Μπερτομέου: «Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Λίγες ώρες έμειναν για το τζάμπολ της EuroLeague και ο πρόεδρος Τζόρντι Μπερτομέου με σχετική επιστολή καλωσορίζει τη νέα διοργάνωση.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αναφέρθηκε στην έναρξη της σεζόν, η οποία είναι... τελείως διαφορετική σε σχέση με όλες τις προηγούμενες,

Αναλυτικά:

«Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, όταν οι διαιτητές θα δώσουν το πρώτο τζάμπολ για τη σεζόν 2016-17 στην 'Turkish Airlines EuroLeague' μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακού, θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στην Ευρωλίγκα. Τα όνειρα που έχουν εδώ και δεκαετίες οι ιδιοκτήτες, οι εκτελεστικοί διευθυντές, οι προπονητές, οι παίκτες και οι δημοσιογράφοι, θα γίνουν επιτέλους πραγματικότητα.

Το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ θα έχει ξεκινήσει. Αυτό ήταν ο στόχος από το 2000, όταν οι ομάδες αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους λίγκα και να την ονομάσουν, Ευρωλίγκα. Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τις 16 ομάδες της διοργάνωσης, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο. Χωρίς διακοπή. Μέχρι να φτάσουν στα προημιτελικά απ' όπου θα σχηματιστεί το ζευγάρι του φάιναλ φορ.

Η τελειότητα και η ποιότητα θα είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του πρωταθλήματος και το πρότζεκτ μας. Μεγάλος στόχος και ευθύνη μας, είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ. Τα τελευταία 15 χρόνια, οι ομάδες μας έχουν πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να μεγαλώσει η Ευρωλίγκα και να προοδεύσει σε σημείο που να ανατρέψει το μοντέλο του ευρωπαϊκού αθλητισμού μέσω της δημιουργίας ενός πραγματικού πρωταθλήματος.

Χωρίς την συνεισφορά των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών, τίποτε από όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Η αλλαγή στο μοντέλο του ανταγωνισμού δεν μπορεί να σταθεί μόνο του, αλλά έρχεται μαζί με τις αλλαγές στην παρουσίαση της 'Turkish Airlines EuroLeague' στα γήπεδα, στην τηλεόραση, αλλά και σε ολόκλητο ψηφιακό περιβάλλον που είναι απαραίτητο τη σημερινή εποχή. Σε αυτήν προσπάθεια, έχουμε και τη δέσμευση ενός εταίρου όπως η IMG που αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του έργου.

Σε αυτή τη νέα εποχή της EuroLeague, οι ομάδες θα μπορούν να αναπτύξουν αθλητικά πρότζκετ τα οποία θα βασίζονται σε σταθερά επιχειρηματικά πλάνα διευκολύνοντας τη βιωσιμότητά τους. Η αύξηση των εσόδων κατά περισσότερο από 50% θα βοηθήσει και τους συλλόγους ώστε να προσφέρου καλύτερες υπηρεσίες στους οπαδούς τους. Οι φίλοι ήταν πάντα στο κέντρο των αποφάσεων μας. Άλλωστε για εκείνους δημιουργήθηκε η EuroLeague. Να την απολαύσει τώρα και να συνεχίσει στο μέλλον. ΞΕΚΙΝΑΜΕ!»