Από την απειλή του Ντούντα, στη μούτζα στον εαυτό του (vids)

Από την απειλή του Ντούντα, στη μούτζα στον εαυτό του (vids)

Από την απειλή του Ντούντα, στη μούτζα στον εαυτό του (vids)
Ο Κώστας Παπανικολάου δεν παίζει όσο καλά θέλει για ψυχολογικούς κυρίως λόγους και όχι γιατί... ξέχασε το μπάσκετ. Το gazzetta.gr αναλύει...

Κάθε παίκτης μπορεί να έχει και μία και δύο και περισσότερες άσχημες βραδιές, ωστόσο μόνο ο ίδιος μπορεί να επαναφέρει τον εαυτό του στην επιθυμητή κατάσταση πάνω στο παρκέ.

Ο Κώστας Παπανικολάου καθημερινά κάνει προπόνηση, το φετινό καλοκαίρι δούλεψε σκληρά χωρίς να έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα με μοναδικό στόχο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ο οποίος τον εμπιστεύτηκε πέρυσι μεσούσης της σεζόν.

Ο Έλληνας φόργουορντ επέμενε περισσότερο από όσο ενδεχομένως, έπρεπε στο κυνήγι του American dream, έμεινε μιάμιση σεζόν στις ΗΠΑ παίζοντας ελάχιστα και δυστυχώς επηρεάστηκε τόσο πολύ από την απραξία που επέστρεψε στην Ευρώπη χειρότερος και σωματικά και αγωνιστικά.

Ο Παπανικολάου δε ξέχασε το μπάσκετ και το πρόβλημά του είναι καθαρά ψυχολογικό και σωματικό. Για αυτό και στην αρχή του κειμένου γίνεται αναφορά πως «μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει τη λύση».

ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Τον Ιούνιο του 2012 ο Ντούσαν Ίβκοβιτς (ο προπονητής που τον πίστεψε όσο κανείς) έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στο «Goal» όπου αναφέρθηκε και στον Έλληνα φόργουορντ... «Tο παιδί αυτό ήταν πολύ αγχωμένο από την αρχή και φοβόμουν ότι θα πάθει κανένα τικ. Eίχε προβλήματα μεταβολισμού, έφτασε στα 107 κιλά και ώρες ώρες έτρεμε το χέρι του. Mια μέρα του είπα ότι “αν σε ξαναδώ να τραβάς τα μαλλιά σου μετά από ένα άστοχο σουτ, θα σε σκοτώσω”! »

Ο «Παπ» τότε αστοχούσε σε σουτ και αναθεμάτιζε, τραβούσε τα μαλλιά του, το σορτσάκι του... Ένιωθε πίεση και με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο ο Ντούντα του άλλαξε την ψυχολογία.

Δυστυχώς για τον ίδιο τον παίκτη και για την ομάδα, το συγκεκριμένο πρόβλημα ψυχολογίας επανεμφανίστηκε.

Χάνει σουτ και κάνει τα ίδια ακριβώς λάθη μέχρι που η κάμερα τον έπιασε να μουτζώνει τον εαυτό του. Ο Παπανικολάου είναι ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει η συγκεκριμένη κατάσταση.

Το μπάσκετ δεν το ξέχασε, προπόνηση κάνει... ψυχολογία χρειάζεται και να σταματήσει να αυτομαστιγώνεται σε κάθε άστοχη ενέργειά του.

ΘΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ

Ο 26άχρονος φόργουορντ πέρυσι που ήρθε στον Ολυμπιακό είχε κορμί βετεράνου παίκτη. Ένα σημαντικό πρόβλημα μεταβολισμού τον κυνηγά πολλά χρόνια και τον υποχρέωνε στην πρώτη του θητεία στον Πειραιά να παίρνει καθημερινά ένα συγκεκριμένο χάπι.

Το φετινό καλοκαίρι δούλεψε αρκετά στο σώμα του και η διαφορά είναι εμφανής, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει το σώμα του παίκτη που γνωρίσαμε μέχρι και που έφυγε για τη Βαρκελώνη. Ακόμη απέχει αρκετά, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην επισημανθεί η βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα. Σίγουρα όμως χρειάζεται ακόμη δουλειά.

Ο «Παπ» έχει χάσει μέρος της ταχύτητας και της έκρηξης που διέθετε (ποτέ δεν ήταν απίστευτα γρήγορος, αλλά δεν ήταν και αργός) και φαίνεται να είναι κάπως πιο «βαρύ» το κορμί του.

Στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ ο καθένας μπορεί να κάνει 0/5 τρίποντα ή λάθος πάσα ή αχρείαστα φάουλ, αλλά η σωματική του αδυναμία και τα αργά πόδια φάνηκαν στην άμυνα μιας και τις περισσότερες φορές έβγαινε καθυστερημένα στον παίκτη του (χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο σουτ του Κάρολ που βγήκε από σκριν και ο Έλληνας φόργουρντ είχε μείνει πίσω).

Ο «ΠΑΠ» ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Μέσα από τη δουλειά και τη διόρθωση της ψυχολογίας είναι δεδομένο πως ο Κώστας Παπανικολάου θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Έλληνας παίκτης, έμπειρος, ξέρει μπάσκετ, δεν τεμπελιάζει, (ουσιαστικά) γέννημα θρέμμα της ομάδας, ιδανική ηλικία.

Ο Παπανικολάου αν ξεπεράσει το ψυχολογικό μειονέκτημα θα αλλάξει τόσο την προσωπική του εικόνα όσο και του Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.