«Αλίμονο αν στηριζόμαστε μόνο στην επίθεση»

«Αλίμονο αν στηριζόμαστε μόνο στην επίθεση»

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Αλίμονο αν στηριζόμαστε μόνο στην επίθεση»

bet365

Ο Άρης ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καθημερινότητά του με την πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, φάνηκε όμως ότι στην παρούσα φάση το μυαλό παραμένει στην ήττα από το Ρέθυμνο.

Αυτή η διαπίστωση πηγάζει και από τις δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη κατά τη διάρκεια της σημερινής media day ενόψει της έναρξης του Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ. Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στα στοιχεία που δεν θα ήθελε να δει από την ομάδα του στον χθεσινό (15/10) αγώνα, αρχικά με αφορμή την πρεμιέρα στη Σλοβενία (18/10, 21:00) απέναντι στην Έλιος Σανς. «Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο για μας, σε μια νεοσύστατη διοργάνωση. Ξεκινάμε με εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα τρέχει πολύ, σουτάρει επίσης και γενικά στο γήπεδό της έχει πολύ καλό ρυθμό. Οι παίκτες της αγωνίζονται με υψηλή αυτοπεποίθηση, έχουν καλούς σουτέρ που σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση από εμάς. Αυτές οι ομάδες βάζουν πολλές σκέψεις στη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες από αυτές τις χώρες φημίζονται για την εξυπνάδα τους και για τη σωστή ανάγνωση του παιχνιδιού. Παίζουν με το μυαλό του αντιπάλου και προσπαθούν να του χαλάσουν την οργάνωση, τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς στην άμυνα, καθώς στον προηγούμενο αγώνα δεν ήμασταν όσο έπρεπε ή όσο απαιτούταν. Αλίμονο αν περιμένουμε από την επιθετική μας μέρα για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική, τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ όπως θα πρέπει να είναι», είπε.

Στάθηκε μάλιστα στην απελπιστική αστοχία στα σουτ τριών πόντων. «Θα μπορούσα να μείνω στην κακή επιθετική μέρα, γιατί αν κάποιος παρακολούθησε το παιχνίδι θα αντιλήφθηκε ότι δεν παίξαμε άσχημα σε ότι αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης. Είχαμε ανοιχτά σουτ με παίκτες που είναι καλοί σουτέρ. Θα έπρεπε όμως να ήμασταν πιο συνεπείς στους αμυντικούς τομείς, να δεχθούμε λιγότερα καλάθια στο ένας εναντίον ενός και να αποφύγουμε να δεχθούμε πόντους από συγκεκριμένους παίκτες. Όπως επίσης, έπρεπε να κάνουμε λιγότερα λάθη».

Σε ερώτηση για το αν το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να… επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η ήττα στο Ρέθυμνο, απάντησε: «Πάντα θέλουμε νίκες, κυρίως τις εκτός έδρας. Το ότι ακολουθεί αυτό το παιχνίδι, από τη μία πλευρά σου στερεί τη δυνατότητα να δουλέψεις σε πράγματα που θέλεις, από την άλλη όμως σου δίνει την ευκαιρία να ανακάμψεις ψυχολογικά και αγωνιστικά». Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του Μάικ Τζένκινς, επισήμανε ότι αύριο (17/10) θα ληφθεί οριστική απόφαση. «Δε συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα για τη συμμετοχή του. Είναι αλήθεια όμως ότι δύσκολα θα συμμετέχει».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα