Ντίξον: «Έτοιμος... να πεθάνω στο παρκέ για την ΑΕΚ»

Ντίξον: «Έτοιμος... να πεθάνω στο παρκέ για την ΑΕΚ»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ντίξον: «Έτοιμος... να πεθάνω στο παρκέ για την ΑΕΚ»

bet365

Ο Μάικλ Ντίξον είναι έτοιμος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθάει την ΑΕΚ και τόνισε πως οι νίκες τον κάνουν χαρούμενο κι όχι οι ατομικές διακρίσεις.

Ο 25χρονος άσος της Ένωσης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Champions League για τη διοργάνωση, την ΑΕΚ και τους φίλους της ομάδας.

Αρχικά, ο Μάικλ Ντίξον ανέφερε: «Το ότι παίζω στην Basket League που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη είναι σημαντικό για την καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που παίζω εδώ. Θα είναι μία ωραία χρονιά και θα έχω την ευκαιρία να παίξω απέναντι σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όπως και στο Champions League. Το στιλ παιχνιδιού της ΑΕΚ μου ταιριάζει, όπως και πέρσι στη Νίμπουρκ ο κόουτς Ρόνεν με άφηνε ν' αγωνίζομαι έτσι όπως είμαι ικανός. Ακόμα προσαρμόζομαι στην άμυνα, θεωρώ όμως τον εαυτό μου καλό αμυντικό. Προσαρμόζομαι και προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος.

Για το τι περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ να δουν από αυτόν μέσα στη σεζόν:

«Οι φίλοι της ΑΕΚ να περιμένουν έναν παίκτη που θα είναι έτοιμος να πεθάνει για την ομάδα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να νικάμε, είτε αυτό είναι ένα καλάθι, είτε μία ασίστ ή ένα ριμπάουντ, ή να κάνω βουτιά στο παρκέ για να σώσω μία κατοχή. Αν βγω πρώτος σκόρερ ή στα τρίποντα θα είναι ωραία, αλλά τα ατομικά στατιστικά δεν παίζουν κανένα ρόλο για μένα. Οι νίκες είναι αυτές που με κάνουν χαρούμενο».

Για το τη δουλειά που ρίχνει και τον βοηθάει να είναι καλός σουτέρ:

«Προσπαθώ να κάνω παραπάνω σουτ πριν και μετά την προπόνηση. Είναι κάτι σαν να σηκώνεις βάρη. Όσο πιο πολλά, τόσο πιο δυνατός γίνεσαι. Έτσι και με τα σουτ. Όσο πιο πολλά ρίχνει, τόσο καλύτερος είσαι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Από όταν ήμουν 15 ετών ακολουθώ περίπου την ίδια ρουτίνα. Πολλά σουτ, αυτοπεποίθηση και παίρνω σουτ που ξέρω ότι μπορώ να βάλω».

Για τους αντιπάλους της ΑΕΚ στο Champions League:

«Ένας από τους συμπαίκτες μου στη Νίμπουρκ, ο Τζούλιαν Βον παίζει για τη Ζιελόνα Γκόρα, ενώ ο Κάιλ Ουίμς πουέπειαζε στους Μιζούρι Στέιτ Μπέαρς όταν ήμουν νεότερος παίζει στην Μπεσίκτας. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά για τις υπόλοιπες ομάδες. Πιστεύω ότι δεν είναι εύκολος όμιλος, έτσι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, ωστόσο την ίδια στιγμή πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαστε ικανοί να το κάνουμε αυτό, έχουμε καλούς βασικούς, έχουμε εξαιρετική βοήθεια από τον πάγκο και ένα εκπληκτικό τεχνικό επιτελείο, έτσι θα είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για το κάθε παιχνίδι».

Για το ότι αναμένεται να παίξουν πολλά παιχνίδι:

«Την περασμένη σεζόν παίξαμε κάπου στα 65 παιχνίδι σε τρεις διοργανώσεις, ήταν πολύ σκληρό και πιστεύω πως χάσαμε κάποια παιχνίδια λόγω των δύσκολων παιχνιδιών. Νερό, σωστό φαγητό και ξεκούραση ήταν τα πιο σημαντικά σε μία δύσκολη σεζόν. Πρέπει να προσέχουμε τους εαυτούς μας και να έχουμε υγεία».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα