Σκουλίδας: «Η ΑΕΚ προσφέρει ευκαιρίες στους νέους!» (pics)

Σκουλίδας: «Η ΑΕΚ προσφέρει ευκαιρίες στους νέους!» (pics)

bet365

Ο Διονύσης Σκουλίδας άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιούρι Ζντοβτς απέναντι στον Κόροιβο και μίλησε στο gazzetta.gr για την εμφάνισή του, αλλά και για την ΑΕΚ που πιστεύει στους νέους παίκτες.

Οι πρεμιέρες... επιφυλάσσουν εκπλήξεις και η ΑΕΚ μας πρόσφερε την καλύτερη. Η νίκη-πρόκριση ήρθε άνετα απέναντι στον Κόροιβο, ωστόσο αυτό που κρατάει η ομάδα είναι η παρουσία των «μικρών»!

Μπορεί να ήταν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ωστόσο η ΑΕΚ θέλει να δίνει ευκαιρίες στους νέους και ο Γιούρι Ζντοβτς το απέδειξε με το... καλημέρα.

Ο 19χρονος Διονύσης Σκουλίδας ήταν από τους κορυφαίους (11π., 1/2δίπ., 3/5τρίπ., 2ριμπ., 2ασ., 1λ. σε 21:25), ενώ ο 20χρονος Γιώργος Τσαλμπούρης (7π., 2/3δίπ., 1/1τρίπ., 2ριμπ., 1κλ. σε 8:13) και ο 17χρονος Δημήτρης Μωραϊτης (1/4τρίπ., 3/4βολ., 1ριμπ., 1κλ., 2λ. σε 21:25) μας πρόσφεραν φάσεις από το μέλλον!

«Ήθελα ν' αποδείξω στον Ζντοβτς ότι αξίζω εμπιστοσύνη»

Ο Διονύσης Σκουλίδας που ήταν καλός τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα μίλησε στο gazzetta.gr για την ευκαιρία που άρπαξε: «Ο Βασιλειάδης δεν έπαιζε, ο Λαρεντζάκης τραυματίστηκε και ο κόουτς μου έδωσε μία ευκαιρία. Πιστεύω έπαιξα αρκετά καλά, άρπαξα την ευκαιρία από τα μαλλιά. Κυρίως προσπάθησα στο αμυντικό κομμάτι να του αποδείξω ότι αξίζω εμπιστοσύνη. Τα σουτ μπήκαν. Μου έχει πει ο κόουτς όποτε ήμουν μόνος να σουτάρω και δεν δίστασα! Το έκανα. Ευτυχώς, μπήκαν γιατί έτσι φάνηκε πολύ καλή η απόδοσή μου. Στα μάτια των υπολοίπων η καλή εμφάνιση φαίνεται από την απόδοση στην επίθεση, αλλά εγώ πιστεύω ότι ικανοποίησα τον κόουτς εκεί που θέλει».

«Για τον Ζντοβτς δεν ξεχωρίζει κάποιος παραπάνω»

Ο 19χρονος φόργουορντ μίλησε στη συνέχεια για τις ευκαιρίες που πρέπει να παίρνουν οι νεαροί Έλληνες παίκτες και για το πόσο χαρούμενος είναι που η ΑΕΚ υπολογίζει στους νέους: «Αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνεται. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα, πρέπει να παίζουν όλα τα παιδιά της δικής μας χώρας. Τα δικά μας παιδιά, γιατί έχουν ταλέντο. Άμα δεν παίζεις δεν μπορείς να βγάλεις διαφορετικά το ταλέντο σου. Όση προπόνηση και να κάνεις, κάποια στιγμή τη δουλειά σου πρέπει να τη βγάλεις στο γήπεδο. Πιστεύω πως φέτος στην ΑΕΚ είναι ευκαιρία για όλους μας. Ο κόουτς είναι πολύ φιλόδοξος και χρησιμοποιεί τους πάντες! Δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος ξεχωρίζει παραπάνω για εκείνον. Αυτό είναι καλό για εμένα και για τα υπόλοιπα παιδιά που είμαστε σε μικρή ηλικία. Κάθε φορά που είμαστε στο παρκέ να δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να καταφέρουμε να παίξουμε».

«Είδαμε τι μπορούμε να πετύχουμε με ομαδική δουλειά»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για τη νίκη που χάρισε την πρόκριση στην ΑΕΚ στα ημιτελικά έπειτα από 11 χρόνια: «Ξεκινήσαμε αρκετά καλά αν και είχαμε πολλά κενά διαστήματα. Κάναμε βιαστικά λάθη, και στην άμυνα χάσαμε κάποια ριμπάουντ και τους δώσαμε λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω . Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο αρκετά πιο ενεργητικοί. Κάναμε κάποιες καλές άμυνες και βάλαμε τα ελεύθερα σουτ που μας δόθηκαν και γι' αυτό ήρθε και το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να κοιτάμε το 98, αλλά το 58, γιατί η άμυνα είναι αυτή που δίνει τις νίκες. Θα χαρούμε για την πρόκριση σήμερα και αύριο έχουμε ξανά δουλειά».

Όσο για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, είναι και πρεμιέρα και έχεις άγχος. Πιστεύω η νίκη που πετύχαμε επί του Κοροίβου θα μας δώσει αρκετή αυτοπεποίθηση. Γιατί είδαμε πως αν παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αν έχουμε ομαδική δουλειά τι μπορούμε να κάνουμε».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα