ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Γιαννάκης: «Χαρακτήρα ο Ολυμπιακός, νευριάζει εύκολα ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην εκπομπή της Euroleague στην ΕΡΤ μίλησε για την Εθνική ομάδα, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. 

Γιαννάκης: «Χαρακτήρα ο Ολυμπιακός, νευριάζει εύκολα ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν καλεσμένος στην καθιερωμένη εκπομπή της Euroleague και μίλησε για αρκετά θέματα που δε γνώριζε ο κόσμος....

Για την Εθνική ομάδα: «Δεν πρέπει να απαιτούμε ή να προσπαθούμε να έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα όλων των Ελλήνων. Όλοι την αγαπάμε την Εθνική. Αν κρίνει κάποιος να μην επιλεγώ εγώ προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιλογή άλλων. Δε με πειράζει. Όταν βρέθηκα σε αυτή τη θέση έκανα ό,τι μπορούσα, μακάρι να έμενα περισσότερο και να βοηθούσα κι άλλο. Όταν πήγα στον Ολυμπιακό ενημέρωσα τον Κολοκυθά και εν συνεχεία τον Βασιλακόπουλο».

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Κατάφερε να δημιουργήσει έναν τρόπο δουλειάς, δημιούργησε έναν κορμό με Έλληνες παίκτες οι οποίοι μέσα από την ομάδα δημιουργούσαν τον χαρακτήρα που έπρεπε. Με την απόκτηση του Σπανούλη αφαίρεσε ένα μεγάλο όπλο από τον αντίπαλο και δημιούργησε νευρικότητα. Στην αρχή ο Βασίλης δε μπόρεσαν να τον προστατέψουν 100%, ειδικά στα ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. 'Οταν ανδρώθηκαν και οι υπόλοιποι Έλληνες έδωσαν χαρακτήρα στην ομάδα».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Ολυμπιακός βρήκε τον ηγέτη του, τον άνθρωπο που παίρνει τις αποφάσεις στο τέλος αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τον αντίπαλο στον οποίο έπαιζε. Ένα χρόνο πριν είχα πει στη διοίκηση να κοιτάξουν να τον αποκτήσουν όταν τελείωνε το συμβόλαιό του».

Για τον Τζος Τσίλντρες: «Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω. Έζησα πολύ ωραίες και έντονες στιγμές στον Ολυμπιακό και χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη παιδιά στην οργάνωση της ομάδας τα οποία είχα επιλέξει εγώ. Αυτό βοηθά την πρόοδο του μπάσκετ που είναι και ο στόχος. »

Για τον Παναθηναϊκό: «Τα τελευταία 4 χρόνια ψάχνει να βρει το ρυθμό του. Δύσκολη εποχή, νευριάζει εύκολα, αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεται, η υπομονή είναι αρετή προς εξαφάνιση».