Νίκη των Σανς με ΦΟΒΕΡΟ κάρφωμα του Γκούντγουϊν! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Νίκη των Σανς με ΦΟΒΕΡΟ κάρφωμα του Γκούντγουϊν! (vid)

bet365

Ο Άρτσι Γκούντγουϊν ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση στο ματς των Φοίνιξ Σανς επί των Γιούτα Τζαζ αφού με κάρφωμα στα 4'' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 111-110!

Έχουμε δει, buzzer beater και buzzer beater! Όμως αυτό που έκανε (ή για την ακρίβεια που αρχικά σκέφτηκε και στη συνέχεια πραγματοποίησε) ο Αρτσι Γκούντγουϊν, σπάνια το συναντάμε.

Ο απόφοιτος του Κεντάκι και επιλογή στο νούμερο 29 του ντραφτ το 2013, αποφάσισε να «τελειώσει» το ματς απέναντι στους Γιούτα Τζαζ με έναν διαφορετικό τρόπο. Αντί να δημιουργήσει καταστάσεις για ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις ή να πάει σε ένα απλό ντράιβ για το lay up, προτίμησε να καρφώσει εντυπωσιακά στα 4 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και να αφήσει τους πάντες... άναυδους.

Ο 22χρονος γκαρντ των Φοίνιξ Σανς είχε επίσης και 13 πόντους με 4/6 σουτ εντός πεδιάς, την ώρα που η ομάδα του είχε άλλους πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα ο Ντέβιν Μπούκερ τους οδήγησε όλους στο σκοράρισμα με 20 πόντους (7/15 σουτ) , ενώ τον ακολούθησαν οι Ερικ Μπλέντσο (16π.), Αλεξ Λεν (15π.), Μαρκίς Κρις (14π.) και Τι Τζέι Ουόρεν (10π.)

Για τη Γιούτα που παίζει χωρίς τον τραυματία Γκόρντον Χέιγουορντ, ξεχώρισε ο Ντάντε Εξουμ (18π., 5/6 δίπ., 8/9βολ.), ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ (17π.) κράτησε την υπόσχεσή του και ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών (11/15 βολ.) Να σημειωθεί ότι η Γιούτα είχε προηγηθεί και με 26 πόντους διαφορά στο δεύτερο 12λεπτο, αλλά το Φοίνιξ με αντεπίθεση διαρκείας μπόρεσε να γυρίσει το ματς και να φτάσει στην τελική επικράτηση.

 

NBA Τελευταία Νέα