Ξεκινά το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη

Ξεκινά το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη

Ξεκινά το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ανυπομονεί να ξεκινήσει η EuroLeague, τονίζει πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται στήριξη και βραχυπρόθεσμους στόχους και σας ζητάει να συμμετέχετε στις δικές τους κατηγορίες παικτών και ομάδων.

Όταν ήμουν μικρός μέτραγα κι εγώ παγωτά και μπάνια τα καλοκαίρια. Επίσης μου έπαιρνε η μάνα μου ένα βιβλίο ασκήσεων (έχω την εντύπωση ότι το έλεγαν «Καλοκαιρινές διακοπές») το οποίο τελείωνα σε 3 μέρες μέσα. Όχι γιατί ήμουν φυτό, αλλά γιατί ανυπομονούσα να πάρω τη μπάλα και το ποδήλατο και να βγω να παίξω. Με αυτόν τον τρόπο ξεμπέρδευα και το έπαιζα και καλό παιδί.

Όσοι με ξέρουν καλά με αναφέρουν σε «τρίτους» ως υπομονετικό άνθρωπο. Εγώ πάλι με θεωρώ ανυπόμονο. Ίσως να φταίει η ηλικία. Μεγαλώνω και παραξενεύω.

Ε, λοιπόν τέτοια ανυπομονησία για να ξεκινήσει η φετινή EuroLeague δεν την περίμενα. Το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη (να βράσω το ΝΒΑ) ξεκινά. Οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν όλες με όλους από δύο φορές και μετά... σφαχτείτε κύριοι όσοι θέλετε το τρόπαιο.

Παραδέχομαι πως δεν έχω πολλά να σας αναφέρω βάσει των εμπειριών μου μέχρι τώρα διότι πολύ απλά ο νέος τρόπος διεξαγωγής κάνει ολοκαίνουρια τη διοργάνωση.

Δεν υπάρχει πλέον η αστεία πρώτη φάση που σε έπαιρνε να κάνεις ακόμη και 4 ήττες.

Δεν υπάρχει μία δεκάδα παιχνιδιών απλά και μόνο για να βρουν ρυθμό οι καλές ομάδες.

Παίκτες και προπονητές προετοιμάζονται για μία διοργάνωση που δε γνωρίζουν πως θα ανταποκριθούν τα κορμιά τους.

Το έχω πει δεκάδες φορές πως τα ταξίδια είναι επίπονα και διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην απόδοση μίας ομάδας. Όταν ταξιδεύω εγώ με την ομάδα, γυρίζω κομμάτια. Αυτοί έχουν προπονηθεί, έχουν παίξει αγώνα και πολλές φορές πηγαίνουν από το αεροδρόμιο στο γήπεδο.

ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκινά ως φαβορί για το Final 4. Ο Ολυμπιακός κατ΄εμέ πρέπει να βάζει μικρούς ημερολογιακούς στόχους. Οκ το «πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι» είναι η πλέον ανόητη δήλωση για μένα. Εννοώ στόχος είναι να περάσει στα playoffs. Ούτε πλεονέκτημα έδρας, ούτε σημάδι για τελική κατάταξη.

Με την εικόνα των ομάδων θεωρώ το «1-2» για ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε δεδομένο. Αυτομάτως το «7-8» ίσως μοιάζει απαγορευτικό. Ισχύει, αλλά από το να δω τα playoffs από την τηλεόραση του Gazzetta όπως πέρυσι, ας τα δω και με μειονέκτημα έδρας με αυτές τις ομάδες.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού οφείλουν να στηρίξουν τη φετινή προσπάθεια και μπορεί το ρήμα «οφείλουν» να ακούγεται κάπως επιθετικό, αλλά αυτό έχω κατά νου.

Η ομάδα είναι ήρεμη, οι παίκτες και οι προπονητές έχουν μάθει από τα λάθη τα περσινά και δουλεύουν έχοντας όλοι τον ίδιο στόχο.

Πιστέψτε με όταν χάνει ο Ολυμπιακός δε γίνεται να στεναχωριέστε περισσότερο από τους πρωταγωνιστές. Εσείς στεναχωριέστε, αυτοί... σκάνε.

Σε 30 αγώνες θα έρθουν ήττες, ίσως και πάνω από 10. Θα έρθουν και συνεχόμενες ήττες. Θα έρθουν και εντός έδρας ήττες. Θα έρθουν και ανέλπιστες ήττες (πέρυσι Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ εντός).

Θα έρθουν όμως και σπουδαίες νίκες. Νίκες με καταπληκτικό μπάσκετ. Εκτός έδρας νίκες επί δυνατών αντιπάλων.

Οπλιστείτε με υπομονή και καλή διάθεση γιατί στα δύσκολα ο Σφαιρόπουλος, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και οι υπόλοιποι θα σας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη δίπλα τους.

ΕΡΩΤΟΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δικό μου είναι το blog και ό,τι θέλω κάνω.

Ρωτάω και απαντάω μόνος μου λοιπόν.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ: ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε. Ελάχιστες αποχωρήσεις και ποιοτικές προσθήκες.

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΛΗΞΗ: Μπάμπεργκ. Απίστευτα σκεπτόμενο μπάσκετ και εμπλουτισμένο ρόστερ παρά την απώλεια του Ουοναμέικερ.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Έρικ Γκριν

ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: Νίκος Παππάς

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ: Νάντο Ντε Κολό

ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Γκουστάβο Αγιόν (σε σχέση με πέρυσι)

ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ: Όλες οι ομάδες θα χάσουν τουλάχιστον μία φορά στο γήπεδό τους.

ΤΑΛΕΝΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Λούκα Ντόνσιτς (Ρεάλ), Αζάια Χάρτενστεϊν (Ζαλγκίρις)

ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Γιοχάνε Βόιτμαν (Μπασκόνια), Όστιν Ντέι (Γαλατάσαραϊ), Κότι Κλαρκ (Ούνικς)

ΥΓ: Θα δούμε τρομερό μπάσκετ. Δε θα δούμε διάρκεια όμως αφού είναι πολλοί οι αγώνες και όλες οι ομάδες θα κάνουν... κοιλιά.

ΥΓ 2: Βάλτε κι εσείς κατηγορία με τον ίδιο τρόπο και δώστε τις προβλέψεις σας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.