Σίνγκλετον: «Συγγνώμη από όσους με πήραν στο Fantasy!» (pics)

Σίνγκλετον: «Συγγνώμη από όσους με πήραν στο Fantasy!» (pics)

Σίνγκλετον: «Συγγνώμη από όσους με πήραν στο Fantasy!» (pics)
O Κρις Σίνγκλετον μίλησε στο gazzetta.gr για τα στατιστικά του στην πρεμιέρα της EuroLeague με τη Ζαλγκίρις, την απουσία του Μάικ Τζέιμς και την απαίτηση του κόσμου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Από τις 15 Μαΐου και τον μικρό τελικό του Final 4 ανάμεσα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και την Μπασκόνια ως το βράδυ της Παρασκευής και την πρεμιέρα της EuroLeague στο ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Κρις Σίνγκλετον μέτρησε 152 ημέρες και 34 έξτρα ματς στην Κίνα.

Ο 27άχρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ήταν η πρώτη, χρονικά, μετεγγραφή του Παναθηναϊκού και δεν έχει σταματήσει να γράφει συμμετοχές. Συνέχισε να το κάνει ακόμη κι εν μέσω της προετοιμασίας των «πράσινων» ενώ χθες (14/10) ήταν δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής κόντρα στους Λιθουανούς, πίσω μόνο από τον Νικ Καλάθη!

Ο Σίνγκλετον έπαιξε τόσο στο «4» όσο και στο «5» ενώ ήταν πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του, μολονότι χρειάστηκε να αποχωριστεί το αγαπημένο του #1. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βρίσκεται προ των πυλών και ο ίδιος δεσμεύτηκε δημόσια να… δουλέψει περισσότερο στις βολές και στα τρίποντα!

Ναι, το πρώτο tweet του Αμερικανού μετά το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις είχε να κάνει με τα ποσοστά του στην αναμέτρηση με τους Λιθουανούς, εκεί όπου μέτρησε 2/4 δίποντα (50%), 2/6 τρίποντα (33.3%) και 3/6 βολές (50%)! Μοιραία, λοιπόν, η κουβέντα μας ξεκίνησε από το αγαπημένο παιχνίδι των απανταχού μπασκετόφιλων, το EuroLeague Fantasy Challenge.

Αν ήσουν μάνατζερ, θα κρατούσες τον Σίνγκλετον στο Fantasy μετά την εμφάνισή του στην πρεμιέρα της EuroLeague ή θα τον ξεφορτωνόσουν και θα έψαχνες κάτι καλύτερο;
«Ευτυχώς, δεν παίζω Fantasy! Αν με διαλέξατε, λυπάμαι πραγματικά (γέλια)! Έχασα πολλά σουτ, όμως ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν στη συνέχεια και να βοηθήσω περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Ξέρεις, όλοι οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι και θέλουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αν με ρωτάς για τα άστοχα τρίποντα (σ.σ. 10/30), δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μας αφού πολλά από αυτά ήταν ελεύθερα…».

Ο αγώνας με τη Ζαλγκίρις ήταν ο πρώτος σου στην EuroLeague έπειτα από πέντε μήνες. Ήταν αυτό , ακριβώς, που περίμενες να βρεις στο ΟΑΚΑ, ως παίκτης του Παναθηναϊκού;
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τη Ζαλγκίρις όμως τελειώσαμε καλά τη δουλειά, βρήκαμε τις αδυναμίες που πρέπει να δουλέψουμε και συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά! Η χρονιά θα είναι μεγάλη, ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι δύσκολες μάχες στην EuroLeague. Στο τέλος της ημέρας, οι πετυχημένες ομάδες είναι αυτές με την καλύτερη άμυνα. Αυτή είναι η βασική αρχή».


Ο προπονητής σου ρωτήθηκε πρόσφατα για την κόπωση σου, εξηγώντας ότι κουρασμένος είναι εκείνος που κάνει και δεύτερη δουλειά για να ζήσει την οικογένειά του. Εσύ πως νιώθεις έπειτα από τόσα σερί παιχνίδια;
«Αισθάνομαι πραγματικά καλά κι άνετα! Αγαπάω το μπάσκετ, επομένως οι συνεχόμενοι αγώνες δεν είναι πρόβλημα για μένα. Έχουμε καλούς γιατρούς εδώ, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ασχολούνται με το ζήτημα σε συνεννόηση με το τεχνικό τιμ. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω κουρασμένος, ή κάτι τέτοιο».

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζήσεις και το πρώτο σου ντέρμπι στο ΣΕΦ. Φαντάζομαι ότι οι συμπαίκτες σου σε ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή ότι ο Παναθηναϊκός είναι… υποχρεωμένος να κερδίσει τον Ολυμπιακό!
«Νομίζω πως δεν ήταν οι συμπαίκτες μου αλλά οι οπαδοί μας αυτοί που μου έδωσαν να καταλάβω τι γίνεται! Ξέρεις… Από την πρώτη στιγμή που συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό, πολλά μηνύματα του κόσμου ήταν για τον Ολυμπιακό! Και δεν ήταν τόσο… αθώα (γέλια). Θα γίνει μια μεγάλη μάχη ενώ οι δυο ομάδες θέλουν να βρίσκονται στην κορυφή από την αρχή. Περιμένω ένα πολύ-πολύ δύσκολο παιχνίδι. Για την ακρίβεια, ανυπομονώ για αυτό!».


Πόσο σας έχει επηρεάσει το ζήτημα που προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες με τον Μάικ Τζέιμς;
«Ελπίζω να γυρίσει γρήγορα κοντά μας! Θέλω να τον δω ξανά στο παρκέ, μαζί μας. Να βγάλει όσα μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει την ομάδα. Γιατί πραγματικά μπορεί να το κάνει. Τον περιμένουμε όλοι μας».