Xάινς: «Ήμασταν οι κυνηγοί, γίναμε το θήραμα!»

Xάινς: «Ήμασταν οι κυνηγοί, γίναμε το θήραμα!»
Ο Κάιλ Χάινς εξηγεί στο gazzetta.gr ότι νιώθει περίεργα που δεν θα βρει απέναντι του τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τονίζει ότι οι Ντε Κολό – Τεόντοσιτς παίζουν το μπάσκετ της ζωής τους και δηλώνει αλληλέγγυος του Κόλιν Κάπερνικ!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Megasport Arena, έχοντας ήδη κάνει ρεκόρ σκοραρίσματος στην EuroLeague κόντρα στη Γαλατάσαραϊ κι ενώ οι Νάντο Ντε Κολό - Μίλος Τεόντοσιτς βγάζουν στο παρκέ το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας τους!

Από την πλευρά του, ο Κάιλ Χάινς τονίζει στο gazzetta.gr το μεγάλο πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ, παραδέχεται ότι ουδείς μπορεί να μπει στα παπούτσια του Δημήτρη Διαμαντίδη και αναφέρεται στο κίνημα του Κόλιν Κάπερνικ, εξηγώντας ότι «θέλει μεγάλο κουράγιο για να γονατίσεις».

Πόσο διαφορετική είναι πλέον η ΤΣΣΚΑ έχοντας... ξορκίσει την κατάρα των χαμένων Final 4 έπειτα από οκτώ χρόνια κι αφού έχασε τον τίτλο με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο;
«Νομίζω ότι η μεγάλη διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ότι βάλαμε ακόμα έναν χρόνο στις πλάτες μας! Με εξαίρεση τον Ντιμίτρις Νίκολς ο οποίος αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό, είμαστε σχεδόν ίδια ομάδα ενώ οι παίκτες που αποτελούν τον πυρήνα της ΤΣΣΚΑ αγωνίζονται μαζί τουλάχιστον τρία χρόνια. Ξέρουμε, λοιπόν, τη φιλοσοφία του προπονητή μας και γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να κερδίζουμε!».

Ο τίτλος της EuroLeague στο Βερολίνο σάς φόρτωσε πίεση, από τη στιγμή που όλοι θα έχουν έξτρα κίνητρο απέναντί σας ή σας γέμισε αυτοπεποίθηση;
«Νομίζω και τα δυο. Ήμασταν οι κυνηγοί και γίναμε το θήραμα! Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης και θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Σε κάθε παιχνίδι οι αντίπαλοί μας θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ίσα-ίσα, νομίζω ότι θα μας κάνει καλύτερη ομάδα. Κάθε βράδυ, λοιπόν, πρέπει να παίζουμε σαν να είμαστε στον τελικό της EuroLeague και παλεύουμε για τη ζωή μας».

Σε κάθε περίπτωση, οι 109 πόντοι στο ματς της πρεμιέρας με τη Γαλατάσαραϊ αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ στην EuroLeague. Καθόλου άσχημα για πρώτο ματς, έτσι;
«Ναι, όντως. Παίξαμε πολύ καλά και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Βάλαμε τις καλύτερες βάσεις για αυτό που θα ακολουθήσει! Και, πιστέψτε με, θα είναι πολύ καλό!».

«Από εμάς εξαρτάται στη Μόσχα...»

Πόσο διαφορετικό θα είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα, σε σχέση με το αντίστοιχο στην Αθήνα για το τουρνουά προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη;
«Δεν θα έχει καμία σχέση. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Εκείνη την περίοδο δεν ήμασταν καλά, ακόμα... ψαχνόμασταν, είχαμε πολλούς τραυματίες και μικρό rotation. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα, με πραγματικά καλούς κι έμπειρους παίκτες. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζω να πιστεύω ότι εξαρτάται από εμάς. Από το πώς θα προετοιμαστούμε και πώς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με την ελληνική ομάδα».

«Ντε Κολό - Τεόντοσιτς παίζουν το μπάσκετ της ζωής τους!»

Πόσο πιο εύκολη κάνει τη ζωή σου το δίδυμο των Ντε Κολό - Τεόντοσιτς;
«Είναι δυο πραγματικά σπουδαίοι παίκτες που παίζουν το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας τους! Έχουν βρει μια απίθανη χημεία μεταξύ τους και οι υπόλοιποι στην ΤΣΣΚΑ απλώς το απολαμβάνουμε. Μου αρέσει πραγματικά ότι έχω την ευκαιρία να παίζω μαζί τους και προσπαθώ να φτιάξω το κατάλληλο.... supporting cast για αυτούς γέλια)».

«Παράξενο που δεν θα βρούμε απέναντι τον Διαμαντίδη»

Από την άλλη πλευρά, έχεις συνηθίσει να παίζεις αντίπαλος του Δημήτρη Διαμαντίδη. Πώς βλέπεις τη ζωή στον Παναθηναϊκό χωρίς αυτόν;
«Ο Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος. Δεν υπάρχει κανείς να τον καλύψει και να μπει στα παπούτσια του. Είναι υπόδειγμα για όλους τους επαγγελματίες και όλοι εύχονται να κάνουν την καριέρα του. Είναι παράξενο που προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι χωρίς να υπάρχει το όνομά του στο ρόστερ... Παρ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός διαθέτει ταλαντούχους παίκτες που θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί».

Φαντάζομαι ότι έχεις ενημερωθεί πως ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 25 πόντους στο ΣΕΦ...
«Ναι, είδα λίγο το παιχνίδι. Αυτά τα μας είναι πάντα μια σκληρή μάχη και για τις δυο ομάδες, λόγω της ιστορίας και της κόντρας τους».

«Η κόρη μου είναι η ψυχούλα μου!»

Σε ποια περίπτωση πανηγύρισες περισσότερο; Μετά τον τίτλο στο Βερολίνο ή όταν γεννήθηκε η κορούλα σου;
«Ζω απίθανες καταστάσεις τους τελευταίους μήνες! Έζησα δυο συγκλονιστικές στιγμές όμως σίγουρα το γιόρτασα περισσότερο με την κόρη μου! Είναι η ψυχούλα μου και μου έχει αλλάξει τη ζωή».

Έχεις πολύ καλές σχέσεις με τα social media. Ποιός, όμως, παίκτης της EuroLeague είναι ο πρωταθλητής σε αυτό το κομμάτι;
«Θα έλεγα ο συμπαίκτης μου, ο Άαρον Τζάκσον. Οι απόψεις του είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες κι έχει σημαντικά πράγματα να μοιραστεί με τον κόσμο».

«Θέλει μεγάλο κουράγιο να γονατίσεις»

Επειδή το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις ΗΠΑ, θα γονάτιζες όπως ο Κόλιν Κάπερνικ ή θα αντιδρούσες, όπως κάνουν πολλοί ΝΒΑers στα ματς της preason;
«Είναι ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη κουβέντα, όμως νομίζω ότι ο Κάπερνικ έχει κατάφερει να κερδίσει την προσοχή και να θίξει σημαντικά ζητήματα και προβλήματα που έχουμε στις ΗΠΑ. Τον σέβομαι και τον υποστηρίζω σε αυτό που κάνει. Θέλει μεγάλο κουράγιο όμως θεωρώ ότι εκείνος κι άλλοι αθλητές βοηθούν ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν. Αν, λοιπόν, μου δινόταν η ευκαιρία, θα υποστήριζα κι εγώ τους συναθλητές μου! Αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».

Το θέμα είναι καθαρά ρατσιστικό;
«Ναι, είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για ρατσισμό όμως υπάρχουν κι άλλα σημαντικά ζητήματα πίσω από αυτό. Ο ρατσισμός είναι το μεγάλο θέμα όμως η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.