Μαρκόπουλος: «Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν βασικοί»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΟΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

Μαρκόπουλος: «Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν βασικοί»

Μαρκόπουλος: «Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν βασικοί»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για την πίεση των προηγούμενων ημερών, για τα μεγάλα σουτ που μπήκαν και για την στήριξη που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. 

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Κολοσσού και σίγουρα νιώθει μία κάποια ανακούφιση ύστερα από την εβδομάδα που πέρασε. Η ήττα στη Λευκάδα είχε δημιουργήσει άγχος και πίεση τα οποία εξαφάνισε η νίκη επί του Κολοσσού.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ανέλυσε και πολλά και διάφορα.

Αναλυτικά:

Για την αναμέτρηση: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ήμασταν από σειρά ηττών και σίγουρα η ψυχολογία δεν ήταν στα καλύτερα. Στην αρχή η ομάδα ήταν στρεσαρισμένη και είχε κακές επιλογές στην επίθεση παρά την καλή παρουσία στην άμυνα. Κάποια στιγμή, βάλαμε τα 2-3 πρώτα καλάθια, η ψυχολογία ανέβηκε και αυτό αποτέλεσε το ξεκίνημα για να πάρουμε μια διαφορά και να την κρατήσουμε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα λόγω νέων παικτών. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε μεγάλα σουτ, τα οποία μας κράτησαν μέσα στο παιχνίδι για να μην κινδυνεύσουμε όταν ο αντίπαλος προσπάθησε να επανέλθει. Η νίκη μας είναι μεγαλύτερης αξίας, γιατί ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα, καθώς ανταπεξήλθαμε παρά τα προβλήματα». 

Για το πως διαχειρίστηκε η ομάδα την ήττα: «Η κάθε ήττα, όποια και αν είναι, δημιουργεί αρνητική ψυχολογία. Από οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Οι έδρες είναι πολύ δυνατές. Σίγουρα, οι νέοι παίκτες χρειάζονται περισσότερη στήριξη και βοήθεια για να καταλάβουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διαφέρει από αυτά που έπαιζαν. Όχι τόσο τεχνικά, αλλά είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει να είσαι πάντα σκληρός και όταν μπαίνεις στο γήπεδο να μπορείς να σταθείς στα πόδια σου. Ότι και αν πει ο προπονητής κα ο συμπαίκτης σου, εσύ θα πρέπει να είσαι έτοιμος να σταθείς».

Για τους πόντους που ήρθαν από τον πάγκο και το κακό ξεκίνημα της ομάδας: «Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν βασικοί. Τώρα είναι ανάλογα με τις περιστάσεις τους παιχνιδιού, παλιότερα υπήρχαν βασικοί. Τώρα, έχει να κάνει με τα ποιοι παίζουν πιο σκληρά, αν θέλεις να παίξει περισσότερο περίτεχνα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις πάντα μία ανταγωνιστική πεντάδα με τους αντιπάλους. Για εμένα δεν υπάρχουν αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο. Θα μπορούσαν να είναι άνετα πεντάδα. Στο προηγούμενο παιχνίδι που ο Χρυσικόπουλος έπαιξε πεντάδα βγήκε έξω σε δύο λεπτά, γιατί έκανε δύο φάουλ. Είναι ανάλογα πως βλέπουμε το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή».

Για το γεγονός ότι και σήμερα πρώτοι σκόρερ ήταν δύο Έλληνες:  «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή έναν παίκτη που να τραβήξει την ομάδα στο σκοράρισμα. Είμαστε ομάδα και προσπαθούμε σαν ομάδα να παρουσιαζόμαστε. Πιστεύω ότι οι πόντοι βγαίνουν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Τα περισσότερα καλάθια δεν είναι προσωπικά. Είναι καλάθια, που κάποιος τράβηξε κάποιον άλλον πάνω του και πάσαρε σε ελεύθερο». 

Για τη μικρή συμμετοχή του Κόνιαρη και τη χρησιμοποίηση του Χρυσικόπουλου στο «4»: «Ήταν θέμα τακτικής για τον Κόνιαρη. Δε λέει τίποτα αυτό. Ο Αντώνης είναι ένας από τους βασικούς μας παίκτες και στη συνέχεια του πρωταθλήματος τον θέλουμε πιο έτοιμο. Είναι καταστάσεις που πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και στο «4», για τον Λίνο. Το θέμα είναι όταν η ομάδα ανάγκη σε αυτή τη θέση, μπορεί και μας βοηθάει. Η απουσία του Μαργαρίτη είναι πολύ μεγάλη, γιατί στηριζόμαστε πάνω σε αυτό τον παίκτη».

Για την εικόνα του Τέιλορ σήμερα και τη συνέχεια: «Το παιχνίδι που παίζουμε είναι δύσκολο για τα τεσσάρια μας. Πρέπει να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού που παίζει η ομάδα, κάτι που είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έπαιζε στην Αμερική. Ίσως πάρει λίγο χρόνο. Αν δείχνει τη διάθεση και την όρεξη που δείχνει, νομίζω θα μπορέσει να προσαρμοστεί. Έχει ορισμένα συν και αρκετά πλην. Πρέπει να τα βιώσει για να μπει στο δικό μας στυλ. Ήταν πολύ καλύτερος σήμερα σε αυτό που ζητάμε εμείς».

Best of internet