Εκνευρισμός «Ζοτς»-Περάσοβιτς για τη διαφορά στους κανονισμούς

Αλέξανδρος Καραλής
Εκνευρισμός «Ζοτς»-Περάσοβιτς για τη διαφορά στους κανονισμούς

bet365

Η Φενέρμπαχτσε θα αναμετρηθεί με την Εφές για το τουρκικό League Cup και σε δηλώσεις τους οι δυο προπονητές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τους διαφορετικούς κανονισμούς μεταξύ EuroLeague και τουρκικού πρωταθλήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του τουρκικού League Cup η συζήτηση στράφηκε σε ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους δυο προπονητές και δεν αφορούσε τον τελικό της διοργάνωσης.

Το λόγο πήρε πρώτος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δήλωσε σχετικά με το γεγονός αυτό: «Θέλω να πω μερικά πράγματα σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με τους διαιτητές. Μάθαμε ότι η EuroLeague και η BSL θα διεξαχθούν ύπο διαφορετικούς κανόνες. Διαφορετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται σε ίδιες περιστάσεις. Πιστεύω ότι αυτό είναι καταστροφή! Θα παίζουμε με διαφορετικούς κανόνες δυο μέρες μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πώς θα προσαρμοστώ στους διαφορετικούς κανόνες ως προπονητής; Πώς θα εξηγήσω αυτές τις αλλαγές στους παίκτες μου; Και οι 16 προπονητές της EuroLeague συμφωνούν μαζί μου ότι αυτό είναι μια καταστροφή.»

Οι διαφορές αυτές στους κανονισμούς έχουν προκληθεί από τη διαμάχη μεταξύ FIBA και EuroLeague, με το Βέλιμιρ Περάσοβιτς να συμφωνεί 100% με τον «Ζοτς», προσθέτοντας: «Έχω επίσης να πω ότι όλοι είναι μπερδεμένοι σχετικά με τους κανονισμούς αυτή τη στιγμή. Στην EuroLeague το να σταματήσεις έναν αιφνιδιασμό είναι αντιαθλητικό φάουλ, αλλά κάτω από τους κανονισμούς της FIBA στο τουρκικό πρωτάθλημα δεν θα είναι. Πώς θα το εξηγήσουμε αυτό στους παίκτες μας; Θα πρέπει να παίζουν σύμφωνα με την EuroLeague τη μια μέρα και την άλλη σύμφωνα με την BSL. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν μερικές ενδιαφέρουσες και μπερδευτικές καταστάσεις για το κοινό επίσης. Μπορεί επίσης να δούμε μερικές κωμικές καταστάσεις.»

Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μεγάλο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ συνολικά και μένει να φανεί αν και πότε θα λυθεί.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα