Μαρκόπουλος: «Θέλουμε να πετύχει το Champions League»

Μαρκόπουλος: «Θέλουμε να πετύχει το Champions League»

Gazzetta team
Μαρκόπουλος: «Θέλουμε να πετύχει το Champions League»

bet365

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Πολωνία κόντρα στη Ρόσα Ράντομ για την πρεμιέρα του Basketball Champions League και ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για την προσαρμογή των νέων παικτών του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε στη Media Day της ομάδας ενόψει του αγώνα με τους Πολωνούς (19/10, 19:30):

«Είναι ένας νέος θεσμός. Θέλουμε να επιτύχει. Ένας θεσμός που θα βελτιώσει την αξία που έχουν τα τοπικά πρωταθλήματα και μακάρι να πετύχει για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε, είναι πολύ καλές. Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο, αλλά ξέρουμε ότι έχουν μεγάλη βαρύτητα ως ομάδες» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του.

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για την πρεμιέρα, κόντρα στην Ρόσα Ράντομ: «Είναι μια καλή ομάδα, η οποία έχει γρήγορους παίκτες. Προσπαθούν να παίξουν, πάρα πολύ τον αιφνιδιασμό, έχουν έξω από τη γραμμή των τριών πόντων αρκετή ευστοχία. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο να τρέξουν και να σουτάρουν. Πρέπει πάνω στους βασικούς τους παίκτες, ο πιο σπουδαίος είναι ο ψηλός του ο Τζάκσον, να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Έχουν και δυο πόιντ γκαρντ που παίρνουν πάρα πολλές προσπάθειες. Γενικά είναι μια ομάδα, η οποία δεν έχει πολύ βαθύ ρόστερ, αλλά είναι αρκετά δεμένη και έμπειρη, γιατί είναι αρκετά προχωρημένης ηλικίας».

Παράλληλα σχολίασε το γεγονός ότι η διαδικασία που ξεκινάει με τα παιχνίδια ανά τρεις ημέρες είναι άγνωστη για πολλούς από τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Ο λαός λέει "το αγώι κάνει τον αγωγιάτη". Πρέπει να συνηθίσουν σε αυτό το στοιχείο, να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα και να είναι πανέτοιμοι. Εμείς εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους λέμε σε κάθε παιχνίδι, τι είναι ο αντίπαλος, τι θα αντιμετωπίσουν μέσα στο γήπεδο, ώστε να κάνουμε πιο εύκολο το έργο τους και από εκεί και πέρα, να εφαρμόσουν αυτά τα οποία θα τους πούμε. Πολλές φορές ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να τα κάνεις πράξη και οι εμπειρίες οι αγωνιστικές πρέπει να βρεθούν μέσα στο παιχνίδι».

Εν συνεχεία, συνέκρινε τη διοργάνωση της FIBA με το EuroCup: «Είναι πολύ καλές ομάδες. Είναι ομάδες που θα μπορούσαν να παίζουν άνετα στην Ευρωλίγκα. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι έχουμε 14 παιχνίδια. Είναι μακρύ χρονικό διάστημα και σιγά-σιγά σε βάζει σε αυτή τη φιλοσοφία. Σου δίνονται αρκετές ευκαιρίες για να προχωρήσεις στο θεσμό, αν εσύ έχεις την ανάλογη απόδοση, η οποία χρειάζεται για να μπορείς να προχωρήσεις».

Μάλιστα μίλησε για την προσαρμογή των νέων παικτών, η οποία ενδεχομένως να γίνει πιο εύκολη μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. «Στο δέσιμο της ομάδας, σίγουρα θα βοηθήσει. Δε θα βοηθήσει, στο ότι αυτοί θέλουν να τους κάνεις αρκετή ατομική προπόνηση, για να τους περάσεις ορισμένα στοιχεία που θέλεις από το δικό σου παιχνίδι, για να μπορούν να παρουσιάζονται πολύ πιο έτοιμοι στις δικές σου επιλογές. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα. Με την πάροδο του χρόνου, πιστεύω να κάνουμε και τα δύο όσο μπορούμε καλύτερα».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα