Κι αν ο Χάρης είναι ροκ, μην τον φοβάσαι!

Κι αν ο Χάρης είναι ροκ, μην τον φοβάσαι!

bet365

Ο Χάρης Γιαννόπουλος εξήγησε στο gazzetta.gr πού οφείλεται το 3/33 του Άρη στα τρίποντα, έδωσε τη… ροκ εκδοχή του Ρεθύμνου κι ανέφερε τους λόγους που γουστάρει αυτό που κάνει στην Κρήτη.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος είναι ένας τύπος με μεγάλο ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια, δεν… γίνεται να είναι βαρετός ένας άνθρωπος ο οποίος παραδέχεται ότι «το μπάσκετ είναι η ζωή μου και η μουσική είναι η αναπνοή μου!». Ο 27άχρονος γκαρντ-φόργουορντ απολαμβάνει το ίδιο μια νίκη επί του Άρη με τις ροκ βραδιές στο Ρέθυμνο, αφήνει την μπάλα του μπάσκετ και πιάνει τα αμέτρητα CD που έχει στη συλλογή του ενώ υποστηρίζει ότι η ροκ μουσική είναι για όλες τις ώρες και όλα τα συναισθήματα.

Το Ρέθυμνο, λοιπόν, έκανε θόρυβο στη 2η αγωνιστική της Basket League και ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για τον θρίαμβο επί του Άρη, δίνει τη ροκ διάσταση των Κρητικών και προσπαθεί να εξηγήσει που οφείλεται το 3/33 των «κίτρινων» στα τρίποντα.

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε με νίκη στη Ρόδο και υποχρέωσε τον Άρη Λυκογιάννη να παραδεχτεί πως ο Κολοσσός θα έχανε κι από τον… περιπτερά. Χθες έκανε το 2/2, υποχρεώνοντας τον Άρη να μείνει στα 3/33 τρίποντα! Που το πάει, λοιπόν, η ομάδα σου φέτος;
«Δεν θέλω να φανεί σαν να ισοπεδώνω ό,τι πετύχαμε, ούτε πως δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με 2/2. Ίσα-ίσα, ήταν δυο νίκες που δεν κάναμε πέρσι! Δυο νίκες και, κυρίως, δυο καλές εμφανίσεις απέναντι στον Κολοσσό και τον Άρη. Το Ρέθυμνο παρουσιάστηκε όπως έπρεπε, αμυντικά κι επιθετικά. Από 'κει και πέρα όμως, δεν πρέπει να τρελαινόμαστε! Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος και στο τέλος θα λογαριαστούμε ξανά».

Τι κάνατε από τη στιγμή που επιστρέψατε από τα αποδυτήρια και υποχρεώσατε τον Άρη σε ένα… καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο;
«Ουσιαστικά ο Άρης πήρε τη διαφορά λόγω των ριμπάουντ. Αν θυμάμαι καλά, κατέβασε 12 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε 10 πόντους από δεύτερες επιθέσεις. Καταλαβαίνεις πως ήταν ό,τι χειρότερο για εμάς! Για μια ομάδα που καταφέρνει να βγάλει άμυνες, όμως δεν τις ολοκληρώνει με τα αμυντικά ριμπάουντ. Στη συνέχεια, όμως, ελέγξαμε αυτό το κομμάτι και η ζωή μας έγινε πιο εύκολα. Καταφέραμε και περιορίσαμε τον Άρη με μια κλειστή άμυνα. Σκόραραν ελάχιστο στο "5 εναντίον 5" και στο τέλος έβρισκαν λύσεις μόνο από τις βολές».


Τι ταμπέλα θα έβαζες, λοιπόν, στο εφετινό Ρέθυμνο;
«Μια ομάδα που προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της και, κυρίως, να παίξει άμυνα. Θέλουμε να τρέξουμε στο γήπεδο, αλλά μέσα από την άμυνα. Το Ρέθυμνο προσπαθεί να βρει το καλύτερο δυνατό σουτ και, συγχρόνως, να μην δεχτεί το εύκολο καλάθι».

Και για να μιλήσουμε στη δική σου… γλώσσα, ποιο τραγούδι κολλάει περισσότερο στην ομάδα σου;
«Μάλλον με το "Have you ever seen the rain", των CCR (γέλια)! Επειδή ο καιρός εδώ στο Ρέθυμνο είναι πάρα πολύ ωραίος, ακόμα κι όταν βρέχει».

Είσαι σουτέρ και ξέρεις τη ψυχολογία σε αυτές τις περιπτώσεις. Το 3/33 του Άρη πίσω από τα 6μ.75 έχει εξήγηση;
«Τα περισσότερα τρίποντα του Άρη, αν όχι ελεύθερα, ήταν καλά σουτ! Αυτό που λέμε μετά από γύρισμα της μπάλας, από την έξτρα πάσα. Τώρα τι φταίει; Με 3/33 δεν μπορείς να πεις ότι φταίει κάτι. Ήταν μια κακή μέρα. Οι παίκτες του Άρη έχουν ταλέντο, δεν το… ξέχασαν στο Ρέθυμνο, προς Θεού! Δεν ξέχασαν να σουτάρουν. Απλώς δεν βρήκαν τα σουτ που ήθελαν στην αρχή και σε αυτές τις περιπτώσεις, καταλαβαίνεις ότι δεν θα έχεις εύκολο βράδυ. Μετά περνάει και το ψυχολογικό κομμάτι που σου δημιουργεί πίεση μέχρι να σκοράρεις!».

Από τη συμπεριφορά σου, τις δηλώσεις σου και ό,τι «ανεβάζεις» κατά καιρούς στα social media, φαίνεται ότι γουστάρεις πολύ τη φάση στο Ρέθυμνο. Ισχύει ή είναι ιδέα μας;
«Ναι, είναι αλήθεια! Το Ρέθυμνο είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για κάθε παίκτη. Δεν έχεις κάτι για να ανησυχείς εξωαγωνιστικά. Είναι σαν να παίζεις σε ομάδα του εξωτερικού. Οι Φίλαθλοι του Ρεθύμνου είναι φιλικοί και δεν βιώνεις… ακραίες καταστάσεις όπως συμβαίνει σε άλλα γήπεδα, επομένως η πίεση είναι καθαρά αγωνιστική».


Πάμε και στα του ντέρμπι που έρχεται Η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό από τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς; Θα έδινες κάπου το προβάδισμα;
«Δεν έχουν βρει ακόμα τη χημεία τους, ούτε και τα πατήματα τους. Για την ακρίβεια, θα ήταν περίεργο αν το είχαν καταφέρει στα μέσα Οκτωβρίου! Ο, μεν, Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο 5, ενδεχομένως να περίμενε τον Γιανγκ σε καλύτερη κατάσταση ενώ ο Παναθηναϊκός είναι λίγο έξω από τα νερά του, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τον Μάικ Τζέιμς και άλλαξε τις ισορροπίες. Καμία πρόβλεψη, λοιπόν! Ο πιο διαβασμένος θα τα καταφέρει».

Τα περσινά σου blogs στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ ήταν πραγματική… απόλαυση! Έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις την αρθρογραφία;
«Γράφω γενικά! Οτιδήποτε, όχι μόνο για μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ να εκφράζω γραπτώς ό,τι σκέφτομαι ή ό,τι με προβληματίζει. Το κάνω πλέον στο rockyourlife.gr, σε πιο ελεύθερο στιλ».

Have you ever seen the rain όπως... Ρέθυμνο Cretan Kings

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα