Πρώτη φορά τόσο συγκεντρωμένος μετά από ντέρμπι

Πρώτη φορά τόσο συγκεντρωμένος μετά από ντέρμπι

Πρώτη φορά τόσο συγκεντρωμένος μετά από ντέρμπι
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες υποκλίνεται στη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση με την οποία αγωνίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στην Εφές, μετά την ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Παρακολουθώ τον Ολυμπιακό αρκετά χρόνια. Υπάρχουν συνάδελφοι που τον παρακολουθούν πολλά περισσότερα. Προσωπικά στην αναμέτρηση με την Εφές είδα κάτι για πρώτη φορά σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τμήμα.

Κάτι πολύ πιο χρήσιμο, πολύ πιο ουσιαστικό από τη νίκη επί της Εφές, από την απόδοση των Πειραιωτών, από το +24.

Για πρώτη φορά είδα μετά από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τέτοια συγκέντρωση, τέτοια σπίθα στο μάτι τους, τέτοια συνέπεια.

Χρόνια τώρα, μία εβδομάδα πριν τα ματς με τον Παναθηναϊκό και μία εβδομάδα μετά από αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε άλλο κόσμο. Ειδικά όταν αναφερόμαστε μετά από νίκες επί των «πράσινων».

Για πρώτη φορά λοιπόν μετά από ντέρμπι (και με τι εξέλιξη ε;) ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ιδανικά προετοιμασμένος ως προς το πνευματικό επίπεδο. Τα εύσημα πηγαίνουν και στον Γιάννη Σφαιρόπουλο με τους συνεργάτες του και στους Έλληνες έμπειρους παίκτες της ομάδας.

Αυτό για μένα ήταν το πιο σημαντικό απ΄ όλα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς δε γίνεται να μην αναφερθώ στην απόδοση του Βασίλη Σπανούλη. Αυτά που έκανε στο πρώτο δεκάλεπτο (8 πόντοι και 7 ασίστ) είχαμε καιρό να τα δούμε. Άπιαστος στην κυριολεξία ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Με διάθεση να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, να σκοράρει αφού τους έχει ευχαριστήσει πρώτα.

Φυσικά τα στατιστικά του και γενικότερα οι αριθμοί του απέναντι στην Εφές, έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Σε πρώτη έρχεται η βουτιά στο 38’ για να κλέψει μία μπάλα στην προσπάθειά του να βγάλει το σώμα του μπροστά από αυτό του Ντέρικ Μπράουν. Και όλα αυτά με τη διαφορά στο +24.

Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση, διάβασε σωστά την άμυνα της Εφές και με εξαίρεση το τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Στην επίθεση δε γίνεται να παίζεις 40 λεπτά το ίδιο. Στην άμυνα όμως γίνεται και ο Ολυμπιακός τα κατάφερε σε μεγάλο διάστημα.

ΘΕΜΑ ΓΙΑΝΓΚ

Ο Αμερικανός πριν ένα μήνα στο Ηράκλειο μου είχε πει πως απέναντι στην Εφές σε εκείνο το φιλικό δεν θα έπαιζε αν δεν είχε προηγηθεί η συμμετοχή του σε αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα. Χθες «αισθάνθηκε» ενοχλήσεις στην προθέρμανση και δεν αγωνίστηκε.

Ο Γιανγκ έχει φανερά ψυχολογικό πρόβλημα, αλλά ο Ολυμπιακός δε μπορεί να βασιστεί σε έναν παίκτη που φοβάται και που μπορεί στο ζέσταμα να σου πει «δε μπορώ να παίξω». Αν ήταν έτσι θα είχε κρατήσει τον Πέτγουεϊ…

Καλό είναι να τον πάνε λοιπόν σε έναν ψυχολόγο (το κάνουν όλες οι ομάδες στις ΗΠΑ) ή να ψάξουν να βρουν ένα σέντερ όσο είναι νωρίς. Δε γίνεται να περιμένει ο Ολυμπιακός πότε ο Γιανγκ θα ξεπεράσει τις φοβίες του.

Τον δικαιολογώ, σέβομαι το πρόβλημα του, είναι ειλικρινής, αλλά ο Ολυμπιακός δε φταίει σε τίποτα.

Ψυχολόγος ή στο καλό…

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός τρέχει τόσο πολύ που δύο φορές πέτυχε lay up αφού είχε δεχτεί καλάθι. Γρήγορη επαναφορά και τη μία φορά σκόραρε ο Σπανούλης και την άλλη ο Λοτζέσκι.

ΥΓ 2: Ο Γκριν δημιουργεί τέλεια για τον εαυτό του και διαθέτει εκπληκτικό σουτ από μέση απόσταση. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο σπανίζει από απόσταση 5 περίπου μέτρων αφού τα γκαρντ συνηθίζουν είτε να σουτάρουν από τα 6.75 είτε να φτάνουν μέχρι μέσα στο καλάθι.

ΥΓ 3: Η ταχύτητα του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο η διάθεση για αιφνιδιασμό, αλλά στο πόσο γρήγορα μεταφέρεται η μπάλα στην set επίθεση, στο 5 on 5. Αυτό θα αναλυθεί σε άλλο blog.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.