Τώρα κάνει για τον Παναθηναϊκό, αύριο δεν θα κάνει

Τώρα κάνει για τον Παναθηναϊκό, αύριο δεν θα κάνει

Γιώργος Κούβαρης
Τώρα κάνει για τον Παναθηναϊκό, αύριο δεν θα κάνει

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τον Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στη Μόσχα και στέκεται στην άδικη κριτική που του ασκείται

Αμέσως μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ όπου είχε 0/8 τρίποντα, είχατε διαβάσει στο ρεπορτάζ του gazzetta.gr ότι ο Νικ Καλάθης έμεινε στο «Νίκος Γκάλης» και δεν σταμάτησε να σουτάρει τρίποντα. Τα είχε βάλει με τον εαυτό του και ήθελε να διορθώσει τα ποσοστά του ενόψει του επόμενου ματς.

Άλλωστε πάντα τα βάζει με τον εαυτό του όταν δεν παίζει καλά. Οταν δεν είναι αυτός που ξέρει ότι μπορεί να είναι. Επίσης σε ένα άλλο ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει ότι ο 27χρονος γκαρντ είναι ο τελευταίος που φεύγει από τις προπονήσεις. Κάθεται μόνος του στο παρκέ και σουτάρει. Ασταμάτητα. Γνωρίζει ότι έχει μια αδυναμία και κάνει τα πάντα για να τη διορθώσει. Οσο γίνεται. Όσο κι αν είναι εφικτό λίγο πριν βαδίσει στα 30 χρόνια του.

Ενας πλέι μέικερ που δεν μπορεί να σουτάρει με καλά ποσοστά. Δεκτόν! Πείτε μου εσείς πόσοι πλέι μέικερ στην Ευρώπη μπορούν να κάνουν όλα τα υπόλοιπα που κάνει ο Καλάθης; Πόσοι μπορούν σε τόσο υψηλό επίπεδο να αγγίζουν κάθε φορά διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Πόσοι πρωτοκλασάτοι κάθονται με τις ώρες και προπονούνται για να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους; Οι Διαμαντίδης και Σπανούλης έρχονται μόνο στο μυαλό μου οι οποίοι είχαν μέχρι και τα... κλειδιά του γηπέδου. Γι' αυτό είναι, αυτοί που είναι.

Όσο για τον Καλάθη. Δεν σουτάρει. Αρα λοιπόν, δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό ή για οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας. Τι; Παίρνει δύο εκατομμύρια δολάρια το χρόνο; Και λοιπόν; Να υπενθυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2015 όλοι έλεγαν ότι έπρεπε να γίνει η συγκεκριμένη υπέρβαση ενόψει της μετά Διαμαντίδη εποχής. Λοιπόν, για να μην το κουράζω...

Ο Νικ Καλάθης έδειξε στη Μόσχα ότι δεν χρειάζεται σόνι και καλά το μακρινό σουτ για να κάνει τη διαφορά. Ας το πάρουμε αλλιώς και ας πούμε ότι σούταρε σαν τον Ρέτζι Μίλερ, τον Ρέι Άλεν και τον Στεφ Κάρι μαζί! Ομως δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτά που μπορεί να κάνει και τα οποία ελάχιστοι μπορούν να κάνουν. Που θα έπαιζε; Στον Παναθηναϊκό; Στην ΤΣΣΚΑ; Στην Ρεάλ; Στην Μπαρτσελόνα; Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έπαιζε σε μια ομάδα που θα προσπαθούσε να περάσει την πρώτη φάση του Eurocup.

Αν έκανε αυτά που μπορεί να κάνει και είχε και το σουτ, σίγουρα δεν θα ήταν στην Ευρώπη, αλλά ανάμεσα στα καλύτερα point guard του ΝΒΑ. Ο Νικ αποτελεί πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό γιατί τέτοιο point guard -πολύ απλά- σπάνια μπορεί να βρει μια ομάδα. Ενας παίκτης που να κάνει όλες τις δουλειές στην επίθεση, να έχει ταχύτητα, να είναι οξυδερκής, να βγάζει ενέργεια και να παίζει και καλή άμυνα. Αρκεί να μην παρασύρεται από τα νεύρα, τα οποία πολλές φορές τον αποπροσανατολίζουν. Και μην μένετε σε αριθμούς, πόσα παίρνει, ποιον (ή ποιους) θα μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός με αυτά τα χρήματα κ.ο.κ. Σκεφτείτε πώς θα ήταν ο Παναθηναϊκός χωρίς αυτόν και τι θα μπορούσε να κάνει δια την απουσία του.

Και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ όπου έφτασε πολύ κοντά στο «triple double figure» έδειξε μια σκηνή από τα «προσεχώς» υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα