Οι διαφορετικοί κανονισμοί της νέας EuroLeague

Οι διαφορετικοί κανονισμοί της νέας EuroLeague
Το gazzetta.gr αναλύει τους διαφορετικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν στην EuroLeague σε σχέση με τις διοργανώσεις της FIBA.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά πολύ περισσότερο ο κόσμος που θα παρακολουθεί τα παιχνίδια τους, οφείλουν ανά τρεις μέρες να αλλάζουν τρόπο σκέψης ως προς τους κανονισμούς.

Η EuroLeague με τη FIBA δε βρίσκονται στα χαρακώματα μόνο για τα θέματα που μπασχόλησαν όλο το καλοκαίρι, αλλά και για τους κανονισμούς αφού στις διοργανώσεις θα υπάρχουν διαφορες στον τρόπο που θα σφυρίζουν οι διαιτητές.

Το έθιξαν πρόσφατα οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Βέλιμιρ Περάσοβιτς, αλλά ανησυχεί όλους τους προπονητές το γεγονός πως για τον επόμενο χρόνο θα υπάρχουν ορισμένοι διαφορετικοί κανονισμοί στην Euroleague από τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Δεν είναι πολλοί. Λίγοι και ικανοί να τρελάνουν παίκτες, προπονητές και οπαδούς.

Στη νέα Euroleague από φέτος δεν υπάρχει «έξυπνο» φάουλ για να σταματήσεις αντίπαλο όταν βγαίνει στον αιφνιδιασμό. Οποιοδήποτε τέτοιο φάουλ είτε είναι δυνατό είτε γίνεται με ένα απλό άγγιγμα, είτε είναι τελευταίος ο αμυνόμενος είτε όχι, θα σφυρίζεται αντιαθλητικό φάουλ.

Όπως καταλαβαίνετε πολλές φορές ο διαχωρισμός του φάουλ από το αντιαθλητικό θα εναπόκειται στην κρίση του διαιτητή.

Επίσης όταν ένας επιθετικός επαναφέρει τη μπάλα απ' έξω, δε θα μπορεί ο παίκτης που τον μαρκάρει να πατήσει απλά εκτός γηπέδου ώστε να βρεθεί πιο κοντά του και φυσικά δε θα μπορεί να ακουμπήσει τη μπάλα όσο αυτή είναι «νεκρή» στα χέρια του παίκτη που ετοιμάζεται να την επαναφέρει.

Σε αυτή την περίπτωση θα σφυρίζουν τεχνική ποινή.

Υπάρχουν ακόμη κάποιες άλλες μικρές αλλαγές σε ό,τι αφορά την παράβαση των 3'' στη ρακέτα ενώ από του χρόνου θα επιτρέπεται στην Euroleague το πρώτο βήμα που «βασιλεύει» χρόνια τώρα στο ΝΒΑ ώστε να δώσει πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο.

ΠΡΟΣΟΧΗ Οι αλλαγές αυτές αφορούν μόνο την Euroleague και όχι την Basket league και το FIBA Champions League.