Για ισόβια ο Μινούτσι, αφαιρούνται οι τίτλοι της Σιένα!

Αλέξανδρος Καραλής
Για ισόβια ο Μινούτσι, αφαιρούνται οι τίτλοι της Σιένα!

bet365

Η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα της Ιταλίας και της Ευρώπης, Σιένα, που πλέον έχει διαλυθεί, κινδυνεύει άμεσα με αφαίρεση 5 τίτλων, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών!

Η ομάδα της Σιένα αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια προβλήματα οικονομικής φύσεως, που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας στη Serie B το 2014, προκειμένου να καθαρίσει από τα χρέη της, σε ένα γεγονός που σήμανε το τέλος εποχής της μεγάλης ιταλικής ομάδας.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται, τα προβλήματα για τους Ιταλούς δεν έχουν τελειωμό, αφού ο αρμόδιος για την υπόθεση της ιταλικής ομάδας εισαγγελέας, εισηγήθηκε την αφαίρεση των πρωταθλημάτων του 2012 και του 2013, των δύο Κυπέλλων που κατέκτησε η Σιένα τις ίδιες χρονιές και το Σούπερ Καπ του 2013!

Συνολικά, δηλαδή, ο εισαγγελέας προτείνει αφαίρεση 5 τίτλων, που κατέκτησε τότε η Σιένα, σε μια πρωτοφανή απόφαση! Ακόμη, με ποινή ισόβιας κάθειρξης απειλείται ο πρώην γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της ομάδας της Τοσκάνης, Φερντινάντο Μινούτσι για την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου (υπεξαίρεσης χρημάτων από την τράπεζα Monte dei Paschi di Siena που ήταν ο χορηγός της ομάδας για πολλά χρόνια), στο οποίο αναμίχθηκε.

Με την ίδια ποινή απειλούνται και άλλα δύο στελέχη της ομάδας, καθώς και τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας, σε μια απόφαση, για την αφαίρεση των τίτλων, που είναι πολιτική και πρωτοφανής στα μπασκετικά δρώμενα! Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα (07/10), με το δικαίωμα έφεσης από την πλευρά των Τοσκανών.

Ο σύλλογος της Σιένα δεν υπάρχει πια, καθώς διαλύθηκε όταν υποβιβάστηκε, με το δήμο της πόλης να ζητάει από την ομοσπονδία να υπερασπιστεί την ιστορία της Μοντεπάσκι, αλλά εκείνη να αρνείται.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα