Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Πιτίνο!

Ο ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΥ ΛΟΥΙΒΙΛ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Πιτίνο!

Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Πιτίνο!

Το Λούιβιλ απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για το «ροζ» σκάνδαλο που προέκυψε πέρσι, όχι όμως και ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος κινδυνεύει με αποβολή από τα παιχνίδια των Κάρντιναλς!  

Τον Οκτώβρη του 2015 ξέσπασε σάλος στο Κολεγιακό Μπάσκετ των ΗΠΑ, όταν παράγοντες του NCAA ξεκίνησαν έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ μετά τις αποκαλύψεις στο βιβλίο «Breaking Cardinal Rules: Basketball and the Escort Queen» (σ.σ.«Σπάζοντας τους κανόνες των Κάρντιναλς: Μπάσκετ και η Βασίλισσα των Συνοδών»).  

Συγκεκριμένα, άνθρωπος του κολεγίου φερόταν να χρησιμοποιούσε την βοήθεια ιεροδούλων για να εξασφαλίσει την δέσμευση παικτών ότι θα φοιτήσουν και θα παίξουν στην ομάδα!  

Η συγγραφέας του βιβλίου, Κατίνα Πάουελ, αναφέρει πως εκείνη και οι τρεις κόρες της δέχτηκαν χρήματα από τον πρώην υπεύθυνο recruiting και άλλοτε παίκτη του Λούιβιλ, Αντρέ ΜακΓκι, ώστε να προφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνολικά 22 πάρτι αλλά και άλλες επισκέψεις αθλητών στο κολέγιο από το 2010 έως το 2014, προκειμένου να πειστούν να εγγραφούν εκεί!  

Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, ο χεντ κόουτς του Λούιβιλ, Ρικ Πιτίνο, αναφέρθηκε στο θέμα και επισήμανε ότι «έχω μιλήσει με τον Αντρέ ΜακΓκι και μου έχει ξεκαθαρίσει πως όλα είναι ψέματα και δεν έχει παραβιάσει ποτέ κανέναν κανονισμό "στρατολόγησης" παικτών».  

Σήμερα, λοιπόν, το Λούιβιλ, έλαβε μια σειρά από ενημερώσεις ενώ ο Πιτίνο κατηγορείται ότι απέτυχε να ελέγξει το πρόγραμμα του Κολεγίου του!  

Όπως, μάλιστα, αναφέρει το ESPN, ο κόουτς των Κάρντιναλς κινδυνεύει με αποβολή πολλών παιχνιδιών αφού υπάρχει δεδικασμένο με άλλους προπονητές που αντιμετώπισαν παρόμοιες κατηγορίες! 

Το Λούιβιλ έχει μπροστά του 90 ημέρες για να απαντήσει στις κατηγορίες του NCAA.

 

Best of internet