Λυκογιάννης: «Θα χάναμε κι από τον περιπτερά!»

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

Λυκογιάννης: «Θα χάναμε κι από τον περιπτερά!»

Λυκογιάννης: «Θα χάναμε κι από τον περιπτερά!»

Ο Άρης Λυκογιάννης τόνισε με νόημα πως στην πίεση ξεχωρίζουν οι μάγκες από τα... παιδάκια ενώ εξήγησε ότι οι παίκτες του είχαν παγωμένα βλέμματα κόντρα στο Ρέθυμνο.  

Οι Κρητικοί έφυγαν με το «διπλό» από το Βενετόκλειο και ο προπονητής του Κολοσσού εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά των παικτών του. 

«Είναι σίγουρα ένα δύσκολο βράδυ για εμάς. Όχι λόγω της ήττας, της χρονικής στιγμής, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας που είχαμε και ιδιαίτερα του μεγάλου ερωτηματικού που έχει δημιουργηθεί σε όλους. Τον χαρακτήρα. Το πώς αντιδρά κάποιος όταν σοβαρεύουν τα πράγματα. Τα φιλικά δεν είναι η εικόνα της ομάδας. Αυτό που έχει εμφανιστεί στα δύο επίσημα παιχνίδια της ομάδας σε σχέση με την εικόνα που είχαμε στην προετοιμασία και με την ικανότητα και την προοπτική είναι ημέρα με τη νύχτα. 

Αυτομάτως αυτό οδηγεί στην εξήγηση της προσωπικότητας. Στην πίεση ξεχωρίζουν οι μάγκες από τα παιδάκια. Και αν στο ματς με τον Ολυμπιακό επιλέξαμε να μην πάμε δυνατά στο ματς για να κρατήσουμε ενέργεια, σήμερα η εικόνα με το Ρέθυμνο δεν αντικατοπτρίζει αυτό που δουλέψαμε τις τελευταίες ημέρες. Το Ρέθυμνο νίκησε απόλυτα δίκαια και έδειξε μία τυπική σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι οφείλεται σε κάτι ιδιαίτερο πράγμα που έκαναν σήμερα. Το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση λόγω της υγρασίας, όπου έφευγε η μπάλα και γλιστρούσαν οι παίκτες. 

Δεν είναι θέμα μέρας και σουτ. Είχαμε παραπάνω ασίστ, λίγα λάθη, αλλά η στατιστική δεν δείχνει τη διάθεση, την καρδιά και το κυριότερο όταν δεν ξεκινάς καλά πως το αντιμετωπίζεις. Πνιγήκαμε σε μία κουταλιά νερό από την αρχή. Αν και ήμασταν ήρεμοι στον πάγκο, η αντίδραση των παικτών ήταν πως μπαίνουμε όλο πιο βαθιά στην κινούμενη άμμο και έτσι κάναμε μια εμφάνιση πολύ κάτω του μετρίου.  

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Όταν μπαίνεις και φοβάσαι είτε το καλάθι, είτε το λάθος, τότε η εικόνα θα είναι σαν τη σημερινή. Βλέπαμε σήμερα παγωμένα βλέμματα. Η δουλειά και η προπόνηση σου δίνει μία εικόνα. Οι πληροφορίες για τον χαρακτήρα σου δίνει μία εικόνα. Από ‘κει και πέρα, εγκεφαλογράφημα κανείς δεν μπορείς να κάνει… Το πρόβλημα ήταν η διάθεση. Αν δεν έχεις, ο περιπτεράς θα σε κερδίζει.  

Εμείς θα χάναμε σήμερα από τον περιπτερά! Δεν είναι θέμα ηγέτη. Η ομάδα είναι μία και πρέπει να λειτουργήσει έτσι. Είμαστε προβληματισμένοι και θα δούμε τι θα κάνουμε. Πρέπει να έχεις άντερα να το κάνεις. Είμαστε στην πρώτη αγωνιστική και όχι στην τελευταία».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε εκ μέρους των παικτών του Κολοσσού: «Είναι ένα κακό ξεκίνημα για την ομάδα. Κάναμε πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο, καθώς δώσαμε τη δυνατότητα στο Ρέθυμνο να κάνει το παιχνίδι του και έτσι εμείς κυνηγούσαμε από νωρίς. Είναι ανεπίτρεπτο να δεχόμαστε 24 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. 

Προσωπικά λυπάμαι πολύ. Είναι ένα καλό μάθημα για να καταλάβουμε πως πρέπει να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε στις προπονήσεις, εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από πέρυσι. Έχουμε το υλικό και τις δυνατότητες, αλλά δεν το δείξαμε ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε σήμερα. Είμαι σίγουρος πως η συνέχεια δεν θα είναι έτσι. Μπήκαμε στρεσαρισμένοι και αγχωμένοι. 

Είναι τελείως λάθος να μένουμε στην εικόνα των φιλικών που πήραμε νίκες. Θέλει πολλή δουλειά γιατί όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Τίποτα δεν είναι εύκολο και κανείς δεν σου χαρίζεται. Πρέπει να έχουμε βάση την άμυνα και εκεί να στηριχθούμε όλη τη χρονιά».

 

Best of internet