Μόνο παίκτες και προπονητές μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της Α1

Μόνο παίκτες και προπονητές μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της Α1

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την έναρξη της Basket League και αισθάνεται πως μόνο οι πρωταγωνιστές στα παρκέ μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του πρωταθλήματός μας.

Ένα ακόμη πρωτάθλημα ξεκινά με αρκετά προβλήματα να λύνονται (αν λύθηκαν) την τελευταία στιγμή.

Η 14η ομάδα (Δόξα Λευκάδας) έμαθε πριν λίγο καιρό πως θα αγωνιστεί μεταξύ των «μεγάλων», χορηγός βρέθηκε τελευταία στιγμή δίνοντας λιγότερα χρήματα και έχοντας τέσσερις ομάδες να διαφωνούν, το προϊόν δε βελτιώθηκε και μένει να δούμε τους πρωταγωνιστές να προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα της Basket League.

Η αλήθεια είναι πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Γενικά πιστεύω πως το φετινό πρωτάθλημα είναι κρίσιμο για τους «αιώνιους».

Αν πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει το three peat με τρεις σερί κατακτήσεις κάτι το οποίο αυτομάτως θα του αλλάξει status δίνοντας του ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Αν το πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός θα έχει διακόψει νωρίς τα δύο σερί πρωταθλήματα των αντιπάλων του και θα αισθάνεται δικαιωμένος για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν σε μεταγραφές από το… πάνω ράφι της Ευρώπης.

Η προσπάθεια του Άρη και της ΑΕΚ είναι πολύ όμορφη και σίγουρα βοηθούν την «εικόνα» του πρωταθλήματος. Μακάρι Λάσκαρης και Αγγελόπουλος να μείνουν για χρόνια στο προσκήνιο διότι δε θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθούν για τους κόπους τους… και τα έξοδά τους.

Κλειδί και για τις δύο ομάδες είναι η νοοτροπία τους. Ο Άρης στα δικά μου μάτια δείχνει προσγειωμένος, απλώνει τα πόδια μέχρι εκεί που υπάρχει πάπλωμα και προχωρά αργά, αλλά σταθερά.

Η ΑΕΚ με ανησυχεί λίγο διότι φωνάζουν περί «επιστροφής» και μεγάλης ομάδας, αλλά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Δυστυχώς διακρίνω μία σύγχυση ρόλων στα διοικητικά της ομάδας αφού κάποιοι έχουν μπλέξει τη θέση την οποία κατέχουν και... παραγοντίζουν.

Κλείνοντας, δε γίνεται να μη με χαροποιεί πως οι 13 από τις 14 ομάδες έχουν Έλληνες προπονητές. Πραγματικά έχουμε φτιάξει τη δική μας σχολή και μη λησμονούμε πως κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος, Ιτούδης και Πεδουλάκης.

Το γεγονός ότι όλες οι ομάδες εμπιστεύτηκαν γηγενείς προπονητές δεν έχει να κάνει μόνο με τη «φθηνή λύση» που αποτελούν. Νέα μυαλά (Χάρης Μαρκόπουλος, Καστρίτης, Μέξας, Βετούλας), νέα πρόσωπα (Καλαμπάκος, Μπρατσιάκος, Κωνσταντινίδης), νέες ιδέες.

ΥΓ: Αν τα ματς διεξαχθούν στην ατμόσφαιρα των περσινών τελικών τότε θα μιλάμε για άλματα προόδου. Για να το πετύχουν τον πρώτο λόγο έχουν οι διοικήσεις των ομάδων και ο τρόπος που θα χειριστούν τις κρίσιμες καταστάσεις που σίγουρα θα εμφανιστούν.

Πάντως το πρώτο δείγμα κρίθηκε θετικότατο αφού οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θέλησαν να κάνουν τα «στραβά μάτια» στις προηγούμενες τιμωρίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλο κι έτσι με μία συμφωνία κυρίων ο διοικητικός ηγέτης θα παρακολουθεί κανονικά την αγαπημένη του ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.