Μέξας: «Έχουμε χάσει το μυαλό μας στην επίθεση»

Μέξας: «Έχουμε χάσει το μυαλό μας στην επίθεση»

bet365

Ο Κώστας Μέξας αναφέρθηκε στις κακές επιθετικές επιλογές των παικτών ειδικά στην τελευταία περίοδο του ματς στα Τρίκαλα.

Ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στα Τρίκαλα για 30', ωστόσο οι Πατρινοί δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Ο Κώστας Μέξας μετά το παιχνίδι ανέφερε ότι, «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων και στον Γιάννη για τη νίκη που πέτυχαν σήμερα. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, είμαστε ομάδες με τους ίδιους στόχους και κάθε νίκη είναι σημαντική. Εγώ θεωρώ πως μετά τα 2-3 λεπτά και μέχρι το 30 ελέγξαμε το παιχνίδι, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, νομίζω δεν αφήσαμε τα Τρίκαλα να κάνουν κάποια από τα πράγματα που κάνουν μέσα στο γήπεδο χωρίς να είναι πάντα εύκολο, από την άλλη εμείς στην επίθεση δεν ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Όλο αυτό το διάστημα με τις αλλαγές και τους τραυματισμούς έχουμε χάσει εντελώς το μυαλό μας στην επίθεση και με την κακή αντιμετώπιση μας νομίζω στο 28' με 33' στην άμυνα όπου χαθήκαμε τελείως, βγήκαμε εκτός ρυθμού και δώσαμε ευκαιρίες στα Τρίκαλα να βάλουν καλάθια με τρόπους που τα παιδιά μπορούν. Δηλαδή ο Τσαγκαράκης να σουτάρει τρίποντα μόνος του και ο Μπάρλοου να κάνει ντράιβ στο ένας εναντίον ενός. Τα Τρίκαλα πήραν το μομέντουμ, έλεγξαν το παιχνίδι, από εκεί και πέρα, εμείς χάσαμε ορισμένα μεγάλα σουτ στο τέλος που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού και εν κατακλείδι η νίκη των Τρικάλων στο τέλος είναι δίκαιη.

Εμείς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, ελπίζω να μαζευτούμε να κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις γιατί αλλιώς τα περιμέναμε τα πράγματα και αλλιώς μας ήρθαν μέχρι στιγμής. Δεν μιλάω για αποτελέσματα, μιλάω για το κομμάτι με τους τραυματισμούς και με τις αλλαγές καθώς έχουμε χάσει το προσανατολισμό μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα των Τρικάλων και στον Γιάννη που του έχω μεγάλη αδυναμία και του εύχομαι τα καλύτερα, και να μακροημερεύσει όσο περισσότερο γίνεται όπως και ο προηγούμενος κόουτς στην ομάδα».

Ο Γιώργος Τσιάρας εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του και ανέφερε πως, «Βασικά είμαστε πολύ προβληματισμένοι για το πώς πήγε το παιχνίδι αφού θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Για μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος κάποιες λεπτομέρειες στα πλάνα μας που είχαμε στην άμυνα δεν τα κάναμε σωστά, κάποια λάθη στην επίθεση και δώσαμε ευκαιρία στα Τρίκαλα να βρουν ρυθμό και να βάλουν κάποια σουτ κρίσιμα, και να κερδίσουν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά καθώς η συνέχεια είναι δύσκολη».

Για την επιστροφή του στα Τρίκαλα (τιμήθηκε από την ΚΑΕ για την προσφορά του πέρυσι): «Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά εδώ πέρυσι με την ομάδα, σίγουρα ήταν ωραία. Τώρα είμαι στην ομάδα της Πάτρας και το μόνο που με νοιάζει είναι να πηγαίνει καλά η τωρινή μου ομάδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα