Όσοι γνωρίζουν τον Πρίφτη, ξέρουν

Όσοι γνωρίζουν τον Πρίφτη, ξέρουν

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είναι τυχοδιώκτης, αλλά ένας επαγγελματίας που σέβεται τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται σε καθημερινή βάση και κυρίως τον σύλλογο που υπηρετεί.

Όσοι γνωρίζουν τον Πρίφτη, ξέρουν

Το Gazzetta.gr αποκάλυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Δημήτρη Πρίφτη αλλά και την αρνητική έκβαση αυτής της υπόθεσης εν τη γενέσει της. Οι έχοντας γνώση περί της φιλοσοφίας του, προφανώς δεν ένιωσαν έκπληξη καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που απέδειξε την αφοσίωσή του στους «κίτρινους». Τα σπουδαιότερα πειστήρια κατατέθηκαν στη διάρκεια του περασμένου Ιούνη, όταν ισορροπούσε σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Ήταν το διάστημα κατά το οποίο είχαν «παγώσει» οι συζητήσεις του με τους ανθρώπους του Άρη για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Αιτία ήταν η σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Την ίδια περίοδο, (εξακριβωμένα) δύο ευρωπαϊκές ομάδες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πρόσληψή του. Ο τζένεραλ μάνατζερ της Άλμπα Βερολίνου είχε συναντήσει τον εκπρόσωπο του στο περιθώριο του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα που είχε πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο. Στη διάρκειά της, (του) ξεκαθάρισαν ότι ο κόουτς Πρίφτης ήταν η πρώτη επιλογή. Προσέξτε: Μια ομάδα η οποία στηρίζει τους προπονητές τους μέχρι να βγει ο ήλιος… από τη δύση. Είχε προηγηθεί η κατάθεση ενδιαφέροντος από την Μπάνβιτ. Μάλιστα, οι Τούρκοι ήταν πιο πιεστικοί. Αρχικά ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση. Για την ακρίβεια, ενημερώθηκαν ότι ο Πρίφτης ήταν αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Άρη καθώς επίσης και ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο πριν το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Τελικώς, άνθρωπος της Μπάνβιτ ήρθε στην Ελλάδα και συζήτησε με τον εκπρόσωπο του προπονητή. Σημειωτέον ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο Πρίφτης (όσο παράξενο κι αν φαίνεται) δεν ήθελε να ξέρει. Αυτή την εντολή είχε δώσει στον εκπρόσωπό του. Περίεργο μα απολύτως αληθινό. «Πρώτα θα μιλήσω με τον Άρη», είχε είπε και τήρησε τον λόγο του.

Και φθάνουμε στον Ιούνιο. Στις πρώτες συζητήσεις με τον Νίκο Λάσκαρη είχε διαπιστωθεί σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Τότε, ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης ότι επρόκειτο να συναντήσει και τους ανθρώπους της Μπάνβιτ. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είχε ηχήσει καλά στα αυτιά του κ. Λάσκαρη αλλά όφειλε να σεβαστεί ότι είναι επαγγελματίας προπονητής. Εκτίμησε επίσης την ειλικρίνειά του. Άλλος στη θέση του ενδεχομένως να επιδίωκε να το αποκρύψει, επειδή όμως ο Πρίφτης έχει διαφορετική φιλοσοφία, έκρινε ότι ήταν απαραίτητο να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του Άρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Δεν θα μπορούσε να αρνηθεί και αυτή. Και δεν θα το μάθαινε κανείς αν δεν τον πρόδιδε το κινητό τηλέφωνό του. Για την ακρίβεια, πάνω στη… φούρια του, δεν το άφησε στην Αθήνα κι όσοι προσπάθησαν να μιλήσουν μαζί του, άκουσαν το μήνυμα του τηλεφωνητή στην τουρκική γλώσσα.

Για να φθάσουμε στο τέλος αυτής της ιστορίας, τόσο η Άλμπα Βερολίνου όσο και η Μπάνβιτ κατέθεσαν μεγαλύτερες (οικονομικά) προσφορές. Όσοι όμως γνωρίζουν τον Πρίφτη είχαν αντιληφθεί ότι η απόφαση υπογραφής νέου συμβολαίου στον Άρη ήταν ειλημμένη. Γι’ αυτόν τον λόγο, στην τελική συνάντηση που έγινε ένα μεσημέρι Σαββάτου, μπαίνοντας στο γραφείο του ατζέντη του και βλέποντας τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, του είπε… «δε με νοιάζουν τα λεφτά, θα συνεχίσουμε μαζί. Πάμε να μιλήσουμε για την ομάδα γιατί αργήσαμε» και είδε τον Νίκο Λάσκαρη να χαμογελάει ανακουφισμένος.

Best of internet