«Για ομάδα μιας εβδομάδας, όχι κι άσχημα έτσι;»

«Για ομάδα μιας εβδομάδας, όχι κι άσχημα έτσι;»

bet365

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μιλάει στο gazzetta.gr για τον θρίαμβο της Δόξας Λευκάδας επί του ΠΑΟΚ, υπενθυμίζει ότι «ομάδα δεν γίνεσαι με 5-6 προπονήσεις» και αναφέρεται στο ζήτημα των ακριβών εισιτηρίων.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή. Για την ακρίβεια, ο 36άχρονος γκαρντ, ο οποίος είχε 0/4 σουτ ως τα 21" για το φινάλε του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (0/1 δίπ., 0/3 τρίπ.), σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 και «κλείδωσε» την παρθενική νίκη της Δόξας Λευκάδας στην Basket League.

Οι νησιώτες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο παρά... πέντε του πρώτου τζάμπολ της σεζόν, έδωσαν μάχη με τον χρόνο ώστε να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα εξαντλήσει ως το τέλος τις πιθανότητες παραμονής στην κατηγορία κι, εν τέλει, πέτυχαν την έκπληξη της πρεμιέρας!

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από το -15 ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή στη Λευκάδα αφού ο Τσαλδάρης ήταν αυτός ο οποίος έκρινε την τύχη του ματς με το τεράστιο τρίποντο που πέτυχε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για την ιστορική νίκη επί του ΠΑΟΚ ενώ υπενθύμισε ότι η Δόξα Λευκάδας είναι, ουσιαστικά, ομάδα μιας εβδομάδας.

Η νίκη της Δόξας έκανε... θόρυβο στην πρεμιέρα της Basket League. Ποια ήταν, όμως, η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε τις προηγούμενες ημέρες πριν από την πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ και με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που στήθηκε η ομάδα;
«Αν το δει κανείς εντελώς ψυχρά και ρεαλιστικά, πετύχαμε απλώς ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Βέβαια, ό,τι προηγήθηκε του ματς με τον ΠΑΟΚ κάνει αυτή τη νίκη τεράστια! Σκεφτείτε, πραγματικά, τι έγινε τις προηγούμενες ημέρες και θα καταλάβετε! Τις συνθήκες που προετοιμαστήκαμε για να βγάλουμε μια αξιοπρεπή εικόνα στο γήπεδο, πότε η Δόξα πήρε τη wild card για να παίξει στην Basket League, πότε ήλθαν οι νέοι παίκτες, κάτω από ποιες συνθήκες ήμασταν υποχρεωμένοι να προπονηθούμε... Γίνονταν εργασίες στο γήπεδο ενώ κάναμε προετοιμασία! Όλη την ημέρα, ακόμα και τις ώρες της προπόνησης! Έπρεπε, λοιπόν, να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι πνευματικά για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Την ώρα, λοιπόν, που πολλοί θεωρούν ότι η ομάδα σας είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, θεωρείς ότι δώσατε απαντήσεις με αυτή την εμφάνιση και, κυρίως, το αποτέλεσμα;
«Δεν μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις από την πρώτη αγωνιστική! Είναι ουτοπικό να λες ότι έσωσες τη χρονιά ή ότι πλέον επαναπροσδιορίζεις τους στόχους σου έπειτα από ένα θετικό αποτέλεσμα! Πατάμε γερά στα πόδια μας, ξέρουμε τις δυνατότητές και μας και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε μια υπόσχεση στους εαυτούς μας ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά. Δεν γίνεται να λες ότι έχεις φτιάξει ομάδα με 5-6 προπονήσεις! Είναι αστείο! Έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο παιχνιδιών στην Basket League, ξεχνάμε ό,τι έγινε και συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά... Για την ακρίβεια, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε κάτι άλλο».

Πότε αρχίσατε να αντιλαμβάνεστε ότι είστε πολύ κοντά στη νίκη; Ίσως μετά το δικό σου τρίποντο;
«Ναι, εκεί είπαμε ότι τελείωσε η δουλειά (γέλια)! Βέβαια, είχαμε αυτοπεποίθηση σε όλο το παιχνίδι και δείξαμε ότι δεν φοβόμαστε τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, είχαμε σκοπό να τον κοιτάξουμε ως ίσο προς ίσο. Χάσαμε, βέβαια, μια μεγάλη διαφορά όμως αυτό οφείλεται στο ότι από τη μια πλευρά είχαμε μια ανέτοιμη ομάδα κι από την άλλη έναν σύνολο με το όνομα, το μέγεθος και την αξία του ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάς, επίσης, ότι ο αντίπαλός μας είχε την πίεση ότι έπρεπε να κερδίσει, συν το ότι προερχόταν από μια καλή εμφάνιση στο πρόσφατο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Καθόλου, άσχημα, λοιπόν, για ομάδα μιας εβδομάδας, έτσι;».

Βρίσκεσαι στην ομάδα από πέρσι, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Α2. Πως έχει βιώσει, λοιπόν, όλη αυτή την πορεία; Από την 6η θέση και την εξασφάλιση της Wild Card, ως το πρώτο ματς στην Basket League και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ;
«Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα κι έχω την τύχη να συνεργάζομαι με εξαιρετικούς ανθρώπους στο διοικητικό τιμ, που σέβονται το μπάσκετ και επιθυμούν να συμβάλουν στην προώθηση του αθλήματος στο νησί. Είναι άνθρωποι που δίνουν τα πάντα και κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη Δόξα Λευκάδας, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στην εφετινή Basket League! Σύμφωνοι, δεν κερδίσαμε την άνοδο με αγωνιστικά κριτήρια όμως θέλουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε την παρουσία μας στην κατηγορία. Ο στόχος της παραμονής είναι μακροπρόθεσμος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι να επικεντρωθούμε στην καθημερινή μας βελτίωση, προκειμένου στο τέλος της χρονιάς να είμαστε χαρούμενοι».

Πολύ κουβέντα έγινε και για την τιμή των εισιτηρίων αφού τα 25 ευρώ ήταν ένας λόγος που το γήπεδο δεν γέμισε...
«Η στήριξη του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας είναι δεδομένη από την πρώτη στιγμή, όπως επίσης και η ανταπόκριση στο κάλεσμα για τα εισιτήρια διαρκείας. Από 'κει και πέρα, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω αυτή την απόφαση. Η διοίκηση είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας, μεταξύ αυτών και το θέμα των εισιτηρίων. Ο ενθουσιασμός της πόλης και της περιοχής για την ομάδα είναι τεράστιος, το βιώνουμε καθημερινά στο νησί! Ίσως να μην το διαπιστώσαμε στο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ όμως μελλοντικά περιμένουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας. Τους θέλουμε δίπλα μας ώστε να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα