Τα έχασε ο Άντονι Πάρκερ στο «Γιαντ Ελιάου»

Τα έχασε ο Άντονι Πάρκερ στο «Γιαντ Ελιάου»

Αλέξανδρος Καραλής
Τα έχασε ο Άντονι Πάρκερ στο «Γιαντ Ελιάου»
Ο Άντονι Πάρκερ βρέθηκε στο Ισραήλ, προκειμένου να βραβευθεί από τη Μακάμπι για την προσφορά του στην ομάδα, και στη λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε προς τιμήν του τα... έχασε από την ατμόσφαιρα, ευχαριστώντας τον κόσμο.

Ο Αμερικανός φόργουορντ τιμήθηκε στο κατάμεστο «Γιαντ Ελιάου», μαζί με τον Ντέιβιντ Μπλατ, για την προσφορά του στην «ομάδα του λαού» και αποθεώθηκε από το κοινό της ισραηλινής ομάδας, με τον ίδιο να μην πιστεύει στα μάτια του.

«Ουάου! Απίστευτο... ω φίλε...», ήταν τα πρώτα λόγια που προσπάθησε να πει ο Πάρκερ, που τα είχε χαμένα από την απίστευτη αποθέωση του κοινού προς το πρόσωπό του, που δημιουργούσε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Ο Πάρκερ έπαιξε 5 σεζόν συνολικά στο Ισραήλ, όπου κατέκτησε 2 διαδοχικές EuroLeague (2004,2005), όντας και δυο συνεχόμενες χρονιές MVP της διοργάνωσης (2005, 2006), οπότε η αποθέωση από το κοινό ήταν φυσιολογική.

«Ευχαριστώ πολύ. Νιώθω πολύ ωραία, είναι απίστευτο, βρίσκομαι για σας εδώ απόψε. Θυμάμαι πριν από 16 χρόνια, δώσατε ευκαιρία σε ένα νεαρό κοκαλιάρικο παιδί, που είχε μεγάλα παπούτσια να γεμίσει. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, που ήρθαν εδώ για μένα, είναι απίστευτο! Είναι τιμή μου να μοιράζομαι αυτό το απόγευμα με τον κόουτς Μπλατ, αλλά δεν του εύχομαι καλή επιτυχία απόψε (σσ. ακολούθησε φιλικό παιχνίδι Μακάμπι - Νταρουσάφακα)», είπε αρχικά άνετος ο Αμερικανός και συνέχισε εμφανώς συγκινημένος:

«Ευχαριστώ τη Μακάμπι, που ήμουν μέρος της, ήταν απίστευτο και πάνω από τις προσδοκίες μου. Σας ευχαριστώ και εσάς που ήρθατε εδώ. Θέλω μόνο να πω ότι εσείς κάνετε όλο αυτό. Πολλοί με ρωτάνε τι μου λείπει και εγώ απαντώ ότι μου λείπουν νύχτες σαν αυτές! Σας ευχαριστώ πολύ το εκτιμώ. Πάμε Μακάμπι», έκλεισε το λόγο του ο Πάρκερ στη σπουδαία βραδιά που διοργανώθηκε προς τιμήν του.