζερ Γκριμάου εξήγησε στο gazzetta.gr τους λόγους για τους οποίους ο Τσάβι Πασκουάλ θα πετύχει στον Παναθηναϊκό Superfoods, περιγράφει τον πρώην προπονητή του εκτός γηπέδων και ξεκαθαρίζει ότι ο Καταλανός είναι νικητής!

Σύμφωνοι, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, στην περίπτωση όμως της Μπαρτσελόνα και όσων πέτυχαν οι Καταλανοί τη σεζόν 2009-10 στην EuroLeague, τη λένε και με το παραπάνω. Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν ως το τέλος της διαδρομής, κατέκτησαν τον τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό, ολοκλήρωσαν τη χρονιά με μόλις δυο ήττες κι έκαναν ρεκόρ ασίστ (18) στην ιστορία των τελικών!

Μάλιστα το 20-2 που μέτρησε η Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ συνιστά το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης από ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια! Με τον Ναβάρο στα.. καλά του, η Μπάρτσα παρουσίασε ένα πανίσχυρο σύνολο, με σταθερά καλή άμυνα κι επιθετική φιλοσοφία εμπνευσμένη από το σύγχρονο ισπανικό στιλ παιχνιδιού! Μια ομάdα χάρμα ιδέσθαι, μια ομάδα που χαιρόσουν να βλέπεις και, συγχρόνως, ένα σύνολο που κέρδιζε με στιλ!

Εκείνο το βράδυ στο Palais de Bercy ο Πασκουάλ έγινε ο πρώτος Ισπανός κόουτς που κατακτά την EuroLeague ενώ Ρότζερ Γκριμάου ήταν εκείνος που σήκωσε την κούπα από τα χέρια του Τζόρντι Μπερτομέου, ξορκίζοντας και... τυπικά την κατάρα των χαμένων Final 4 για την Μπαρτσελόνα.

Ο βετεράνος γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για τον πρώην προπονητή του, συνέκρινε καταστάσεις ανάμεσα σε Μπάρτσα - Παναθηναϊκό και εξήγησε τους λόγους που ο Πασκουάλ θα πετύχει στους «πράσινους».

Ο Τσάβι Πασκουάλ σε… βρήκε, ουσιαστικά, στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα το 2008 κι εν συνεχεία παρέμεινε στο κλαμπ μέχρι πέρσι. Πλέον θα δουλέψει για πρώτη φορά μακριά από την Καταλονία. Θα τα καταφέρει;
«Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει! Ο Τσάβι είναι ένας άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα και, συγχρόνως, ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Παρέμεινε στον πάγκο της ίδιας ομάδας για οκτώ χρόνια. Και όχι οποιαδήποτε ομάδας... Προσωπικά, θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο. Πέτυχε εκεί, επομένως δεν βρίσκω λόγο να μην τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό! Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα top επιπέδου και το μόνο που χρειάζεται είναι εμπιστοσύνη και υπομονή».

Ξέρεις ότι στην Ελλάδα γίνεται πολύ κουβέντα για τα plays του Πασκουάλ, το γεμάτο βιβλίο του με διάφορες τακτικές στην επίθεση το οποίο ανανεώνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Εσύ πως θα τον περιέγραφες με απλά λόγια;
«Ο Πασκουάλ είναι νικητής! Ένας προπονητής αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Ασχολείται με αυτό από το πρωί ως το βράδυ, δουλεύει πολύ, θέλει να βελτιώνεται και καταθέτει διαρκώς νέες προτάσεις. Έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και την εμπλουτίζει με νέες ιδέες ακόμα και την ώρα των αγώνων! Πλέον είναι πιο ώριμος σε σχέση με την περίοδο που δουλέψαμε μαζί στην Μπαρτσελόνα (σ.σ. 2008-11), όμως παραμένει εργατικός και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Το πιο σημαντικό, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων».

Παρεμπιπτόντως, έχει δουλέψει με ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και κάποιους μετέπειτα NBAers. Πως ήταν, λοιπόν, η σχέση του με τους σταρ της Μπαρτσελόνα;
«Ο κόουτς είναι πολύ απαιτητικός, ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και δίνει έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Παράλληλα μπορεί να αντιμετωπίσει τον κάθε παίκτη με τις ιδιαιτερότητές του κρατώντας, συγχρόνως, τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, ανεξάρτητα με το αν έχει απέναντί του τον Ναβάρο ή κάποιον ρούκι. Προσπαθεί, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Πέρασαν πολλά σπουδαία ονόματα από τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια και η σχέση του με όλους τους παίκτες ήταν εξαιρετική».

Πως είναι μακριά από τις προπονήσεις και τους αγώνες;
«Το θετικό με τον Τσάβι είναι ότι είναι ειλικρινής. Σέβεται αυτόν που έχει απέναντί του, είναι ήσυχος, ευγενικός και διακριτικός. Δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα με κανέναν παίκτη όλο αυτό το διάστημα που εργάστηκε στην Μπαρτσελόνα».

Γνωρίζεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ζει την πίεση του αποτελέσματος. Το ίδιο συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα. Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην Ελλάδα;
«Κατ' αρχάς ο κόουτς είχε την ευκαιρία να δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια σε ένα περιβάλλον που ήταν οικείο για τον ίδιο. Είχε τις ευκαιρίες του, είχε υπομονή και έκανε καλή δουλειά στην Μπαρτσελόνα. Πλέον θα συνεχίσει σε μια ομάδα που στοχεύει πάντα ψηλά, που πρωταγωνιστεί στην EuroLeague και θα διεκιδκήσει την πρόκριση στο Final Four. Δεν έχει πίεση, ούτε άγχος. Προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του όσο μπορεί καλύτερα, μακριά από... εντάσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα