Λυκογιάννης: «Με 17 αβίαστα λάθη δεν κερδίζεις»

Λυκογιάννης: «Με 17 αβίαστα λάθη δεν κερδίζεις»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης αναφέρθηκε στα 17 λάθη που έκαναν οι παίκτες του ενώ στάθηκε και στην απουσία του Χρήστου Σαλούστρου.

Ο προπονητής του Κολοσσού τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα στην Πυλαία... «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Ήταν κρίσιμο το σημείο που ξαναμπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Αναγκαστικά κάναμε αλλαγές για να έχουμε φρεσκάδα αλλά οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση. Επικράτησε νευρικότητα και χάθηκε η αμυντική λειτουργία. Έγιναν λάθη στην επίθεση, αλλά ήμασταν κοντά στο σκορ σε όλα τα δεκάλεπτα. Κάναμε προσπάθεια, όμως δε μπορείς να κάνεις εκτός έδρας νίκη όταν κάνεις 17 αβίαστα λάθη χωρίς ιδιαίτερη πίεση από την αντίπαλη άμυνα. Δεν εμφανιστήκαμε ποτέ στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο ενώ τώρα κάναμε σημαντική προσπάθεια. Θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση όμως ενόψει Προμηθέα».

Για την εικόνα της ομάδας του και κάποιων παικτών: «Ο πιο σταθερός μας παίκτης ήταν ο Χολ. Μας οδήγησε στο +10 αλλά είναι πλέι μέικερ. Φτιάχνει παιχνίδι. Δεν περιμένουμε να τραβήξει στο σκοράρισμα. Έχουμε πρόβλημα στις λύσεις από τον πάγκο. Ο Βασιλόπουλος κράτησε εκτός αγώνα τον Πέινερς αλλά η απουσία του Σαλούστρου μας επηρεάζει πολύ. Θα ζήσουμε όμως έτσι για 2 ακόμη εβδομάδες».

Ο Μιχάλης Λιάπης, από την πλευρά του, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Εμφανιστήκαμε καλύτεροι από την πρεμιέρα με το Ρέθυμνο. Μπήκαμε δυνατά στην αρχή αλλά στη συνέχεια κι ενώ φτάσαμε στο +10 χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Στο 2ο ημίχρονο ήμασταν καλοί αμυντικά αλλά ο ΠΑΟΚ έβαλε μεγάλα τρίποντα. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις δύο ήττες. Έρχεται το παιχνίδι με τον Προμηθέα στη Ρόδο, όπου θέλουμε τη νίκη πάση θυσία. Συνεχίζουμε…»

Για το ότι ο Κολοσσός «χάθηκε» στο διάστημα από το 7' ως και το 35': «Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Δεν καταφέραμε να πάρουμε ενέργεια από την άμυνα μας και κάναμε πολλά λάθη, όπως κακές πάσες ή βήματα».

Για την επιστροφή του στην Πυλαία ως αντίπαλος:«Για μένα έκλεισε ένα κεφάλαιο κι άνοιξε ένα νέο. Παίζω για τον Κολοσσό, προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου και να πείσω ότι αξίζω. Επομένως δεν σκεφτόμουν ιδιαίτερα την επιστροφή μου στο Παλατάκι. Σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν αντίπαλος».

Για τη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ: «Δεν έχω πλήρη εικόνα. Έλειπε κι ο Μαργαρίτης σήμερα. Θεωρώ ότι μοιάζει με τη περσινή ομάδα αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα