Παίκτες σε NBA: Show me the money!

Αλέξανδρος Καραλής
Παίκτες σε NBA: Show me the money!

bet365

Οι συζητήσεις των ιδιοκτητών των ομάδων του NBA με την ένωση των παικτών για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει συμφωνία.

Το 2011 οι δυο πλευρές είχαν υπογράψει 10ετή συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των παικτών, ωστόσο, οι νέες συζητήσεις αφορούν τη λύση του υπάρχοντος συμβολαίου και την υπογραφή νέου, με τη δυνατότητα αυτή να έχει ισχύ μέχρι τις 15 του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και οι ιδιοκτήτες με τους παίκτες ευελπιστούν ότι η συμφωνία θα επέλθει νωρίτερα από την προθεσμία, κάτι που αν συμβεί θα αποτρέψει ενδεχόμενες απεργίες μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, οι συνομιλητές τα έχουν βρει στα βασικά και μένει μόνο η διευθέτηση κάποιων λεπτομερειών προκειμένου να επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Ήδη, φέτος, λόγω της περυσινής υπέρογκης τηλεοπτικής συμφωνίας του ΝΒΑ, το salary cap των ομάδων ανέβηκε από τα 70 εκ.$ το χρόνο στα 94 και του χρόνου αναμένεται νέα αύξηση με τους παίκτες να διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των εσόδων.

Η συμφωνία, επιπλέον, αναμένεται να προβλέπει μεγαλύτερα συμβόλαια για τους rookies, αλλά και συμβόλαια μεταξύ του NBA και του NBDL (αναπτυξιακής λίγκας), που θα αυξήσει τις διαθέσιμες θέσεις για τους παίκτες.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία, ή αν η κατάσταση θα θυμίσει αυτή του 2011, όταν οι συζητήσεις είχαν «κολλήσει», με αποτέλεσμα το περίφημο lock out, που καθυστέρησε την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

NBA Τελευταία Νέα